Μπρέντον Τάραντ: Ο παθιασμένος personal trainer που έγινε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Εμπνευσμένος από τον ακροδεξιό μακελάρη της Ουτόγια, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο 28χρονος Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ
αιματοκύλισε την προσευχή της Παρασκευής σε δύο μουσουλμανικά τεμένη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, αφήνοντας πίσω του 49 νεκρούς.
Ο Τάραντ αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου το Σάββατο, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ανθρωποκτονία
, καθώς άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο όπλο και τυφέκιο απέναντι σε 100 ανυπεράσπιστους ανθρώπους, ενώ κατέγραψε τους πυροβολισμούς σε ένα 17λεπτο βίντεο που ανέβασε στο Facebook.
Όσο περνούν οι ώρες, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για το προφίλ του μακελάρη έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας πτυχές της ζωής του που ίσως επηρέασαν την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεσή του.

Ο Τάραντ, ένα παιδί με αγγελικό πρόσωπο, που δεν θα πρόδιδε σε καμία περίπτωση την μετέπειτα «μεταμόρφωσή του» μεγάλωσε στην πόλη Γκράφτον της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Από εκεί έφυγε λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του, Ρόντνεϊ από καρκίνο στα 49 του χρόνια, ενώ η μητέρα του και η αδερφή του ζουν ακόμα στη Νέα Ζηλανδία.
Από το ταξίδι του στην Βόρεια Κορέα (πηγή: abc.net.au)

Όταν πέθανε ο πατέρας του, ο Μπρέντον ήταν σχεδόν 20 χρόνων. Πέρασε επτά χρόνια ταξιδεύοντας τον κόσμο, από το 2011 και μετά. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι «κάτι άλλαξε» στον χαρακτήρα του κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αυτών.
Όπως δήλωσε μία γυναίκα που τον γνώριζε από το Γκράφτον -και μάλιστα τον αναγνώρισε και στο βίντεο του μακελειού- ο νεαρός εργαζόταν ως personal trainer, έχοντας κληρονομήσει την αγάπη του για τον αθλητισμό από τον πατέρα του.


«Ήταν πολύ αφοσιωμένος, περισσότερο από άλλους ανθρώπους. Ήταν πολλές ώρες στο γυμναστήριο, σήκωνε πολλά βάρη. Σχεδόν μεταμόρφωσε το σώμα του» είπε η γυναίκα, ονόματι Τρέισι Γκρέι, υπογραμμίζοντας ότι δεν είχε μιλήσει μαζί του πολιτικά ούτε τον είχε ακούσει να εκφράζει πολιτικές απόψεις.

Στο Μανιφέστο του, στο οποίο περιλαμβάνει και στίχους από ποιήματα των Ντίλαν Τόμας και Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, υποστήριξε ότι έβγαλε χρήματα ανταλάσσοντας Bitcoin, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδέψει στον κόσμο. Μιλούσε ακόμη για τα ταξίδια του σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους το Πακιστάν, η Βόρεια Κορέα, αλά και ευρωπαϊκές χώρες. Όμως, φάνηκε να έχει πάθει ψύχωση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν μεταξύ 2016 και 2017 στην Ευρώπη.


Το παραληρηματικό μανιφέστο που ανέβασε στο διαδίκτυο πριν από το μακελειό , «έμφορτο» νεοναζιστικής ιδεολογίας, καταφέρεται εναντίον των μουσουλμάνων. Σε αυτό, μάλιστα, περιγράφει τον εαυτό του ως έναν «συνηθισμένο, λευκό άνδρα της εργατικής τάξης και μίας οικογένειας με χαμηλό εισόδημα και σκωτσέζικες, ιρλανδικές και βρετανικές ρίζες»

Παράλληλα, αναφερει ότι δεν τον ενδιέφερε πολύ η εκπαίδευση και δεν πήγε στο πανεπιστήμιο, ενώ δεν τον ενδιέφερε οτιδήποτε τού προσέφερε το σχολείο.


«Μη στέργεις ήσυχα να πας σε νύχτα ευλογημένη» (Ντίλαν Τόμας)Μία παραλλαγμένη εκδοχή του ποιήματος The Beginnings του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ


Η ανατριχιαστική αποκάλυψη

Οι λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν για το παρελθόν του 28χρονου έρχονται με μία ακόμη αποκάλυψη που προκαλεί ανατριχίλα. Σε μια ανώνυμη ανάρτηση λίγο πριν από τις επιθέσεις στο φόρουμ 8chan, γνωστό για το περιεχόμενό του που προωθεί την ρητορική μίσους, ένας χρήστης ανέφερε ότι «θα εξαπολύσω επίθεση εναντίον των εισβολέων» και πρόσθεσε το link για τη σελίδα στο Facebook, από την οποία μεταδόθηκε αργότερα η επίθεση.

Ανέβασε επίσης και το μανιφέστο του μίσους του Τάραντ.

Το link στο Facebook παρέπεμπε τους χρήστες σε μία σελίδα που έφερε το όνομα brenton.tarrant.9. Στον λογαριασμό στο Twitter με το όνομα @brentontarrant αναρτήθηκαν από χθες Τετάρτη φωτογραφίες ενός τυφεκίου και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού με ονόματα και μηνύματα που έχουν σχέση με τον λευκό εθνικισμό

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template