ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗ_STYLEHEROINE.COM Fashion blogger χωρίς σύνορα

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Όλα ξεκίνησαν το 2011. Τότε η Ευαγγελία εργαζόταν ως manager στη δική της εταιρεία χρονομίσθωσης αυτοκινήτων-θα γράψει ο Γιώργος
Κυριακίδης στη Γυναίκα για την Ευαγγελία Σμυρνιωτάκη, την διάσημη πλέον Ελληνίδα fashion blogger που υπογράφει το styleheroine.com.

Ποιος ξέρει, ίσως στο κοντινό μέλλον το styleheroine.com γίνει πιο ισχυρό opinion leader ακόμη και από τη Vogue.

Μοναδική επαφή της έως τότε με τη μόδα ήταν η κομψή και «μπροστά από την εποχή της» μητέρα της – από την οποία υιοθέτησε το πάθος της για τα jumpsuits – αλλά και τα περιοδικά. «Πάντα θαύμαζα τη μόδα.


Ταξίδευα μέσα από τις σελίδες των περιοδικών», σχολιάζει. Η σπίθα της ιδέας ενός δικού της blog γεννήθηκε την κατάλληλη στιγμή. «Το 2011 ήρθαν στο προσκήνιο τα σκανδιναβικά blogs. Μου άρεσε πολύ η καθαρή αισθητική τους. Ήταν αυτό που μου έδωσε την ώθηση να δημιουργήσω το δικό μου. Είπα ότι θα βρω έναν τρόπο να εκφράσω την αγάπη μου για τη μόδα, χωρίς να ρισκάρω τη δουλειά μου». Όπως και έγινε, αφού για τα επόμενα δύο χρόνια η Ευαγγελία κοιμόταν καθημερινά μόλις 4-5 ώρες, δουλεύοντας το styleheroine.com παράλληλα με την τότε εργασία της, αλλά και την ιδιότητά της ως συζύγου.



Πέρα από το ρομαντικό ρόλο του μοντέλου, ήταν εκείνη που έστησε και το blog αρχικά, μαθαίνοντας από το μηδέν όλες τις απαραίτητες τεχνικές λειτουργίες αλλά και γνώσεις φωτογραφίας. Εξαρχής το αντιμετώπισε επαγγελματικά. «Ήθελα οι φωτογραφίες του blog να έχουν concept και ποιότητα, γι’ αυτό και δούλευα πάντα με επαγγελματία φωτογράφο. Δεν πίστευα – ούτε πιστεύω – ότι η κάμερα ενός κινητού μπορεί να αποδώσει την ομορφιά και την υφή ενός ρούχου. Ένα blog μπορεί να φαίνεται ονειρικό, έχει όμως πίσω του μεγάλο όγκο δουλειάς. Κάνεις επικοινωνίες, ενώ είσαι ταυτόχρονα ο στυλίστας, ο creative director και, δυστυχώς, το μοντέλο· και λέω δυστυχώς, γιατί θα προτιμούσα να έχω έναν άνθρωπο απέναντί μου και να μπορέσω να τον ντύσω και να το απολαύσω πίσω από το φακό. Μ’ αρέσει πολύ η δουλειά που κάνεις, Μιχάλη», σχολιάζει στον Μιχάλη Πάντο.



Όταν πια το styleheroine.com άνοιξε τα φτερά του, η Ευαγγελία έπρεπε να αποφασίσει. Μία σίγουρη δουλειά ή ένα blog; «Ήταν μία δύσκολη απόφαση. Ρισκάρεις τα πάντα. Τελικά, όμως, στη ζωή πρέπει να κάνεις αυτό που πραγματικά σε εκφράζει και σου αρέσει. Νομίζω ότι όταν παίρνεις τα ρίσκα σου, τελικά ανταμείβεσαι. Βέβαια, ως άνθρωπος λειτουργώ διαισθητικά. Όταν έχω κάτι στα χέρια μου και πιστεύω σε αυτό, ξέρω ότι θα αποδώσει». Στα πέντε χρόνια λειτουργίας που κλείνει τώρα το styleheroine. com, η Ευαγγελία ξόρκισε τον φθηνό ναρκισσισμό – ο οποίος κυριαρχεί σε αρκετά fashion blogs – και κατάφερε να εκθέτει τον εαυτό της στο πλαίσιο του ρόλου που υπηρετεί. «Από την αρχή έβαλα σε προτεραιότητα το ρούχο, το στυλ. Όχι εμένα ή την προσωπική μου ζωή, την οποία όσο εκθέτεις τόσο μαγνητίζει και άρα ανεβάζει τους αριθμούς σου στα social media. Προτιμώ να είμαι σε άλλους αριθμούς και να ξέρω ότι αυτοί που με ακολουθούν το κάνουν γιατί έχουν την ίδια οπτική με εμένα».



