Η στιγμή που μια γυναίκα με κατάθλιψη άλλαξε την ζωή της και έβγαλε εκατομμύρια

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Εάν κάποιος είχε ένα όνειρο να ανοίξει ένα ανθοπωλείο χωρίς να ξέρει οτιδήποτε σχετικό από επιχειρήσεις θα το επιχειρούσε; Πιθανότατα όχι
αλλά αυτό ακριβώς έκανε η Kally Ellis.
Προερχόμενη από οικογένεια με ελληνικές καταβολές, την αγάπη της για τα λουλούδια και το πράσινο γενικά θα την «κληρονομήσει» από την μητέρα της, καθώς πάντα στον κήπο υπήρχε μια ελιά και μια συκιά με μαργαρίτες να φυτρώνουν από κάτω, όπως εκμυστηρεύεται η ίδια σε βίντεο που υπάρχει στην ιστοσελίδα της επιχείρησής της.

Από το 1991 διαχειρίζεται το McQueens, ένα διάσημο ανθοπωλείο αξίας πλέον άνω των 5 εκατομμυρίων λιρών με 40 υπαλλήλους.
Έχει συμβόλαια με μεγάλα ονόματα όπως το Claridge’s, Mulberry και Moët & Chandon, ενώ παράλληλα «πετάγεται» στο Λoς Άντζελες να φτιάξει τις ανθοδέσμες για το πάρτι του Vanity Fair πριν τα Όσκαρ.



«Οι φίλοι μου προσπάθησαν να με πείσουν να μην πετάξω την «λογική» δουλειά πριν από χρόνια αλλά ήξερα πως έπρεπε να ακολουθήσω το όνειρό μου αλλιώς θα το μετάνιωνα για το υπόλοιπο της ζωής μου» δήλωνε η Kally στα 53 της, το 2016 σε συνέντευξή της στο express.co.uk
Όλα ξεκίνησαν το 1990 σε μια εξαιρετικά άσχημη στιγμή για την Kally όταν μόλις είχε χωρίσει με τον σύντροφό της και είχαν πουλήσει το διαμέρισμά τους. Η Kally είχε μετακομίσει και έμενε με τους γονείς της. Σιχαινόταν την βαρετή της δουλειά σε τράπεζα και η καλύτερή της φίλη είχε πρόσφατα σκοτωθεί στην αεροπορική τραγωδία του Λόκερμπι.



Εκείνη την περίοδο επισκέφτηκε την μητέρα της φίλης της στο Παρίσι και τότε ήταν που μπήκε σε ένα ανθοπωλείο για να αγοράσει ορισμένα λουλούδια. «Ήταν μια πολύ συγκινητική επίσκεψη και ήθελα να της πάρω λουλούδια, για αυτό μπήκα σε ένα μικρό κατάστημα και αγόρασα ορισμένα απλά λουλούδια. Τουλίπες. Εκεί είδα πως τις μεταμόρφωσε ο ανθοπώλης σε ένα πανέμορφο μπουκέτο. Περίμενα περίπου 20 λεπτά αλλά το αποτέλεσμα άξιζε» θα πει για την στιγμή που είχε την πρώτη επαφή με ανθοπωλείο. Μερικές εβδομάδες αργότερα όντας στο σπίτι της ξύπνησε ένα πρωί και ονειρεύτηκε πως δούλευε σε ανθοπωλείο φτιάχνοντας όμορφα μπουκέτα. «Ξύπνησα αισθανόμενη πολύ όμορφα, κάτι που είχα πολύ καιρό να αισθανθώ» δήλωσε η Kally.



«Το όνειρο αυτό ήταν σαν επιφοίτηση. Κάπου εκεί άναψε ένα φως. Ήταν σαν κάποιος να έλεγε “Είναι καιρός να βγεις από την κατάθλιψή σου και να κάνεις κάτι”. Πήγα και είπα στους γονείς μου πως θα άνοιγα ένα ανθοπωλείο και αυτοί είπαν “Φυσικά. Τι θα ήθελες για πρωινό τώρα;”
» θα προσθέσει.

Χωρίς να διστάσει πήγε στον προϊστάμενό της και ζήτησε να την απολύσει. Ήταν η αρχή ύφεσης και η τράπεζα χάρηκε με αυτό. Συνδύασε την αποζημίωσή της, με τα χρήματα που αποκόμισε από την πώληση του διαμερίσματός της και αγόρασε ένα μικρό ανθοπωλείο στο Shoreditch, του ανατολικού Λονδίνου πριν η περιοχή γίνει trendy. Το αγόρασε πρακτικά επί τόπου μαζί με τα χρέη του προηγούμενου ιδιοκτήτη…



Ξεκίνησε τότε να μαθαίνει την δουλειά αποκτώντας εμπειρία δίπλα στην πιο διάσημη ανθοπώλη της εποχής την Paula Pryke.
Μόλις τρεις μήνες αφότου είχε ξεκινήσει το όνειρό της απέκτησε τα κλειδιά το καταστήματος McQueens.

