Στα άδυτα ενός super yacht που πωλείται σε τιμή ευκαιρίας: Μόλις 130 εκατ. δολάρια! (pics)

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Διαθέτει γυμναστήριο, πισίνα, γκαλερί, σαλόνι ομορφιάς και ελικοδρόμιο – για να μην αναφέρουμε ότι μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 22 άτομα –
και έχει βγει προς πώληση στη μισή από την τιμή της αξίας του.

Ωστόσο, η εξεύρεση αγοραστή για το super yacht των 300 ποδιών, Equanimity, που συνδέεται με το σκάνδαλο της κρατικής επενδυτικής εταιρείας 1MDB της Μαλαισίας, δεν αποδεικνύεται εύκολο έργο.

Το σκάφος ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία που πωλούν οι αρχές της Μαλαισίας, προκειμένου να ανακτήσουν τα κεφάλαια που φέρεται ότι έχασαν λόγω του σκανδάλου κατάχρησης δημόσιων πόρων της χώρας, το οποίο πυροδότησε τη διεξαγωγή εκτεταμένης έρευνας σε όλο τον κόσμο και οδήγησε στην κατάρρευση του πρώην Πρωθυπουργού της Μαλαισίας Najib Razak. Μάλιστα στο σκάνδαλο έχει εμπλακεί και το όνομα της Goldman Sachs, την οποία το Άμπου Ντάμπι κατηγορεί ότι διαδραμάτισε «κεντρικό ρόλο» στις δωροδοκίες.




Ο πρώην ιδιοκτήτης του yacht, ο φυγάς επιχειρηματίας Low Taek Jho, θεωρείται το κεντρικό πρόσωπο στο σκάνδαλο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Jho Low και άλλοι κατηγορούνται από τις αρχές για τη συγκέντρωση κεφαλαίων της 1MDB για προσωπική χρήση – συμπεριλαμβανομένης της αγοράς του Equinimity, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2014 και εκτιμάται ότι κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια.





Με την τιμή πώλησης του στα 130 εκατ. δολάρια, ο ειδικός των yacht Burgess, ο μοναδικός μεσίτης που ανέλαβε την πώληση του, δήλωσε ότι υπάρχουν λίγα σκάφη του ιδίου μεγέθους στην αγορά. Ωστόσο, μια αρχική προσπάθεια πώλησης του σε δημοπρασία τον Νοέμβριο του 2018, αφού το δικαστήριο της Μαλαισίας αποφάσισε ότι η κυβέρνηση της χώρας και η 1MDB ήταν οι νόμιμοι κάτοχοι του σκάφους, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αγοραστή.









Ωστόσο, ο Burgess βρίσκεται σε συζητήσεις με 20 ενδιαφερόμενους αγοραστές, σύμφωνα με τον μεσίτη Rupert Nelson, με το ενδιαφέρον να προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ασίας.

Η πώληση δεν αναμένεται σύντομα από την κυβέρνηση της Μαλαισίας, η οποία σήμερα δαπανά $ 500.000 μηνιαίως για τη συντήρηση του yacht.




Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template