Μυστήριο με τον άγνωστο που μοιράζει χρήματα σε αυτή την περιοχή

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Χιλιάδες τουρκικές λίρες μοιράζει εδώ και περίπου ένα μήνα ομάδα ανθρώπων στους κατοίκους του Χασκόι, στην περιοχή του Μπέγιογλου της
Κωνσταντινούπολης, για λογαριασμό αγνώστου!

Κάτοικος της συνοικίας, ο Γιασάρ Μπιλγκίν, μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Demirören και ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν ξέρω ποιος το κάνει, αλλά χάρη σε αυτόν πολλά νοικοκυριά γεμίζουν με χαρά. Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους σαν αυτόν».

Οι κάτοικοι του Χασκόι στις συζητήσεις που κάνουν μεταξύ τους αποκαλούν τον άγνωστο ευεργέτη τους «Hızır», που σημαίνει Θεόσταλτος. Οι άνθρωποι που μοιράζουν τα χρήματα τον λένε απλώς… «αφεντικό». Τα χρήματα φτάνουν στους κατοίκους μέσα σε φακέλους ο κάθε ένας από τους οποίους περιέχει 1.000 τουρκικές λίρες (περίπου 163 ευρώ).

«Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της 40χρονης διαμονής μου σε αυτή τη γειτονιά… Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλους επιχειρηματίες. Τουλάχιστον 20 οικογένειες έλαβαν δωρεές για τις οποίες έχουμε ακούσει, αλλά ο αριθμός (των ευεργετημένων) είναι σίγουρα υψηλότερος», δήλωσε ο Μπιλγκίν.
Ο μυστηριώδης ευεργέτης, σύμφωνα με άλλο κάτοικο του Χασκόι, εντοπίζει τα νοικοκυριά που έχουν περισσότερη ανάγκη και δωρίζει χρήματα ανάλογα με το επίπεδο εξαθλίωσής τους. Έτσι, ενώ ορισμένα νοικοκυριά έλαβαν μόνο ένα φάκελο, ενώ άλλα έλαβαν μέχρι και τρεις φακέλους.

«Ήμουν έτοιμος για τις πρωινές προσευχές. Καθώς βγήκα από το σπίτι, είδα κάποιους ανθρώπους να μιλάνε με την αδερφή μου. Είπαν ότι έδωσαν τα χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε τρόφιμα. Νόμιζα ότι ο φάκελος είχε το πολύ 200 λίρες (περίπου 33 ευρώ). Αλλά όταν το άνοιξα, είδα ότι περιελάμβανε 1.000 λίρες», δήλωσε οΠασά αλί Μπιλγκίν. Όταν ο Μπίλγκιν ρώτησε το πρόσωπο που παρέδωσε το φάκελο, για το όνομα του ανθρώπου που μοιράζει χρήματα, του ειπώθηκε ότι το όνομα του «αφεντικού» δεν μπορούσε να αποκαλυφθεί.

«Υπήρξαν μερικά νοικοκυριά που δεν έχουν πάρει χρήματα, αλλά πολλές οικογένειες έχουν λάβει δωρεές. Είμαι ένας από αυτούς που δεν έλαβα… Νομίζω ότι ο ευεργέτης είναι ένας παλιός κάτοικος της γειτονιάς που δεν έχει ξεχάσει τις ρίζες του, παρότι έγινε πλουσιότερος. Διαφορετικά, δεν θα ήταν δυνατό για έναν ξένο να γνωρίζει όσους έχουν ανάγκη» δήλωσε άλλος κάτοικος, ο Ογκουζάν Ερζουρουμλού.

Πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template