Διασυρμός απο τους Ευέλπιδες :Προτελευταίοι σε διαγωνισμό 49 ομάδων από 13 χώρες στις ΗΠΑ

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019


Διασυρμός απο τους Ευέλπιδες :Προτελευταίοι σε διαγωνισμό 49 ομάδων από 13 χώρες στις ΗΠΑ.Εμείς που πάντα βρισκόμασταν στην 5αδα των καλύτερων στρατιωτικών σχολών ,ήρθε ενα απανωτό χαστούκι το οποίο πρέπει να ταρακουνήσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας και να λάβει μέτρα.

Για τον διαγωνισμό είχε ενημερώσει το pronews.gr προ μερικών ημερών. Τώρα όμως που βγήκαν τα αποτελέσματα και η τελική κατάταξη είναι διάχυτος ο προβληματισμός για το μέλλον των ελληνικών ΕΔ σε επίπεδο αξιωματικών.

Στον ετήσιο Διαγωνισμό Στρατιωτικών Δεξιοτήτων Sandurst 2019 που πραγματοποίησε η Στρατιωτική Ακαδημία του Ουέστ Πόιντ των ΗΠΑ συμμετείχαν 49 ομάδες στρατιωτικών ιδρυμάτων, εκ των οποίων 14 ομάδες από 13 σχολές ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων, για πρώτη η Ελλάδα με 11 σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.
Συνολικώς, 539 σπουδαστές στρατιωτικών σχολών έλαβαν μέρος. Δυστυχώς, η ελληνική ομάδα πήρε την 48η θέση.

H κατάταξη των Ευέλπιδων όπως προκύπτει από την επίσημη ιστοσελίδα του West Point είναι η εξής:

1. USMA (Black)/ 2. USMA D2/ 3. North Georgia/ 4. USMA (Gold)/ 5. USMA H2/ 6. UK (Blue)/ 7. Japan/ 8. Canada/ 9. USAFA/ 10. Australia/ 11. Chile/ 12. Mexico/ 13. UK (Red)/ 14. USMA E3/ 15. USMA F1/ 16. Marquette/ 17. USMA B4/ 18. Utah Valley/ 19. USMA D1/ 20. Denmark/ 21. Cal Poly/ 22. Creighton/ 23. Germany/ 24. USNA/ 25. Central State/ 26. Korea/ 27. VMI/ 28. USCGA/ 29. Austin Peay/ 30. Florida State/ 31. USMA E2/ 32. Embry-Riddle/ 33. USMA (Grey)/ 34. USMA C3/ 35. Brazil/ 36. USMA H4/ 37. USMA A4/ 38. USMA I3/ 39. Lehigh University/ 40. Johns Hopkins/ 41. USMA H1/ 42. Tarelton State/ 43. Edinboro/ 44. Hawaii/ 45. Delaware University/ 46. Thailand/ 47. Columbia/ 48. Greece/ 49. USMAPS

Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά καθώς το ίδιο έκανε και η ομάδα της Δανίας η οποία όμως κατετάγη στην 20ή θέση ενώ και στα επιμέρους αντικείμενα, ήλθε 3η στην Κλήση Πυρών (call of fire)
Αντιθέτως, η ελληνική ομάδα δεν εμφανίστηκε στην πρώτη πεντάδα, σε κανένα αντικείμενο.
Ο διαγωνισμός είχε διάρκεια 36 ωρών. Συνολικώς καλύπτονται 30 μίλια (48 χλμ.) περίπου, εκ των οποίων 12 μίλια (20 χλμ.) την πρώτη ημέρα, 6 μίλια (10 χλμ.) κατά την διάρκεια της νυκτός και άλλα 12 μίλια (20 χλμ.) την δεύτερη ημέρα.

Οι διαγωνιζόμενοι φέρουν φόρτο 20,5 κιλά τουλάχιστον όπως ακριβώς γίνεται δηλαδή στην πορεία-βολή των Πεζοναυτών και τον λοιπών Ειδικών Δυνάμεων με την διαφορά ότι αυτή διεξάγεται εντός 13 ωρών και κατά την διάρκεια της νύχτας.


Τα αντικείμενα στα οποία διαγωνίστηκαν οι ομάδες όπως αναφέρει και το doureios.com είναι τα ακόλουθα:

• Φυσική κατάσταση. (Functional Fitness Event)
• Χρονομετρημένη πορεία.
• Βολή με πιστόλι.
• Βολή με βομβιδοβόλο Μ203. ( Grenade Launcher M203)
• Χειρισμός λέμβου εφόδου Zodiac.
• Προσανατολισμός. (Land Navigation)• Βολή με αραβίδα Μ4Α1 ( Rifle Marksmanship)
• Αντίδραση ηγήτορος. (Leader Reaction Course)
• Κλήση πυρών. (Call For Fire)


Όπως επίσης και Night Infiltration-νυχτερινή διείσδυση, Debrief, The Burden και κολύμβηση επιβίωσης-Survival Swim.
Η διαδικασία δοκιμάζει τον βαθμό αφομοιώσεως στρατιωτικών δεξιοτήτων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Σύμφωνα με έναν εκ των οργανωτών, «ο διαγωνισμός διδάσκει τους σπουδαστές την ψυχοσωματική αντοχή, την επιμονή και την πειθαρχεία που απαιτούνται για την ομαδική εργασία προκειμένου να επιτευχθεί η αποστολή».

Eίναι σαφές ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι συμμετοχές των ελληνικών ομάδων και στο μέλλον αλλά αμέσως τίθεται το ερώτημα: Τι είδους εκπαίδευση παρέχεται στους Ευέλπιδες; Είναι ρεαλιστική; Είναι επαρκής; Είναι σύγχρονη; Προφανώς όχι καθώς ήταν σχεδόν τελευταίοι και καταϊδρωμενοι.

Από τις συμμετοχές τους σε αυτό τον διαγωνισμό θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν εμπειρίες όχι μόνο για τις όποιες ανεπάρκειές τους λόγω αναχρονιστικής και ελλιπούς εκπαίδευσης αλλά και να μεταφέρουν πίσω στην Σχολή νέες ιδέες για το πώς θα πρέπει να εκπαιδευτούν.

Άλλωστε οι Ευέλπιδες είναι το άμεσο μέλλον των ελληνικών ΕΔ. Οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν άμεσα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Ήδη η επόμενη συμμετοχή θα πρέπει να είναι σαφώς καλύτερη.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template