Λιμενικό προς ΟΥΚ -Να τραγουδάτε ναι αλλά συνθήματα οχι (έγγραφο)

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Μεγάλες αντιδράσεις θα προκαλέσει η αποκάλυψη ότι έχουν δοθεί οδηγίες στις μονάδες του Λιμενικού να μην φωνάξουν συνθήματα στην παρέλαση της
25ης Μαρτίου, με προφανή σκοπό- σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνεται στην απόφαση- να μην ακουστεί το «Μακεδονία ξακουστή».
Μάλιστα όπως αποκάλυψε το parapolitika.gr υπάρχει και έγγραφο, το οποίο αποτελεί επίσημη διαταγή για την ημέρα της 25ης Μαρτίου και που επισημαίνει την απαγόρευση, απειλώντας και με πειθαρχικές κυρώσεις.

Αναλυτικότερα το έγγραφο με θέμα «Στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου 2019» απαγορεύει ρητά την απαγγελία συνθημάτων κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2019. Μάλιστα στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ότι η απαγόρευση γίνεται «με σκοπό τη διαφύλαξη αλλά και την προβολή της αξιοπρέπειας της Μονάδας και του Λιμενικού Σώματος». Και προστίθεται ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρχουν κυρώσεις όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Αυτή είναι η διαταγή του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, που είναι συν τοις άλλοις και γεμάτη ορθογραφικά λάθη.Τι απαντά το Λιμενικό

Σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο Λιμενικού/Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζει ότι κατά τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ε. Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τα πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα της παρέλασης επιτρέπεται να τραγουδούν μόνο συγκεκριμένα άσματα, ενώ απαγορεύονται αυστηρά τα συνθήματα


Ως εκ τούτου, καταλήγει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού.

Με τις ίδιες δε διατάξεις, τις οποίες ακολουθεί πιστά το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ως οφείλει, απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα».
πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template