Abigail Disney: Παράνοια ο μισθός $65,6 εκατ. του CEO μου - Θέλω αυξήσεις για τους εργαζομένους

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Την περσινή χρονιά, ο CEO της Walt Disney Co., Bob Iger, έβαλε στην τσέπη του 65,6 εκατ. δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι η αμοιβή του ήταν 1.424
φορές μεγαλύτερη από τον μισθό του μέσου εργαζόμενου της Disney – ένα ποσό που η κληρονόμος Abigail Disney αποκαλεί «τρελό».

Η Abigail, μια φιλάνθρωπος και δημιουργός ταινιών, είναι η εγγονή του Roy Disney, συνιδρυτή του κολοσσού του τομέα ψυχαγωγίας και μίλησε κατά των εισοδηματικών ανισοτήτων σε ένα εταιρικό event που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Στη συνέχεια, ανέβασε τις σκέψεις της στο Twitter, αναφέροντας ότι η εταιρεία βγάζει τόσα χρήματα που δεν δικαιολογείται να μην δώσει στους χαμηλά αμειβόμενους εργαζομένους της παχυλές αυξήσεις, όπως αύξηση 15% στο ημερομίσθιο ή ένα εφάπαξ μπόνους.

«Όταν πήρε ο Iger το μπόνους του πέρυσι, έκανα τα μαθηματικά και βρήκα ότι θα μπορούσε να δώσει από την τσέπη του 15% αύξηση σε όλους όσοι δουλεύουν στη Disneyland. Και πάλι θα του περίσσευαν 10 εκατ. δολάρια», ανέφερε η Abigail Disney στην ομιλία της. «Αρα υπάρχει βάσιμο επιχείρημα ότι τα υψηλότερα στρώματα απολαμβάνουν πολλά και βγάζουν υπερβολικάμ πολλά χρήματα».

Η Disney είναι μέλος των Πατριωτών Εκατομμυριούχων – μιας ομάδας πλούσιων Αμερικανών που θέλουν υψηλότερους φόρους για τους έχοντες και ίση πολιτική εκπροσώπηση για όλους.

Όπως λέει, δεν έχει προσωπικά τίποτα με τον Iger, ο οποίος καθ' ομολογίαν της διοικεί την εταιρεία καταπληκτικά, ωστόσο υποστηρίζει ότι μια μείωση του δικού του μισθού καθώς και άλλων υπερ-αμειβόμενων, δεν θα γίνει αισθητή.


Abigail Disney, Bob Iger
«Τι διαφορά θα είχε στην ποιότητα ζωής τους το να παραδώσουν το μισό τους μπόνους; Καμία. Μηδέν. Ίσως δεν θα μπορούν να συντηρήσουν και... τρίτο σπίτι ή να αγοράσουν ακόμα ένα σκάφος. Αυτό είναι το είδος της θυσίας που θα αναλάμβαναν τα υψηλόβαθμα στελέχη», αναφέρει στο tweet της.

Αντιθέτως, υποστηρίζει, μια μεταφορά αυτών των χρημάτων στους χαμηλά αμειβόμενους θα είχε γι' αυτούς τεράστιο και άμεσο θετικό αντίκτυπο.

«Όποιος συνεισφέρει στην επιτυχία της εταιρείας και εργάζεται με πλήρες ωράριο δεν θα 'πρεπε να πεινά, δεν θα 'πρεπε να πρέπει να κοιμάται στο αμάξι»
, γράφει αναφερόμενη σε ένα άρθρο των that three-quarters of Los Angeles Times που έγραφε ότι τα 3/4 των εργαζομένων στη Disney της Καλιφόρνια δεν αντέχουν να καλύψουν βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Μια σημαντική αύξηση μισθού θα επέφερε δραματική αλλαγή στις ζωές αυτών που εργάζονται με πλήρες ωράριο και ζουν κάτω από τα επίπεδα φτώχειας, αναφέρει.

Πάντως, η Abigail Disney δεν είναι η μοναδική που πιστεύει ότι ο CEO αμείβεται πλουσιοπάροχα
. Τον Μάρτιο η εταιρεία έκοψε 13,5 εκατ. δολ. από τα δυνητικά μελλοντικά κέρδη του μετά από πρωτοβουλία των μετόχων, ενώ τον Δεκέμβριο η Disney αύξησε τους στόχους που πρέπει να επιτύχει για να λάβει επιδότηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. δολ. το 2021.

Από την αρχή του 2019, μέχρι σήμερα η μετοχή της Disney έχει ενισχυθεί 20%, έναντι ανόδου 13,6% για τον δείκτη Dow Jones Industrial Average. 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template