Ποια είναι, όμως, η γυναίκα που κάνει κλικ στο styleheroine.com; «Είναι σύγχρονη, της αρέσει να ταξιδεύει με το μυαλό της, εκτιμά τη μόδα. Αναγνωρίζει πως ένα ρούχο μπορεί να σε κάνει να νιώσεις όμορφα, να σου φτιάξει τη διάθεση». Για την Ευαγγελία, η κομψή γυναίκα του σήμερα ντύνεται με λιτές γραμμές, που όμως αναδεικνύουν τη θηλυκότητά της. 


«Μου αρέσει το ρούχο να έχει φόρμες, να τονίζει τη μέση, αλλά σε ένα αποτέλεσμα που να αποπνέει άνεση, να μην καταπιέζεται η γυναίκα μέσα στο outfit της». Κι όταν στη συζήτησή μας πέσει η λέξη «ηλικία», η Ευαγγελία δείχνει φανερά τη δυσαρέσκειά της, απέναντι σε «ένα κλισέ, που είναι πιο σκληρό με τις γυναίκες απ’ ό,τι με τους άντρες», όπως λέει. «Με ενοχλεί όταν ακούω ότι κάθε άνθρωπος “μπαίνει σε ένα κουτάκι” με βάση την ηλικία του. Γιατί να κρίνεται αυστηρά μία γυναίκα μεγάλης ηλικίας για κάτι που φόρεσε; Θεωρώ ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να αισθάνεται καλά για τον εαυτό του. Όχι για τους άλλους. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν κανόνες. Ο καθένας πρέπει να φοράει αυτό που τον κάνει να αισθάνεται καλά. Αυτή είναι για εμένα η έννοια της μόδας», εξηγεί.

«Από όσα όνειρά μου έχουν πραγματοποιηθεί με το blog μου, σίγουρα ξεχωρίζω την πρόσκληση στο show της Υψηλής Ραπτικής του Valentino στην Piazza di Spagna στη Ρώμη – ό,τι πιο όμορφο μπορούσα να φανταστώ ότι θα έβλεπα στη ζωή μου». Ως blogger με αισθητική και άποψη, η Ευαγγελία είναι περιζήτητη σε fashion events, όπως στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου πριν από ένα χρόνο εκπροσώπησε τον Elie Saab στο κόκκινο χαλί. «Με γοητεύει το ότι οι καταξιωμένοι άνθρωποι δεν βρίσκονται τυχαία εκεί που βρίσκονται – σχεδιαστές, ηθοποιοί, bloggers, είναι προσωπικότητες που λάμπουν. Είναι άνθρωποι που έχουν δουλέψει σκληρά, αλλά ταυτόχρονα είναι απλοί, προσιτοί, προσγειωμένοι. Θέλουν να σου μάθουν πράγματα. Θέλουν να σου πουν κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει. Μπορεί να σε γοητεύσει κάτι περισσότερο από κάποιον που θέλει να σε βοηθήσει;»

