ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΟΓΛΑΚΗΣ-Ο Κρητικός «Ρασπούτιν» που σάρωνε το ’70 στο bodybuilding!

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Ο θηριώδης αθλητής με μεγάλη δύναμη και φοβέρες σωματικές διαπλάσεις για την περίοδο που αγωνιζόταν, πήρε μέρος στους πρώτους
αγώνες της δεκαετίας του 1960, ενώ αναδείχθηκε
νικητής αρκετών Μr Hellas, Μεσογειονίκης το 1972, εκπροσώπησε πολλές φορές την Ελλάδα στο εξωτερικό για τουλάχιστον μια δεκαετία.


Iδιοκτήτης γυμναστήριου, ένα από τα πρώτα της Αθήνας, στην Ομόνοια. Μετέπειτα άνοιξε και στην Αμερική γυμναστήρια προετοιμάζοντας αθλητές παγκοσμίου κλάσεως. Ήταν γνωστός για την δύναμη του και τις σκληρές προπονήσεις. Ήταν ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του Ελληνικού bodybuilding του οποίου τα χέρια έσπασαν το φράγμα των 50 cm.
Ο «Ρασπούτιν», όπως ήταν το ψευδώνυμό του, είχε ύψος 1,81μ. και βάρος 104 κιλά, με πιο αξιοσημείωτο σημείο πάνω του τα χέρια που ήταν 52 εκατοστά (πρωτοφανες για τις εποχες εκεινες), ενώ το στήθος 138 εκ., μηροί 70 εκ. και πίεζε στον πάγκο έως 240 κιλά!

Η πηγιαία δυναμή του τον παρότρυνε να αγωνιστεί ακόμη και ως παλαιστής, αλλά και έκανε επιδείξεις δύναμης. Συμμετείχε στον πρώτο αγώνα body building που έγινε στην Ελλάδα,το 1966,το ιστορικό Μr Αθηνα το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείo Γκλόρια στην Ιπποκράτους με αθλητές όπως Λιβάνιος, Μπουζιάνας, Χάλιος, Στεφανίδης, Λημναίος. Αξιοσημείωτες είναι οι εμφανίσεις του σε διάφορες ελληνικές ταινίες κοντά σε διάσημους ηθοποιούς.

Ο Θρύλος του Body Building, Γιάννης Κωστογλάκης, που μεσουρανούσε στον παγκόσμιο χάρτη των bodybuilders, τις χρυσές δεκαετίες του ’70 και του ’80, με διεθνείς τίτλους και συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα έχει περάσει στο πάνθεον της ιστορίας του Ελληνικού bodybuilding καθώς ήταν ο πρώτος που έφερε διεθνή τίτλο στην Ελλάδα,το Mr Mεσόγειος το 1972 που έγινε στην Ιταλία.

Τη δεκαετία του ’80 εγκαταστάθηκε στις Η.Π.Α και για πολλά χρόνια χάθηκαν τα ίχνη του. Μετέπειτα μετακόμισε στην Αμερικη όπου άνοιξε 3 γυμναστηρια στην Φλόριντα και εκεί συνέχισε να προετοιμάζει αθλητές υψηλού επιπέδου.
Σταμάτησε να αγωνίζεται και λίγοι μάθαιναν νέα του, σε σημείο που κάποιοι κυκλοφόρησαν τη φήμη ότι πριν μερικά χρόνια τον σκότωσαν μαφιόζοι στην Αμερική. Στην πραγματικότητα, ο Γιάννης Κωστογλάκης, ο «Ρασπούτιν» (όπως τον ονόμαζαν λόγω της μακριάς γενειάδας του και των μαλλιών του), επέστρεψε στη ενεργό δράση μετά από 30 χρόνια, το 2012, στην ηλικία των 65 ετών, σε άριστη φυσική κατάσταση για να συμμετάσχει στο NPC Body Building Competition, που έγινε στο West Palm Beach της Florida.

O Γιάννης Κωστογλάκης κέρδισε τη 3η θέση στη κατηγορία 60 ετών και άνω. Επίσης τον Ιούλιο του 2013 κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη διοργάνωση Southern States Bodybuilding Competition.












ifitnessbook.com
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template