Όμιλος Tsakos: Ο 8ος μεγαλύτερος στόλος παγκοσμίως στη μεταφορά ενέργειας

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Στο top 10 με τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς ομίλους παγκοσμίως στη μεταφορά ενέργειας βρίσκεται

το Tsakos Group.
Mέσα στο 2018 ανέβηκε στην 8η θέση με τα δεξαμενόπλοιά του να μεταφέρουν 550 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που σημαίνει επτά ημέρες παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας.

«Το 2018 ήταν μία από τις πιο άστατη και αλλοπρόσαλλη χρονιά όσο αφορά την ναυλαγορά και την παγκόσμια οικονομία. Από εκεί που είχαμε συνηθίσει να υπάρχει μία σταθερή ανοδική πορεία, η κατάσταση άλλαξε. Συζητούσαμε για μία στοιχισμένη ανάπτυξη όλων των χωρών. Βρέθηκα στο Νταβός στο World Economic Forum. Αυτή τη φορά τα μηνύματα ήταν ακριβώς τα αντίθετα. Ότι μπαίνουμε σε μία περίοδο στην οποία θα υπάρχουν, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, προκλήσεις» επεσήμανε ο Νίκος Π.Τσάκος.

«Σε αυτό το άστατο περιβάλλον η εταιρεία μας με τη βοήθεια του Θεού και όλων των εργαζομένων σε αυτή, σε θάλασσα και στεριά, συνεχίζει τη σταθερή πορεία της επεκτείνοντας τον κύκλο των εργασιών της και συνάπτοντας στρατηγικές συνεργασίες με κρατικούς οργανισμούς και μεγάλους κολοσσούς στον τομέα της ενέργειας, του ξηρού φορτίου των κοντέινερ και του φυσικού αερίου.


Το “Maria Energy” που όλοι καμαρώσαμε ήταν όχι μόνο το πρώτο πλοίο που έφερε στην Ελλάδα φυσικό αέριο από την Αμερική αλλά και το πλοίο που έκανε τις μεγαλύτερες μεταφορές και περισσότερες εξαγωγές από κάθε άλλο πλοίο στον κόσμο εξάγοντας φυσικό αέριο από την Αμερική και μας κάνει περήφανους» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Το 2018 τα δεξαμενόπλοιά μας μετέφεραν 550 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου αυτό σημαίνει επτά ημέρες παγκόσμιας κατανάλωσης από τα πλοία της Tsakos. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ο Όμιλος Tsakos είναι ο 8ος μεγαλύτερος όμιλος παγκοσμίως στη μεταφορά ενέργειας. Όλες αυτές οι μεταφορές και όλο αυτό το έργο έγινε με ασφάλεια για τις ζωές των ναυτικών και του περιβάλλοντος».


Το 2018 η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία του Όμιλου, η Tsakos Energy Navigation γιόρτασε τα 25 χρόνια από την είσοδό της στη χρηματιστηριακή αγορά πρώτα του Όσλο και στη συνέχεια της Νέας Υόρκης από το 2002 γιόρτασε  στο «Ίδρυμα Νιάρχος» στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε τον περασμένο Οκτώβριο το μεγαλύτερο ναυπηγικό της πρόγραμμα που περιελάμβανε 15 πλοία, δεξαμενόπλοια και LNG. Ο στόλος της ΤΕΝ αποτελείται από 65 πλοία συνολικής χωρητικότητας 7,2 εκατομμυρίων τόνων εκ των οποίων τα 63 είναι δεξαμενόπλοια και δύο LNG.

πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template