Ο Άγιαξ διέσυρε το «φάντασμα» της Ρεάλ 4-1 μέσα στο Μπερναμπέου

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Την διέσυρε,την ξεφτίλισε μέσα στο σπίτι της. «Ξεπουπουλιάστικαν» τα φτερά της άλλοτε βασίλισσας της Ευρώπης. Ένα πραγματικό φάντασμα .Και ο πορθητής του «άντρου του Μπερναμπέου» ο Άγιαξ!! Ποιος το περίμενε κανείς! Οι εξελίξεις θα ειναι καταιγιστικές


Στιγμές από το ένδοξο παρελθόν θύμισε η σημερινή «παράσταση» μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ο Άγιαξ, που επικράτησε με το επιβλητικό 4-1 της Ρεάλ Μαδρίτης -για την οποία αποβλήθηκε στο 93’ ο Νάτσο με δεύτερη κίτρινη κάρτα- και την πέταξε εκτός συνέχειας, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009-10!

Τα γκολ των Ζίγιεχ στο 7’, Νέρες στο 18’, Τάντιτς στο 62’ -με τη μπάλα πάντως στο ξεκίνημα της φάσης να έχει περάσει όλη εκτός γηπέδου, αλλά το γκολ να μετράει παρά την πεντάλεπτη εξέταση του VAR- και Σένε στο 72’ «σφράγισαν» την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της «βασίλισσας» στην διοργάνωση και παράλληλα έδωσαν στην ολλανδική ομάδα την πρόκριση για τα προημιτελικά απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο…

Η Ρεάλ δεν είχε κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν σε κανένα άλλο φετινό ματς της στο Champions League μετά τη νίκη επί της Ρόμα με 3-0, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων. Ο Άγιαξ, από την άλλη πλευρά, μετρούσε 22 παιχνίδια με ένα τουλάχιστον γκολ στο ενεργητικό του στα 23 τελευταία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη...

Σε αυτά, προσθέστε και το ότι κανείς παίκτης στο φετινό Champions League δεν έχει εμπλακεί άμεσα σε περισσότερα γκολ από τον Τάντιτς, με τον Σέρβο άσο να έχει πετύχει έξι τέρματα και να έχει δώσει τρεις ασίστ, κι έχετε… όλες τις εξηγήσεις για αυτό το 1-4 από στατιστικής άποψης!




Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο είχε τα… πάντα. Σε υπερθετικό βαθμό! Θέαμα, φρενήρη ρυθμό, δύο γκολ, ισάριθμα δοκάρια, αλλά και δύο τραυματισμούς που οδήγησαν σε αναγκαστικές αλλαγές… Τα δύο πρώτα ήταν για τον Άγιαξ, τα υπόλοιπα για τη Ρεάλ.

Οι παίκτες του Έριν Τεν Χαγκ μπήκαν στο γήπεδο με εμφανή διάθεση να αφήσουν τη μπάλα στα πόδια των αντιπάλων τους και να τους «χτυπήσουν» στην κόντρα. Όπως κι έγινε, με τους «μερένγκες» να έχουν πρώτοι την ευκαιρία για γκολ, στο 4ο λεπτό, αλλά το οριζόντιο δοκάρι του Ονανά να στερεί από τον Βαράν τη δυνατότητα να σκοράρει με το κεφάλι!
Τρία λεπτά μετά, ο Τάντιτς «σέρβιρε» στον Ζίγιεχ έτοιμο γκολ, με τον δεύτερο να μην αστοχεί. Κάθε επίθεση… μύριζε γκολ από εκεί και πέρα. Αφού λοιπόν ο Βαράν δεν ισοφάρισε στο 18’, στην εξέλιξη της φάσης έγινε το 0-2 για τον Άγιαξ! Με τον Τάντιτς να… χορεύει τον Καζεμίρο και να δίνει μια ακόμα ασίστ, αυτή τη φορά στον Νέρες, που έσκαψε τη μπάλα πάνω από τον Κουρτουά, «παγώνοντας» το γήπεδο…

Οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες «πρωταγωνίστησαν» και στη φάση του 22ου λεπτού, με τον τερματοφύλακα της Ρεάλ όμως να κερδίζει τον άσο του «Αίαντα» αυτή τη φορά. Ο Βάθκεθ έχασε την τελευταία του ευκαιρία στο 23’, αφού μετά από έξι λεπτά έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού.

