ΧΑΝΙΑ-Αποτάχθηκαν από το Στρατό με απόφαση του Γερμανού Α/ΓΕΣ οι 2 στρατιωτικοί

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Αποτάχθηκαν από το Στρατό με απόφαση του Γερμανού Α/ΓΕΣ οι 2 στρατιωτικοί και μάλιστα σε ενα 24ωρο απο την πράξη τους να υποστείλουν την ελληνική σημαία και στην θέση τους να ανεβάσουν την ελληνική.

Βαριά "καμπάνα" στους δύο Γερμανούς στρατιωτικούς "έριξε" ο Γερμανός Α/ΓΕΣ για την απερισκεψία τους (όπως οι ίδιοι την χαρακτήρισαν) να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία από τον ιστό της στον Σταυρό Ακρωτήριου και να ανεβάσουν την Γερμανική σημαία.

Μόλις επέστρεψαν στην Γερμανία μετά την καταδίκη τους από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή, ήρθαν αντιμέτωποι με τις Γερμανικές στρατιωτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο - που είναι υπαξιωματικοί των Γερμανικών ειδικών δυνάμεων – αποτάχτηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς κρίθηκε πως η πράξη τους είχε πολύ μεγάλη βαρύτητα και αποφασίστηκε η παραδειγματική τιμωρία τους για να μην επαναληφθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα έχει επανειλημμένως ζητήσει συγνώμη εκ μέρους της Γερμανικής κυβέρνησης για το περιστατικό.

Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων: Με 10μηνη φυλάκιση τιμωρήθηκαν μόνο οι Γερμανοί στρατιωτικοί!


Το δικαστήριο δεν πείστηκε από την… απερισκεψία, όπως χαρακτήρισαν την ενέργειά τους και επέβαλε την ποινή της 10μηνης φυλάκισης με 3ετή αναστολή στους δύο Γερμανούς στρατιωτικούς που κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν την γερμανική, στον Σταυρό Ακρωτηρίου.

Οι δύο οδηγήθηκαν με την διαδικασία του αυτοφώρου, αρχικά στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους απήγγειλε την κατηγορία της προσβολής δημοσίων συμβόλων κατά συναυτουργία και κατόπιν παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο όπως αναφέρουν τα parakritika.gr

Οι δύο 23χρονοι υποστήριξαν ότι ήταν μία απερίσκεπτη ενέργεια και ότι συνηθίζεται στην χώρα τους να βάζουν την σημαία όταν κάνουν ορειβασία και πατάνε μία κορυφή! Αυτό όμως που δεν απάντησαν ήταν γιατί κατέβασαν την ελληνική σημαία!
Είπαν δε ότι δεν είχαν καμία κακή πρόθεση και ότι σέβονται και αγαπούν τους Έλληνες. Τους δύο 23χρονους συνόδευε ανώτατη αξιωματικός. Αναμένεται αύριο να επιστρέψουν στην Γερμανία, όπου και εκεί θα ελεγχθούν πειθαρχικά για την πράξη τους.













Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template