Η Google βρήκε τη νέα της «μηχανή μετρητών»

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Η Google έγινε η πιο κερδοφόρα επιχείρηση στο διαδίκτυο στον κόσμο στο βασιζόμενη στη διαφήμιση. Τώρα, θα μετατρέψει άλλη μια δημοφιλή υπηρεσία του ιστού
σε μια μεγάλη μηχανή μετρητών.

Οι Χάρτες Google (Google Maps) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής για περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο άτομα, που το χρησιμοποιούν για να μετακινηθούν, να εξερευνήσουν νέες πόλεις ή να βρουν ένα νέο εστιατόριο. Η υπηρεσία ήταν ως επί το πλείστον δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις, καθώς ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια.

Συνεντεύξεις με τα στελέχη και τους πελάτες της Google δείχνουν ότι αυτό αλλάζει, καθώς ο γίγαντας του Διαδικτύου αυξάνει τους τρόπους με τους οποίους οι διαφημιζόμενοι μπορούν να προσεγγίσουν τους χρήστες των Χαρτών, ενώ παράλληλα αυξάνουν τις τιμές για ορισμένες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την υποκείμενη τεχνολογία. Η εφαρμογή εμφανίζει τακτικά διαφημιστικές τοποθεσίες και εμφανίζει επιπλέον καταγεγραμμένες λίστες όταν οι άνθρωποι αναζητούν κοντινούς σταθμούς βενζίνης, καφετέριες ή άλλες επιχειρήσεις.

"Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για τη Google να αυξήσει τα έσοδά της", δήλωσε ο Andy Taylor, αναπληρωτής διευθυντής έρευνας στο ψηφιακό πρακτορείο μάρκετινγκ Merkle. "Το έχουν πάει πολύ αργά μέχρι τώρα".


Το εργαλείο της αναζήτησης εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά κερδοφόρο και αναπτυσσόμενο για την εταιρεία, αλλά δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν πλέον μέσω της Amazon.com Inc. Και στις κινητές συσκευές, η Google έχει ήδη γεμίσει την κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης με τις διαφημίσεις της, αφήνοντας λιγότερο διαφημιστικό χώρο. Συγκριτικά, οι Χάρτες φαίνεται να είναι μια νέα περιοχή για τους διαφημιζόμενους της Google, από όπου μπορούν να ξεκινήσουν να αντλούν δολάρια από ένα γιγάντιο, ανεκμετάλλευτο πηγάδι δεδομένων.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα αυτή η πρωτοβουλία για το Google Maps να κατευθύνει την Google σε ρυθμιστικά «εμπόδια», που αυξάνονται καθημερινά. Η Ευρώπη έχει επιβάλλει πρόστιμα στην εταιρεία για παραβίαση του νόμου περί ανταγωνισμού και υπάρχουν αυξανόμενες κλήσεις στις Η.Π.Α. Για να ρυθμιστεί η συλλογή δεδομένων της Google, τα πρότυπα απορρήτου και οι διαφημίσεις. Περισσότερα χρήματα από τους Χάρτες - όπου εκατομμύρια άνθρωποι μοιράζονται καθημερινά προσωπικές πληροφορίες - θα μπορούσαν να προσκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο.

Η εταιρεία στοιχηματίζει ότι η προσθήκη περισσότερων δεδομένων σχετικά με τα μέρη και τις επιχειρήσεις στους Χάρτες θα οδηγήσει τους ανθρώπους να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην υπηρεσία. Καθώς οι χρήστες περιμένουν περισσότερα από τους Χάρτες, η Google έχει επιπλέον χώρο για να εισαγάγει περισσότερες διαφημίσεις.

Η δυνατότητα της Google να βγάζει χρήματα από τους Χάρτες υπερβαίνει τις διαφημίσεις.
Χρεώνει εδώ και καιρό άλλες εταιρείες για το δικαίωμα να δημιουργήσουν τους δικούς τους χάρτες χρησιμοποιώντας την υποκείμενη τεχνολογία της Google. Ολόκληρες κατηγορίες επιχειρήσεων εμφανίστηκαν σε αυτήν την πλατφόρμα, αλλά μέχρι πρόσφατα η Google δεν επικεντρώθηκε ποτέ στο να κερδίσει πολλά χρήματα από αυτήν.

Πέρυσι, αυτό άλλαξε. Η Google έθεσε σε όλους τους πελάτες τα εργαλεία χαρτογράφησης - μεγάλα και μικρά - κάτω από το ίδιο σύστημα πληρωμής με πάγιο.
Η εταιρεία δήλωσε ότι αυτό απλοποίησε τη διαδικασία, αλλά για πολλούς μικρούς χρήστες, κατέληξε σε τεράστιο άλμα στην τιμολόγηση.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template