Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ -Ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου και οι δημιουργίες του

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Είναι σχεδόν τρομακτικό για το επίπεδο της κοινωνίας και αποκαλυπτικό του χάλι εκεί έξω το γεγονός ότι υπάρχει απίστευτος συνωστισμός στις εκκλησίες, ειδικά όταν βλέπεις
νέους ανθρώπους ανάμεσα στο ποίμνιο. Οι Ελληνες δεν ξέρουν που την άδεια κεφαλήν κλίναι και έχουν μετατραπεί για μια ακόμη φορά στην ιστορία σε μετακινούμενο όχλο.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο


Οσοι ταξίδευαν αυτές τις μέρες στις εθνικές οδούς έβλεπαν στα διόδια οπαδούς του Σώρρα να μοιράζουν φειγ βολάν. Κάποιοι άλλοι οπαδοί του Σώρρα βρισκόντουσαν σε κεντρικές πλατείες, είχαν στήσει κιόσκια και αναρτήσει πανό κηρύσσοντας το λόγο του Σώρρα. Ποιος βάζει τα λεφτά για όλο αυτό; Ποιοι βρίσκονται πίσω από τον Σώρρα;


Κάπου αλλού σίγουρα θα συμβαίνει το ίδιο με τους οπαδούς του Κυριάκου Βελόπουλου και πάει λέγοντας. Τρομάζεις με την ψυχολογία του όχλου, τη ψυχολογία της αγέλης. Δεν πρόκειται άλλωστε για ουσιαστική πίστη μια και από τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδι πλακώνονται στα φαγητά και τις θυσίες των αθώων ζώων, τα ξύδια, τα σκατς και πάει λέγοντας.

Η πίστη και η μη πίστη είναι κάτι πολύ προσωπικό και δεν χρειάζεται μεσίτες-διαμεσολαβητές του όποιου Θεού, ούτε ψαλμωδίες και όλα τα σχετικά που εμπορεύονται παγκοσμίως όλες οι θρησκείες. Αλλά ας επανέλθουμε στη ψυχολογία της (πολιτικής) αγέλης που δίνει εξήγηση και σε όσα συμβαίνουν σ΄αυτή εδώ τη χώρα, όπως και στις υπόλοιπες, με ελάχιστες εξαιρέσεις σκεπτόμενων λαών.



Οσο πιο απαίδευτη, άσκεφτη και ανεγκέφαλη είναι μια κοινωνία τόσο πιο “ειδωλολατρική” γίνεται με τους πολιτικούς της ηγέτες οι οποίοι τείνουν να λάβουν θεική υπόσταση. Πάρτε παράδειγμα τον εθνάρχη Καραμανλή. Επέστρεψε στην Αθήνα από το Παρίσι με υποδοχή μεσία και με αυτή τη ντόπα κυβέρνησε. Δεν είναι τυχαίο το προσωνύμιο εθνάρχης. Κυβέρνησε κρατικοποιώντας εξαιτίας προσωπικής εμπάθειας τον Ομιλο του Ανδρεάδη, για παράδειγμα.

Ο λόγος δεν είναι άλλος παρά η εμπάθεια και η εκδικητικότητα του Καραμανλή προς το πρόσωπο του Ανδρεάδη. “Μοιραία” για τον Ανδρεάδη θα αποδειχθεί η απόφασή του να σνομπάρει τον Καραμανλή στην διάρκεια μιας δεξίωσης στο Παρίσι. Είναι γεγονός ότι ο Ανδρεάδης δεν έβλεπε με συμπάθεια τον Καραμανλή και σ΄εκείνη την δεξίωση αποφάσισε να κάνει εμφανή την αδιαφορία του για το πρόσωπο του μετέπειτα εθνάρχη. Ετσι όταν συναντήθηκαν στη συγκεκριμένη δεξίωση ο Καραμανλής τον πλησίασε και του έτεινε το χέρι για χειραψία. Ο Ανδρεάδης απλά του γύρισε τη πλάτη και απομακρύνθηκε με το χέρι του Καραμανλή να μένει μετέωρο. Αυτό ο Καραμανλής δεν το του συγχώρεσε ποτέ.

Τον κρατιστή εθνάρχη διαδέχθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου έχοντας κι αυτός με τη σειρά του σαγηνέψει τον οξυδερκή λαό που τον έβλεπε επίσης σαν μεσία. Για το πως κυβέρνησε ο Ανδρέας ο εκλεκτός μας συνεργάτης Θανάσης Παπανδρόπουλος έχει γράψει το συναρπαστικό ρεπορτάζ Η Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας.



Στη συνέχεια θα αναλάμβανε δράση το σύστημα Σημίτη. Κοινός τόπος Παπανδρέου και μεταρρυθμιστή Σημίτη ήταν ο Σωκρατάκιας, ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο Σωκρατάκιας με τη συνδρομή του Γιώργου Λούβαρη είχε τον Ανδρέα με τα πάμπερς και τα Γουανταλαχάρα-μεγάλος χορηγός.