Την ημέρα των εγκαινίων δεν υπήρχε κανένας πελάτης, το τηλέφωνο δεν χτύπησε και μέσα σε δυο εβδομάδες το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να κάνει τον δρόμο στον οποίο ήταν το μαγαζί της , δρόμο με απαγόρευση στάθμευσης, καταστρέφοντας την όποια πιθανότητα να σταματήσει κάποιος

«Πρέπει να παραδεχτώ πως έκατσα στο μαγαζί και σκέφτηκα “τι έκανα;” Αλλά συνεχίσαμε δημιουργώντας φανταστικά πλαίσια λουλουδιών για παράθυρα και απλές αλλά τολμηρές συνθέσεις με άνθη όταν εκείνη την εποχή τα λουλούδια στέλνονταν τυλιγμένα σε κουτιά» θα πει στην συνέχεια η Kally.



Σύντομα τα νέα διαδόθηκαν και μια χούφτα από εταιρικούς πελάτες που είχε «κληρονομήσει από την προηγούμενη ιδιοκτησία πολλαπλασιάστηκαν. Χρειάστηκε σκληρή δουλειά.
Η Kally ξυπνούσε στις 2 τα χαράματα και πήγαινε στις 3 στην κεντρική αγορά λουλουδιών προκειμένου να προλάβει να αγοράσει τα καλύτερα άνθη και μπουμπούκια.

Αυτή και ο συνεταίρος της κάθονταν μέσα στο βανάκι και έφτιαχναν τα μπουκέτα και μετά τα παρέδιδαν πριν ανοίξουν το μαγαζί που δεν έκλεινε πριν τις 6 το απόγευμα.
«Εργαζόμουν 18 ώρες αλλά ειλικρινά δεν το αισθανόμουν σαν σκληρή εργασία γιατί με έκανε να αισθάνομαι ζωντανή»
θα πει σχετικά.



Ακόμα και μετά την γέννηση του πρώτου της παιδιού, του Freddie, δυο χρόνια αργότερα, με τον άντρα της , συγγραφέα παιδικών βιβλίων Damian Kelleher, δεν τα παράτησε: «Τον έπαιρνα στο μαγαζί όπου τον θήλαζα και μετά τον έβαζα κάτω από τον πάγκο όπου έφτιαχνα τα πακέτα». Πήρε μόνο δύο μέρες άδεια όταν γεννήθηκε η αδερφή του Freddie, Sophia, δύο χρόνια αργότερα αν και όπως παραδέχεται δεν θα τα κατάφερνε χωρίς την βοήθεια των γονιών της

Ζούσαν δύο τετράγωνα πιο κάτω.

Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε τρία χρόνια μετά τα εγκαίνια του μαγαζιού όταν έλαβε ένα πανικόβλητο τηλεφώνημα από τον οργανωτή ενός φιλανθρωπικού γκαλά του Vanity Fair στο Serpentine Gallery του Λονδίνου όπου η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν καλεσμένη.
Ο διάσημος γάλλος ανθοπώλης τους είχε φτάσει χωρίς προσωπικό και λουλούδια και τότε ετέθη το ερώτημα στην Kally. Θα μπορούσε να φτιάξει τέσσερις τοίχους με άνθη ύψους 6 μέτρων μέσα σε τρεις ημέρες;

«Φυσικά και είπα ναι και μετά αφού έκλεισα το τηλέφωνο πανικοβλήθηκα» θα αποκαλύψει η Kally. «Αλλά το κάναμε και μετά ο οργανωτής είπε πως δεν θα χρησιμοποιούσε στο εξής κανέναν άλλο καθώς είχα σώσει την μέρα. Έτσι την επόμενη χρονιά φτιάξαμε τα άνθη στο πάρτι πριν τα Όσκαρ και έκτοτε τιμά τον λόγο της» πρόσθεσε.

Πλέον το κατάστημά της έχει αλλάξει το τέταρτο κτίριό της καθώς μεγαλώνει συνεχώς: «Δεν θα έλεγα πως πάντα είχα μεγάλες φιλοδοξίες- απλά έκανα κάτι που αγαπούσα» θα πει η Kally στην συνέντευξή της στο express.co.uk.

«Κάθε χρόνο φαίνεται πως μεγαλωνουμε κατά 20% και αυτή την χρονιά (2016) ο κύκλος εργασιών μας θα είναι 20 εκατομμύρια λίρες. Είμαι όμως 53 ετών και κανένας δεν μπορεί να το κάνει αυτό για πάντα. Απαιτεί σωματική κατάσταση καθώς καταστρέφει τα χέρια, έχει πολλά βάρη που απαιτούν να σηκώσεις και πρωινά ξυπνήματα. Αυτή η δουλειά είναι το μωρό μου και δεν θα μπορούσα να το αφήσω σε κανέναν. Ίσως μια μέρα τα παιδιά μου να θελήσουν να την αναλάβουν. Ποιος ξέρει;» θα πει σχετικά με την ανάπτυξη της εταιρείας της και τα μελλοντικά της σχέδια.  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template