ΚΟΛΟΜΠΟ:«Ματωμένο Πάσχα» με 6 εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία .138 οι νεκροί

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

«Ματωμένο Πάσχα» με 6 εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία .138 οι νεκροί.Σχέδιο εξόντωσης των Χριστιανών η εκδίκηση;Στην  Σρι Λάνκα θρηνεί ο Χριστιανισμός ανήμερα της ανάστασης του Χριστού το Πάσχα των καθολικών.

Μακελειό στη Σρι Λάνκα εν μέσω του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών. Έξι εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία έχουν στοιχίσει τη ζωή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε τουλάχιστον 138 ανθρώπους, ενώ πάνω από 400 είναι οι τραυματίες.

Λίγα λεπτά μετά τις εκρήξεις, βίντεο από το εσωτερικό ενός εκ των ναών στη Σρι Λάνκα κάνει το γύρω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό, φαίνονται τα συντρίμμια της οροφής της εκκλησίας που έχει καταρρεύσει, ενώ κάποια από τα στασίδια του ναού είναι γεμάτα με αίμα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για τις αιματηρές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, οι οποίες είναι οι φονικότερες από το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, εδώ και 10 χρόνια.
Η αστυνομία διευκρίνισε ότι κατέγραψε συνολικά έξι εκρήξεις, σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία και μια εκκλησία της πρωτεύουσας και σε ακόμη δύο εκκλησίες κοντά στο Κολόμπο.


«Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχουν εισαχθεί και βρίσκονται καθ' οδόν και άλλοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο --υπό τον όρο να μην κατονομαστεί-- αξιωματούχος στο Εθνικό Νοσοκομείο του Κολόμπο.

Μια από τις εκκλησίες οι οποίες επλήγησαν βρίσκεται στο Νεγκόμπο, βόρεια της πρωτεύουσας.

«Επίθεση εναντίον της εκκλησίας μας, παρακαλούμε ελάτε να μας βοηθήσετε εάν βρίσκονταν εδώ μέλη της οικογένειάς σας», διαβάζει κανείς σε μήνυμα στα αγγλικά που αναρτήθηκε στη σελίδα της στο Facebook η εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο.

Οι βομβιστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις τρεις εκκλησίες St. Anthony, Kochchikade St.Sebastian, Katuwapitiya στη Batticaloa και σε τρία ξενοδοχεία Kingsbury, Shangri, Cinnamon Grand Hotel.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ranil Wickremesinghe, συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας στην πρωθυπουργική κατοικία.

«Καταδικάζω σθεναρά τη σημερινή επίθεση. Καλώ τους πολίτες της χώρας, αυτές τις τραγικές στιγμές, να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί», ανέφερε σε tweet ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα.

«Παρακαλώ αποφύγετε τη διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και υποθέσεων. Η κυβέρνηση παίρνει άμεσα μέτρα για να περιοριστεί η κατάσταση», πρόσθεσε.

Στη Σρι Λάνκα, επί 21 εκατ. κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.
















Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template