Τάντιτς και Ζίγιεχ είχαν τις ευκαιρίες για να κάνουν το 0-3, αλλά δεν τα κατάφεραν, με τον Κουρτουά να αποκρούει τις προσπάθειες αμφότερων, στο 25ο και στο 35ο λεπτό. Λεπτό στο οποίο ο Βινίσιους αποχώρησε και αυτός τραυματίας, ενώ η τελευταία μεγάλη ευκαιρία καταγράφηκε στο ενεργητικό των γηπεδούχων. Με το δυνατό σουτ του Κρόος μέσα από την περιοχή να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Ονανά, στο 42’!




Στην επανάληψη, η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά, θέλοντας να ισορροπήσει κάπως τα πράγματα. Μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι Ισπανοί είδαν τους Ασένσιο και Μπενζεμά να χάνουν τρεις καλές ευκαιρίες για να ξαναβάλουν την ομάδας τους στο παιχνίδ
ι. Είδαν, βέβαια, και τον Τάντιτς να συνεχίζει να κάνει τα… δικά του, με τον Σέρβο άσο να τροφοδοτεί με κάθε πιθανό και… απίθανο τρόπο τους συμπαίκτες του, αλλά τους Βαν Ντε Μπέεκ και Ζίγιεχ να μην σκοράρουν στο 51’ και στο 60’.

Τελικά, ο Τάντιτς αποφάσισε να το πάρει «πάνω» του και με ένα… ασύλληπτο σουτ να στείλει τη μπάλα στον ουρανό των διχτυών του Κουρτουά! Βέβαια, στην αρχή της φάσης η μπάλα πέρασε όλη έξω από την πλαϊνή γραμμή. Ακολούθησε πεντάλεπτη διαβούλευση του διαιτητή Μπριχ με τους συνεργάτες του και χρήση του VAR, για να κατακυρωθεί εν τέλει το γκολ!

Η Ρεάλ μείωσε στο 70’, κόντρα στη ροή του αγώνα, κι ενώ όλοι πίστεψαν ότι η ομάδα του Σαντιάγκο Σολάρι θα «επέστρεφε», οι παίκτες του Άγιαξ είχαν άλλη άποψη. Δύο λεπτά μετά, λοιπόν, την… κατέθεσαν στο χορτάρι. Με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σένε να καταλήγει στο πλαϊνό δίχτυ και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του ανήμπορου ν' αντιδράσει Κουρτουά...

Όλη η... βραδιά των κατόχων του τροπαίου «αποτυπώθηκε» στη φάση του 84ου λεπτού, με τον Μπενζεμά να… γλιστράει σε τετ α τετ με τον Ονανά, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ζίγιεχ έχασε κι αυτός… άχαστη ευκαιρία για να σκοράρει. Εν τέλει το 1-4 διατηρήθηκε ως το τέλος κι ενώ ο Νάτσο αποβλήθηκε δικαιολογημένα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Βαν Ντε Μπέεκ.



Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3):
Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Βαράν, Ρεγκιλόν, Κρόος, Καζεμίρο (87’ Βαλβέρδε), Μόντριτς, Βάθκεθ (29’ Μπέιλ), Μπενζεμά, Βινίσιους (35’ Ασένσιο).

Άγιαξ (4-3-3):
Ονανά, Μαζραουί (80’ Φέλτμαν), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Βαν Ντε Μπέεκ, Σένε (73’ Ντε Βιτ), Ντε Γιόνγκ, Ζίγιεχ, Τάντιτς, Νέρες (74’ Ντόλμπεργκ).

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία).

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template