Στο μεταξύ, Balenciaga, Chanel, Tiffany & Co, Smythson, Valentino, είναι μερικά μόνο από τα brands που την έχουν εμπιστευτεί για projects, χωρίς να λείπουν από τη λίστα των συνεργασιών της κορυφαία e-shops. Η δημιουργική φύση της Ευαγγελίας την έφερε στο παρελθόν και στο ατελιέ, αφού μαζί με τον Tom Wood λάνσαραν την capsule συλλογή Heroine by Tom Wood, που έγινε ανάρπαστη. «Παρότι ευχαριστήθηκα πολύ το project, δεν νομίζω ότι θα έκανα ξανά μια capsule συλλογή. Δεν πιστεύω ότι σχεδιαστικά έχω να προσφέρω κάτι που αυτήν τη στιγμή λείπει από τη μόδα. Άλλωστε υπάρχουν τόσοι designers. Χιλιάδες. Τι θα μπορούσα να δώσω παραπάνω; Αυτό που θα ήθελα μελλοντικά είναι να κάνω το styleheroine.com μία πλατφόρμα έκφρασης και άλλων δημιουργικών ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν το όνειρό τους και πιστεύουν σε αυτό».

Η συζήτησή μας κλείνει με μία αντιστροφή ρόλων – η Ευαγγελία ζητά να μάθει από τον Μιχάλη πώς αντιλαμβάνεται τις bloggers ο κόσμος των περιοδικών. «Κάποιος που κάνει τη δική μου δουλειά πρέπει να έχει ανοιχτούς ορίζοντες», λέει ο Μιχάλης. «Προσωπικά δεν βλέπω το fashion blogging ανταγωνιστικά, και το εκτιμώ, όταν όμως είναι σαφές και ξεκάθαρο. Αν μιλάμε για κομφούζιο, δεν μπορώ να πάρω θέση». Η Ευαγγελία τον ρωτάει αν υπάρχει προκατάληψη απέναντι στις bloggers. «Προκαταλήψεις υπάρχουν από ανθρώπους που έχουν γενικά προκαταλήψεις, που είναι ανασφαλείς με τον εαυτό τους. Έχοντας γνωρίσει σπουδαίους ανθρώπους στη δουλειά μου, αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως είναι προσιτοί και ανοιχτοί στον καθένα. Υποστηρίζουν ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται. Δεν μπορεί να μένει κλεισμένη, διότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με σκοταδισμό. Σε δουλειές σαν τις δικές μας, όλα είναι χρήσιμα – και το hype του δρόμου που φέρνουν τα νέα παιδιά, η αισιοδοξία τους, η έλλειψη του μέτρου, αλλά και η δύναμη και η ασφάλεια που σου προσφέρει η γνώση ενός ανθρώπου που έχει φτάσει κάπου εμπειρικά, ανεξαρτήτως σπουδών».

Hot Fun in the Summertime


Photography Haris Farsarakis
Creative Direction Evangelie Smyrniotaki
If my trip with frwd.com had a soundtrack, it would be Hot Fun in the Summertime. Between the fabulous company of Chriselle Lim & Chrissy Rutherford and the amazing outfits, I had a blast on the beautiful island of Ibiza. Curious to know what I packed?Protagonist Top


Magda Butrym Hoops

Isa Arfen Shirt

Marysia Bikini

Mansur Gavriel Slides

Saint Laurent Dress

Here comes the sun



Photography Haris Farsarakis
Creative Direction Evangelie Smyrniotaki
The first thing I packed for my Ibiza trip was this white, show-stopping dress by Ulla Johnsson– it shows a hint of skin in maximum style and comfort. Not only does the New-York based designer take care of you in the city, she’s got your back when you’re off on vacation too. And yes I know, I’ve been wearing a lot of white separates and dresses lately, but trust me when I say that it’s the easiest way to looking chic in the summer! I also took this philosophy to the beach and wore a white swimsuit by Alix.


When in Doubt



Photography Haris Farsarakis
Creative Direction Evangelie Smyrniotaki
Bill Blass said to wear red when in doubt and I have non when it comes to wearing red. It’s the color of a confident and beautiful woman, who doesn’t shy away from the spot light. This made-in-Italy red bodysuit from Gabriela Hearst is my go-to top for comfort and style. I like to match red with other primary colors such as white and blue.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template