Χρυσό διαζύγιο για την Μακένζι Μπέζος-36 δις δολάρια παίρνει απο τον mr Amazon Τζεφ Μπέζος

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Χρυσό διαζύγιο για την Μακένζι Μπέζος-36 δις δολάρια παίρνει απο τον mr Amazon Τζεφ Μπέζος.Και τα δικαιούται διότι εκτός απο«μούσα» του και μητέρα τεσσάρων παιδιών του, ήταν ο πρώτος συνεργάτης του και «δεξί του χέρι».

Η Μακένζι Μπέζος θα γίνει η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο μετά το διαζύγιό της από τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Θα λάβει το 4% των μετοχών της Amazon, που σήμερα αποτιμώνται σε περίπου 36 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως προβλέπει ο διακανονισμός στον οποίο κατέληξαν οι δύο πλευρές. Το διαζύγιο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 90 ημέρες. Η συμμετοχή της Μακέζνι Μπέζος στην Amazon την κατατάσσει στην 4η θέση της λίστας με τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη Bloomberg Billionaires.

Στην 1η θέση βρίσκεται η Françoise Bettencourt Meyers, κληρονόμος της L’Oreal SA με περιουσία 54 δισ. δολαρίων και ακολουθούν οι: Alice Walton με περιουσία 44 δισ. δολαρίων και Jacqueline Badger Mars με 37 δισ. δολάρια.

Ο Τζεφ Μπέζος, 55 ετών, θα συνεχίσει να έχει αποκλειστικό δικαίωμα ψήφου επί των μετοχών, σύμφωνα με την απόφαση. Και πιθανόν θα παραμείνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με ένα μερίδιο στην Amazon 12% που σήμερα αποτιμάται σε 107 δισεκατομμύρια δολάρια. 



Παράλληλα θα διατηρήσει και τα υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας Washington Post και της εταιρείας Blue Origin, η οποία προσθέτει επιπλέον 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του, σύμφωνα με το δείκτη.

Ο Τζεφ Μπέζος, μέσω Twitter, ευχαρίστησε τους φίλους και τους συγγενείς του που του συμπαραστάθηκαν και τον περιέβαλαν με την αγάπη τους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά φυσικά στην γενναιόδωρη πρώην σύζυγό του. «Είμαι ευγνώμων για την στήριξη και την καλοσύνη της και ανυπομονώ να χτίσουμε τη νέα μας σχέση ως φίλοι και συνεργάτες. Στη μέχρι τώρα συνεργασία μας, η Μακένζι επιδεικνύει κάθε φορά τις πλούσιες ικανότητές της. Υπήρξε μια εκπληκτική συνεργάτιδα, σύμμαχος και μητέρα. Είναι επινοητική, πανέξυπνη και τρυφερή και στο μέλλον είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσω να μαθαίνω από εκείνη», έγραψε στην ανάρτησή του ο ιδρυτής της Amazon.

«Είμαι ευτυχής που του έδωσα το μερίδιο μου στην Washington Post και την Blue Origin και το 75% των μετοχών μας στο Amazon, με τον έλεγχο των μετοχών μου», ανέφερε η Μακένζι, 48 ετών, σε ένα tweet.
Η συμφωνία των Μπέζος το καθιστά το διαζύγιό τους, το πιο ακριβό που έχει καταγραφεί ποτέ. Ο μεγιστάνας του πετρελαϊκού κλάδου, Harold Hamm αναγκάστηκε να καταβάλει στην Sue Ann Arnall 972 εκατομμύρια δολάρια από την εκτιμώμενη περιουσία του, ύψους 16,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2014, μετά από διετή δικαστική διαμάχη. Η Arnall προσπάθησε αργότερα να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση, αλλά το ανώτατο δικαστήριο της Οκλαχόμα απέρριψε την προσφυγή το 2015.

Η συμφωνία των Μπέζος, ολοκληρώθηκε μέσα σε τρεις μήνες από την αρχική ανακοίνωση για το διαζύγιο του ζευγαριού, και δείχνει ότι πρόκειται για ένα φιλικό χωρισμό.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template