Γιοί ενός μεγιστάνα πίσω από τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΚΟΛΟΜΠΟ. ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ. Εχτισε μία αυτοκρατορία με το μαύρο πιπέρι, το άσπρο πιπέρι, το μπαχάρι, τη βανίλια και άλλα μπαχαρικά. Η οικογένειά του
ζούσε σε μία πανέμορφη άσπρη έπαυλη και ταξίδευε με ένα «BMW» και οδηγό. Τιμήθηκε από τον πρώην Πρόεδρο της Σρι Λάνκα για «εξαιρετική προσφορά προς το έθνος».

Την Τετάρτη, ωστόσο, το αφήγημα του Μοχάμαντ Γιουσούφ Ιμπραχίμ (Mohammad Yusuf Ibrahim), ενός από τους πλουσιότερους εμπόρους ναρκωτικών της Σρι Λάνκα, διαλύθηκε. 


Αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι κατηγορείται για διασύνδεση με τις καταστροφικές επιθέσεις αυτοκτονίας που σκότωσαν πάνω από 350 ανθρώπους.

Ινδός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι δύο γιοι του Ιμπραχίμ, που αναγνωρίστηκαν από τα ινδικά ΜΜΕ ως Ινσχάφ (Inshaf) και Ιλσχάμ (Ilham), ήταν μεταξύ των οκτώ βομβιστών αυτοκτονίας που χτύπησαν ξενοδοχεία και εκκλησίες σε όλο το νησί.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων και ανακριτές λένε ότι ο Ιμπραχίμ ανακρίθηκε εξαντλητικά.

Στη διάρκεια της Κυριακής μία γυναίκα στην έπαυλη του μεγιστάνα ανατινάχθηκε μπροστά στα παιδιά της σκοτώνοντας και αυτά και αρκετούς αστυνομικούς που πλησίαζαν την οικία. Σύμφωνα με τον Ινδό αξιωματούχο, που μίλησε ανώνυμα -σύμφωνα με τη «Νew York Times»- λόγω της ευαισθησίας της ανάκρισης, ήταν πιθανότατα η γυναίκα ενός από τους γιους του Ιμπραχίμ.

Σύμφωνα με το «Reuters», η νοικοκυρά Φατίμα Φάζλα πίστευε ότι οι γείτονές της, στο πολυτελές, τριώροφο σπίτι στην απέναντι πλευρά του δρόμου, ήταν οι πλούσιοι διάσημοι αυτής της φτωχογειτονιάς του Κολόμπο. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποια μέρα θα γίνονταν διαβόητοι σε όλον τον Κόσμο.

Δύο αδελφοί που ζούσαν στο λευκό σπίτι, στους Κήπους Μαχαβέλα, θεωρούνται οι βασικοί πρωταγωνιστές των βομβιστικών επιθέσεων που συγκλόνισαν τη Σρι Λάνκα, την περασμένη Κυριακή, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών. Την ευθύνη για τη συντονισμένη επίθεση σε τρεις εκκλησίες και τέσσερα ξενοδοχεία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ινσάφ Ιμπραχίμ, ένας 33χρονος ιδιοκτήτης χαλκουργείου, πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε ενώ βρισκόταν στο πολυτελές ξενοδοχείο Shangri-La, στον μπουφέ του πρωινού. Οταν, λίγο αργότερα, η Αστυνομία πήγε να ερευνήσει το σπίτι της οικογένειας, ο νεότερος αδελφός του, ο Ιλχάμ Ιμπραχίμ, πυροδότησε μια βόμβα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο ίδιος, η σύζυγός του και τα τρία παιδιά τους, σύμφωνα με μια πηγή, προσκείμενη στην οικογένεια, που μίλησε ανώνυμα στο πρακτορείο «Reuters».

«Εμοιαζαν καλοί άνθρωποι», είπε η Φάζλα, από το ταπεινό σπίτι της, απέναντι από το τριώροφο των Ιμπραχίμ, που τώρα φρουρείται από την Αστυνομία.

Οι Αρχές της Σρι Λάνκα δεν έχουν ανακοινώσει τις ταυτότητες των βομβιστών, όμως τα ονόματα των αδελφών αναφέρονται από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. «Ηταν διάσημος στην περιοχή επειδή βοηθούσε τους φτωχούς, έδινε τρόφιμα και χρήματα. Είναι αδιανόητο που τα παιδιά του έκαναν κάτι τέτοιο. Εξαιτίας αυτού που έκαναν, όλοι οι μουσουλμάνοι αντιμετωπιζόμαστε ως ύποπτοι», σχολίασε η γειτόνισσα.

Ο Ιλχάμ Ιμπραχίμ, 31 ετών, εξέφραζε ανοιχτά την εξτρεμιστική ιδεολογία του και είχε συμμετάσχει σε συναντήσεις της τοπικής ισλαμιστικής οργάνωσης National Thowheed Jamath, σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο «Reuters».

Ο επιχειρηματίας αδελφός του ήταν πολύ πιο μετριοπαθής. Ηταν επίσης γνωστό σε όλους ότι ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος: Εδινε δώρα στους υπαλλήλους του και σε νοικοκυριά που δυσκολεύονταν να τα βγάλουν πέρα. Ο Ινσάφ είχε παντρευτεί την κόρη ενός πλούσιου χρυσοχόου και δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

«Σοκαρίστηκα. Ούτε που μας περνούσε από το μυαλό ότι ήταν τέτοιου είδους άνθρωποι», είπε ο 38χρονος Σαντζίβα Τζαγιασίνγκε, ένας τεχνικός δικτύων που εργάζεται στο διπλανό κτίριο.

Πηγές: ΝΥΤ», «ΑΠΕ-ΜΠΕ» 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template