H ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ! Ο κόσμος αλλάζει χωρίς να σε περιμένει!

Κυριακή, 14 Απριλίου 2019

Τι παραπάνω γνωρίζουν κάποιοι ισχυροί του πλανήτη και επενδύουν στην αναζήτηση ενός άλλου προορισμού κάπου στο
διάστημα; Ένας από αυτούς και ο Πολ Αλεν.

Μπορεί ο εμπνευσμένος ιδρυτής της (και συνιδρυτής της Microsoft) Πολ Άλεν να έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρία του όμως κατάφερε να κάνει ένα από τα οραμά του πραγματικότητα: Η Stratolaunch ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε στην έρημο Μοχάβι της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ την πρώτη δοκιμαστική πτήση του μεγαλύτερου αεροπλάνου στον κόσμο, του οποίου το εκπέτασμα (άνοιγμα πτερύγων) είναι μεγαλύτερο από αυτό ενός Airbus A380. To αεροπλάνο έχει δύο ατράκτους και έξι κινητήρες Boeing 747. Με πλάτος 385 πόδια, το άνοιγμα των πτερυγίων του αεροσκάφους Stratolaunch είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος. Οι δίδυμες άτρακτοι του αεροπλάνου έχουν μήκος 238 πόδια.

(Τελικά η ζωή είναι αλλού και σίγουρα όχι στη μίζερη Ελλάδα που τρώει τις σάρκες της…)O Πολ Άλεν δεν πρόλαβε να δει την απογείωση του οραματός του

Η ιδέα είναι ότι το αεροσκάφος, το οποίο έχει συζευγμένες με δύο αψίδες και τροφοδοτείται από έξι κινητήρες Boeing 747, τελικά θα ανυψώσει έναν πύραυλο που θα μεταφέρει έναν δορυφόρο σε μεγαλύτερο υψόμετρο πριν το αφήσει να εκτοξευθεί στο διάστημα.
“Για μια πρώτη πτήση, ήταν αλήθεια”, δήλωσε ο δοκιμαστικός πιλότος Evan Thomas στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη πολύ σύντομα μετά την προσγείωση του αεροπλάνου στο Mojave. “Ως επί το πλείστον, το αεροπλάνο πέταξε όπως προβλεπόταν …. Τα συστήματα στο αεροπλάνο έτρεχαν σαν ρολόι. ”

Το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 6:58 π.μ. και πέταξε για 2 ½ ώρες, φτάνοντας σε μια κορυφαία ταχύτητα 189 μίλια ανά ώρα και μέγιστο υψόμετρο 17.000 ποδών, δήλωσε η εταιρεία Stratolaunch Systems Corp.“Δεν ήταν ποτέ μια επιχείρηση με γνώμονα την αγορά”, ανέφερε φέτος ο Τσαντ Άντερσον, διευθύνων σύμβουλος της Space Angels, παγκόσμιο δίκτυο για επενδυτές διαστημικής βιομηχανίας σε πρώιμο στάδιο. “Είναι ένα έργο πάθους ενός πραγματικά πλούσιου ατόμου. Και τώρα που το άτομο έχει φύγει. ”“Δεν ήταν ποτέ μια επιχείρηση με γνώμονα την αγορά”, ανέφερε φέτος ο Τσαντ Άντερσον, διευθύνων σύμβουλος της Space Angels, παγκόσμιο δίκτυο για επενδυτές διαστημικής βιομηχανίας σε πρώιμο στάδιο. “Είναι ένα έργο πάθους ενός πραγματικά πλούσιου ατόμου. Και τώρα που το άτομο έχει φύγει. ”

Ο Allen, συνιδρυτής της Microsoft Corp., δεν ήταν ο μόνος που ακολουθούσε αυτή την προσέγγιση στην εμπορική διαστημική πτήση.


Το Νοέμβριο, η Virgin Orbit παρουσίασε το τροποποιημένο Boeing 747 με έναν πυραύλο που προσαρτήθηκε κάτω από ένα από τα φτερά της για πρώτη φορά, σημειώνοντας ένα βήμα προς την πρώτη δοκιμή. Ο στόχος της Long Beach Company είναι να στείλει μικρούς δορυφόρους σε τροχιά μέσω ρουκετών που απελευθερώνονται από το midflight του αεροπλάνου.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template