Ο Σημίτης ρίχνοντας χολή ακόμη περισσότερη χολή στο επιχειρηματικό τοπίο συνήθιζε να αποκαλεί τους Βαρδινογιάννηδες “Τεξανούς καουμπόυδες”.



Μόνο ο μπαγάσας ο Τσιπράκος έχει καταφέρει να διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με τους Βαρδινογιάννηδες όσο και με τον Κοκκαλαίους. Ο Αλέκσης μόνο και μόνο γι΄αυτό θα μείνει στην ιστορία του παρασκηνίου της χώρας-άλλωστε στις παρασκηνιακές κινήσεις και στα ψεύδη είναι μανούλα.





Ο Κόκκαλης στη συνέχεια θα αγκάλιαζε σχεδόν όλους τους επόμενους πρωθυπουργούς και του Επίτιμου συμπεριλαμβανομένου με τον οποίο τα βρήκε αφού είχε προηγηθεί η υπόθεση Συμπιλίδη. Ο Κόκκαλης αντλούσε δύναμη από την ειδωλολατρία προς το πρόσωπό του των οπαδών του Ολυμπιακού οι οποίοι είχαν σχεδόν θρησκευτική πίστη προς το πρόσωπό του όπως συνέβη και με τους πολιτικούς του ηγέτες. Πουθενά δεν μπορείς να διακρίνεις το μέτρο. Μόνο ένας άσκεφτος φανατισμός ιθαγενών που έχουν ανάγκη αρχηγούς της φυλής των Μανίτου, χάντρες και καθρεφτάκια.

Ο ανιψιός Καραμανλής έγινε πρωθυπουργός (λόγω επωνύμου) έχοντας σαν προυπηρεσία μόνο κάτι φωτοτυπίες στο νομικό γραφείο του Τρύφωνα Κουταλίδη-πάπαλα δηλαδή.


Οταν έγινε πρωθυπουργός ο Κωστάκης απείλησε δήθεν τους νταβατζήδες στου Μπαιρακτάρη και στη συνέχεια όλο σχεδόν το προσωπικό του Μαξίμου επί Καραμανλή βρέθηκε με βίλες-δωρεές χορηγών στις Κυκλάδες και όχι μόνο, οι δε υπουργοί του δεν άφησαν μίζα για μίζα έχοντας ζηλέψει τα τρόπαια του Ακη και πάει λέγοντας. Και ο Κωστάκης ο Καραμανλής θεόπνευστος και θεόσταλτος για τον οξυδερκή λαό ήταν κι αυτός με τη σειρά του.

Σ΄αυτό το σημείο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να πιστώσουμε στον Γιάννη Ρουμπάτητο γεγονός ότι έδωσε χαριστική βολή στο παρακαρατικό σχέδιο Πυθία της δήθεν δολοφονίας του Καραμανλή του Εργατικού.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ένας ακόμη θεόπνευστος ο Γιωργάκης-ΓΑΠ ο ποδηλάτης με τις γνωστές συνέπειες. Αλλά ο οξυδερκής λαός έδωσε τα ρέστα του με την επιλογή του Τσίπρα στην ηγεσία της χώρας. Με τον Τσίπρα πρωθυπουργό ο Ελληνας λαός το τερμάτισε παρότι πάντα γι΄αυτόν το λαό υπάρχει το πιο κάτω-ο απόπατος του πάτου. Θα μπορούσε να εκλέξει πρωθυπουργό τον Σώρρα ή τον Ριχάρδο που τον βλέπετε εδώ τη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019 στο VIDEO θρυλικού Mykonos Live TV του εξαίρετου Πέτρου Νάζου να σουλατσάρει στη Μύκονο έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο.


Φυσικά με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Μαρινάκης θα φτιάξει λιμάνι ακόμη και στη Νέα Σμύρνη και θα πάρει αμπάριζα όλους τους υπόλοιπους ολιγάρχες που θα αρνηθούν να συνεργαστούν μαζί του. Ο Μαρινάκης αντλεί κι αυτός με τη σειρά του δύναμη από την θρησκευτική πίστη των οπαδών του Ολυμπιακού προς το πρόσωπό του. Κάπως έτσι αυτό εδώ το κράτος με τους άσκεφτους ειδωλολάτρες πολίτες θα συνεχίσει στο σύντομο μέλλον που του απομένει. Ο διαμελισμός ενός κράτους με τέτοιου επιπέδου λαό είναι μονόδρομος. Ανάσταση δεν πρόκειται να υπάρξει οπότε δεν έχει σημασία να την ευχηθούμε. Τα καλύτερα έρχονται…

Υ.Γ>Μια και μιλάμε για Ανάσταση, τι έγινε φέρατε από τα Ιεροσόλυμα το Αγιο Φως του Αναπτήρα Bic με τιμές αρχηγού κράτους;



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template