16 μεγάλες ελληνικές εταιρίες επιχειρούν να επαναπατρίσουν τα «μυαλά» που εγκατέλειψαν τη χώρα

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Πάνω από 16 μεγάλες ελληνικές εταιρίες στηρίζουν την προσπάθεια επαναπατρισμού του ανθρώπινου κεφαλαίου που εγκατέλειψε την Ελλάδα
(περισσότεροι από 450.000 Έλληνες oι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι υψηλής πανεπιστημιακής μόρφωσης) στα χρόνια της κρίσης.

Αυτό θα επιχειρήσει να κάνει το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο “Ελληνικές Ρίζες”, μέσω της πρωτοβουλίας “Βrain Regain” την οποία στηρίζουν 16 μεγάλες ελληνικές εταιρείες. Πώς; Με την παροχή mentoring σε Έλληνες εργαζόμενους του εξωτερικού που διερευνούν την πιθανότητα επιστροφής τους στην Ελλάδα.





Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τα στελέχη των 16 εταιρειών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία “Βrain Regain” θα αναλάβουν την καθοδήγηση Ελλήνων του εξωτερικού μέσα από συζητήσεις μαζί τους, για να τους ενημερώσουν για την κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές ευκαιρίες συνέχισης της καριέρας τους.

Όπως υποστήριξαν είναι ώριμες οι συνθήκες για μια προσπάθεια ανάκτησης αυτού του ανθρώπινου κεφαλαίου που έφυγε, ενώ τόνισαν πως η συνέπεια της φυγής ταλέντων και επαγγελματιών είχε σοβαρό αντίκτυπο στην εγχώρια επιχειρηματικότητα και στην οικονομία. Η διαρροή ανθρώπινου κεφαλαίου έχει πλήξει και την κατανάλωση.

Την πρωτοβουλία “Βrain Regain” στηρίζουν οι εξής εταιρείες: Aegean Airlines, Ελληνικά Πετρέλαια, COSMOTE, Τράπεζα της Ελλάδος, Coca-Cola Τρία Έψιλον, ΤΙΤΑΝ, Τράπεζα Πειραιώς, Όμιλος FOURLIS, INTERAMERICAN, T.E.MES, ΜΕΤΡΟ, CHIPITΑ, Sani Ikos, Upstream, Kyklades Maritime Corporation και Ogilvy.
Η αρχική ιδέα σχεδιάστηκε από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Κεσεντέ (πρόεδρο ΔΣ ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε), Ευάγγελο Μαρνέρη (Διευθύνοντα Σύμβουλο AIMS International Hellas A.E.), Γιάννη Παπαχρήστου (Γενικό Διευθυντή Ελλάδας-Κύπρου, Coca-Cola Τρία Έψιλον), Θεόδωρο Κοτιώνη (Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ogilvy Greece) και Στάθη Ποταμίτη (Διευθύνοντα Εταίρο, PotamitisVekris Law Partnership).

Ο κος Κωνσταντίνος Κεσεντές ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα ωριμάζουν οι συνθήκες που μπορούν να μετατρέψουν το καταστροφικό για τη χώρα μας brain drain σε BRAIN REGAIN. Αυτές τις συνθήκες επιδιώκει να αξιοποιήσει η πρωτοβουλία μας».

Ο κος Θεόδωρος Κοτιώνης σημείωσε: «To BRAIN REGAIN ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα πρωτοβουλίας. Σήμερα με ενθουσιασμό καλωσορίζουμε οργανισμούς, επιχειρήσεις και τα στελέχη τους που υποστήριξαν την πρωτοβουλία και προσβλέπουμε σε συνεχή επέκταση της συμμαχίας μας. Γιατί, χρειαζόμαστε πολλούς για να φέρουν πίσω περισσότερους.»
Ο κος Γιάννης Παπαχρήστου συμπλήρωσε: «Το BRAIN REGAIN είναι μια συμμαχία εταιρειών και στελεχών που οραματιστήκαμε, για να δώσουμε ευκαιρίες και τη δυνατότητα σε Έλληνες του εξωτερικού να επιστρέψουν, να εργαστούν και να φτιάξουν το μέλλον τους στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την επόμενη μέρα της χώρας μας και είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε καταλυτικό ρόλο στον επαναπατρισμό τους».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BRAIN REGAIN μπορείτε να βρείτε στο: www.brainregain.gr.



Λεζάντα φωτογραφίας (από αριστερά):

Ομάδα Πρωτοβουλίας BRAIN REGAIN

Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας-Κύπρου Coca-Cola Τρία Έψιλον
Κωνσταντίνος Κεσεντές, Πρόεδρος ΔΣ ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε
Θεόδωρος Κοτιώνης, Διευθύνων Σύμβουλος Ogilvy Greece
Ευάγγελος Μαρνέρης, Διευθύνων Σύμβουλος AIMS International Hellas A.E.
Στάθης Ποταμίτης, Διευθύνων Εταίρος PotamitisVekris Law Partnership
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template