ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Τουλάχιστο 30 γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες εγκαταλείπουν τη χώρα στην ιδέα επανεκλογής Τσίπρα

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Τoυλάχιστο 30 γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα καθώς διαφαίνεται κλείσιμο της ψαλίδας και προοπτική νίκης του Σύριζα.
Ήδη οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες έχουν επιστρατεύσει εκτάκτως λογιστές, δικηγόρους, συνεργαζόμενες τράπεζες ενώ υπολογίζουν και τα κόστη μεταφοράς μεγάλου μέρους του προσωπικού και των οικογενειών τους εκτός Ελλάδος.

Aπό την Iόλη Πιερίδη

Πρόκειται για μία απόφαση χωρίς επιστροφή μια και η ΝΔ του Μητσοτάκη εμφανίζεται αδύναμη να κατακτήσει την αυτοδυναμία αλλά ακόμη και σ΄αυτό το απίθανο σενάριο οι μεθεπόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική θα επαναφέρουν κατά πάσα πιθανότητα τους Βενεζουελάνους Συριζαίους στην εξουσία. Οπως όλα δείχνουν η χώρα πλέον έχει παραδοθεί στην ολιγαρκή (για το λαό) αφθονία (για τα στελέχη του Σύριζα). Δεν υπάρχει σωτηρία παρά μόνο η απόδραση.

Το φιλοκυβερνητικό TVXS σχολίαζε ως εξής την ηττοπαθή δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη: Aίσθηση προκάλεσε η εντυπωσιακή αναδίπλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με τον ενθουσιασμό που καλλιεργούν οι δημοσκοπήσεις σε στελέχη και ψηφοφόρους της ΝΔ.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενόψει των ευρωεκλογών, χαμήλωσε απότομα τον πήχη και χαρακτηρίζει επιτυχία πιθανή νίκη του κόμματος με 3,5% αντίθετα με την πλειοδοσία των δημοσκοπήσεων σε φιλικά προς το κόμμα μέσα ενημέρωσης, όπου η διαφορά εμφανίζεται να κινείται σε δυσθεώρητα ύψη έως και 15 μονάδων.
Οι αντιδράσεις για τις δημοσκοπήσεις και τη μεθοδολογία τους δεν είναι καινούργιες καθώς τα τελευταία χρόνια διαψεύδονται συστηματικά. Πριν τις εκλογές φαίνεται να ευνοούν ένα συγκεκριμένο αφήγημα και αμέσως μετά προσαρμόζονται βίαια στα πραγματικά δεδομένα που υποδεικνύει η κάλπη. Τα αποτελέσματα που εμφανίζουν οι μετρήσεις συγκεκριμένων εταιρειών, σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, προκύπτουν με αμφιλεγόμενες μεθόδους, “αναγωγές” ή “εκτιμήσεις επιρροής”, και ουσιαστικά λειτουργούν κυρίως ως εργαλεία προπαγάνδας σε μια απόπειρα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.


Καθώς οι κάλπες πλησιάζουν και οι δημοσκοπήσεις αναπόφευκτα θα μετρηθούν με την πραγματικότητα, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να προσαρμόσει τις προσδοκίες σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Ενδεχομένως κάτι διαφορετικό να γνωρίζουν στην Πειραιώς, καθώς υπάρχουν και οι μυστικές μετρήσεις. Άλλωστε οι επικοινωνιακές δημοσκοπικές υπερβολές, συχνά σε πείσμα των πολιτικών εξελίξεων και του κλίματος, επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν. Δεν λείπουν κι αυτοί που εκτιμούν ότι η “φουσκωμένη” εικόνα καλλιεργείται εντέχνως για να αμφισβητηθεί εκ των έσω ο Μητσοτάκης, αφού με αυτόν τον τρόπο μια νίκη λίγων μονάδων θα μπορούσε να του χρεωθεί ως αποτυχία.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προβληματίζει είναι πως – με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις – είτε λόγω παρωχημένων “εργαλείων”, είτε λόγω απώτερων πολιτικών επιδιώξεων, η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων έχει πληγεί σημαντικά. Απαιτείται η λήψη μέτρων για τον έλεγχο των κανόνων λειτουργίας και έρευνας, ώστε να πάψει η ασυδοσία ορισμένων που αντι για αποτύπωση της κοινής γνώμης, επιδιώκουν την χειραγώγησή της.

Eχουν σπαράξει στο κλάμα ακόμη και τα Timberland των ONNEΔιτών μετά την απογοητευτική τοποθέτηση του Αδωνι Γεωργιάδη ότι ο πήχης της ΝΔ είναι μόλις στις 3,5 μονάδες κι αυτό μετά από 4 χρόνια Σύριζα που καίει τα σπαρτά. Μαχαιριά στη καρδιά του νεοδημοκράτη του ραγκλεράτου ήταν αυτός ο μίζερος αριθμός. Απαρηγόρητοι είναι οι άνθρωποι-σημειώναμε σε πρόσφατη ανάρτησή μας στο Κουρδιστό Πορτοκάλι.


Στις 3,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πήχης της ΝΔ για τις ευρωεκλογές” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Νews 24/7 εξηγώντας ότι “στις ευρωεκλογές του 2014 ο κ. Τσίπρας είπε 25 ψηφίζουμε 26 φεύγουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 26% και ο πήχης είναι αυτός που έβαλε ο κ. Τσίπρας, οτιδήποτε πάνω από 26% με 3,5 μονάδες διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Στις εθνικές εκλογές η διαφορά ήταν διπλάσια από τις ευρωεκλογές, έτσι θα γίνει και τώρα. Το σύνθημά μας είναι στις 26 ψηφίζουμε στις 27 φεύγουν. Υπάρχει ρεύμα “φύγετε” το οποίο θα εκφραστεί στην κάλπη. Την επόμενη μέρα θα βρισκόμαστε σε μια νέα πολιτική πραγματικότητα”

Tα καλύτερα έρχονται…







Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template