Πούτιν και Ερντογάν εγκαταλείπουν το δολάριο - Τούρκος πρόεδρος: «Θα πληρώνουμε τα ρωσικά όπλα με τουρκικές λίρες»!

Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Άρχισε τα «πειράματα» με το δολάριο ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν και αυτό επι ρωσικού εδάφους.
Όπως δήλωσε τόσο ο ίδιος όσο

και ο Ρώσος πρόεδρος οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά στο να συμφωνήσουν στην υιοθέτηση των εθνικών τους νομισμάτων στις μεταξύ τους συναλλαγές προκειμένου να αποφύγουν πιέσεις από τρίτες χώρες, δηλαδή τις ΗΠΑ.

Φυσικά δεν ξεκαθαρίστηκε ένα στις συναλλαγές αυτές περιλαμβάνονται και οι στρατιωτικές προμήθειες, αλλά φυσικά και ο τομέας των εξοπλισμών περιλαμβάνεται στο όλο πακέτο.


Θα ήταν πάντως πραγματικά άθλος για τον Τούρκο πρόεδρο να καταφέρει τη Μόσχα να δεχθεί να αποπληρώσει παραγγελία μαχητικών Su-35 ή Su-57 με… τουρκικές λίρες!

Έτσι η Τουρκία εγκαταλείπει το δολάριο στις συναλλαγές με τη Ρωσία, αγοράζει ρωσικά όπλα, έρχεται σε ευθεία λεκτική αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον αλλά κατά τα άλλα είναι ακόμη μέλος του ΝΑΤΟ!Speaking in Moscow with sitting next to him, 's President says both leaders are keen to engage in tased based on local currencies to ward off pressure from third countries. (read it as the United States)

17 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Ο Ρώσος πρόεδρος από την μεριά του μίλησε και άλλα στρατιωτικά προγράμματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των δύο χωρών, πλην αυτών των S-400, αλλά φυσικά δεν είπε ποια είναι αυτά.

Νωρίτερα ο Ερντογάν κατά την συνάντηση του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν είχε ξεκαθαρίσει ότι η παραλαβή των S-400 είναι «εθνικό δικαίωμα της Τουρκίας και άρα να μην περιμένει κανείς ότι δεν θα τους παραλάβει».Ο Ρώσος Πρόεδρος είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι η παράδοση του πυραυλικού συστήματος S-400 στην Τουρκία αποτελεί προτεραιότητα για τις δύο χώρες ενώ θα συζητηθούν και νέες συνεργασίες σε ό,τι αφορά το εξοπλιστικό κομμάτι.


Η δήλωση αυτή του Ερντογάν αποτελεί μια πολύ σοβαρή εξέλιξη στο «σίριαλ» των S-400 καθώς γίνεται ενώπιον του Πούτιν και μάλιστα λίγες μόνο μέρες μετά την προειδοποίηση των ΗΠΑ ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη συνέχεια της συμμετοχής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, αν αναλυτές δεν κρύβουν το σκεπτικισμό τους κατά πόσο είναι δυνατό για το ΝΑΤΟ να εκδιώξει την Τουρκία από τους κόλπους του.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template