ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΟΚ στην αγορά με πτώση 1,5% στις αλυσίδες τροφίμων

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Πτώση πάνω από 1,5% είχαν το πρώτο τρίμηνο του έτους οι αλυσίδες τροφίμων (super market) στην Ελλάδα κι αυτό θα έπρεπε να αποτελεί
κόκκινο συναγερμό για την επιβίωση της κυβέρνησης αλλά και του Τσίπρα. Ο κόσμος πλέον αρχίζει να κόβει και τα βασικά έξοδα κατανάλωσης και το να ακούει τον Τσίπρα και τους υπουργούς του να μιλάνε για έξοδο από τα μνημόνια και ανάπτυξη εξοργίζεται ακόμη περισσότερο.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Αλλά πως μπορεί να έλθει η ανάπτυξη με τους ιδεολήπτες οι οποίοι φορολογούν τις επιχειρήσεις πάνω από 50-60% (ασφαλιστικές εισφορές, κλπ). Πως μπορεί να έλθει η ανάπτυξη όταν το μίσος για το επιχειρείν είναι προφανές στους κυβερνώντες; Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πηγαίνουν καλά οι επιχειρήσεις των διαπλεκόμενων ολιγαρχών που είναι οι χορηγοί τους.

Είναι τέτοια η ζημιά που προκαλεί ο Μαδουροσύριζα στην Οικονομία ώστε μια κυβέρνηση της ΝΔ να φαντάζει μάνα εξ ουρανού για τους επενδυτές σύμφωνα με το Bloomberg.

Μεταφέρει μάλιστα την άποψη εκπροσώπου ξένου fund ο οποίος σημειώνει πως η μόνη «ελληνική τραγωδία» είναι πως δεν υπάρχουν αρκετές μετοχές να αγοράσει .

Το Bloomberg αναφέρεται στην περίπτωση του Amber Capital, το οποίο και δηλώνει άκρως αισιόδοξο για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς. Συγκεκριμένα, ο Τζόζεφ Ουγκούριαν, που ίδρυσε την Amber Capital πριν από 14 χρόνια, επισήμανε στο Bloomberg πως οι καταλύτες στην περίπτωση της Ελλάδας βρίσκονται σε αντίθετη πορεία από ό,τι σε πολλές χώρες όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

«Ο λαϊκισμός υποχωρεί, η δυναμική της οικονομίας ενισχύεται, ενώ έχει εξαιρετικά ισχυρά θεμελιώδη δεδομένα»
, τονίζει ο Ουγκούριαν, ο οποίος είναι μεταξύ εκείνων που ποντάρουν στις ελληνικές μετοχές.

Στο μεταξύ σε αλλαγή της τελευταίας στιγμής προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης στην τροπολογία για πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, μειώνοντας το όριο οφειλής για ένταξη επιχειρηματικών δανείων στην ρύθμιση.

Συγκεκριμένα το όριο για τα επιχειρηματικά δάνεια που συνδέονται με υποθήκες κατεβαίνει στις 100.000 ευρώ, έναντι 130.000 ευρώ που προβλέπεται για τα στεγαστικά δάνεια.

Κάνουμε τις αλλαγές «για να πάρουμε το πράσινο φως, να προχωρήσουμε μπροστά, από ανάγκη και όχι κατά επιθυμία»
είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Λίγο νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός εποπτείας των τραπεζών είχε διαμηνύσει πως η αρχική μορφή της πρότασης της Αθήνας θα επιβάρυνε τις τράπεζες σε περίπτωση δυσμενούς σεναρίου.

Έπρεπε «να περιορίσουμε την περίμετρο, για να υπάρχει σιγουριά».
Υ.Γ>Μιλάμε για απίστευτους πεπετζήδες…
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template