Hassanal Bolkiah-Ο ζάμπλουτος μονάρχης του Brunei επιβάλει την πιο σκληρή saria

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Στο βόρειο τμήμα της νήσου Βόρνεο υπάρχει ενα κρατίδιο 5,766 τετρ.χλμ με 423.000 περίπου κατοίκων ονόματι Brunei το οποίο είναι τόσο πλούσιο σε κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου όπου ένας μονάρχης(Σουλτάνος ) ο Hassanal Bolkiah μουσουλμάνος  σουνίτης και απο τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο,φέρνει τον «μεσαίωνα» στην μικρή χώρα του επαναφέροντας την «σαρία».Τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο επιβολής ποινής στους ομοφυλόφιλους κλέφτες και μοιχούς...

Αρνητικός πρωταγωνιστής της επικαιρότητας έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, με τα αμύθητα πλούτη, τον χλιδάτο τρόπο ζωής και τα καπρίτσια του.

Ο λόγος που απασχόλησε τον διεθνή Τύπο ο 72χρονος σουλτάνος του Μπρουνέι, Χάσαναλ Μπόλκια με την προσωπική περιουσία των 27,7 δισεκ. δολαρίων κι έκανε έως και διάσημους κινηματογραφικούς αστέρες, όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ, και μουσικούς, όπως ο Έλτον Τζον, να καλέσουν σε μποϊκοτάζ των πολυτελών ξενοδοχείων ιδιοκτησίας του, ήταν οι αποτρόπαιοι και σκοταδιστικοί νόμοι της σαρίας που επέβαλε και περιλαμβάνουν από τον λιθοβολισμό για ομοφυλοφιλία και μοιχεία, έως την φυλάκιση πέντε ετών για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Η είσοδος του Le Plaza Athenee στο Παρίσι, ενός από τα ξενοδοχεία ιδιοκτησίας του Σουλτάνου του Μπρουνέι στην Ευρώπη.

Η είσοδος του Le Plaza Athenee στο Παρίσι, ενός από τα ξενοδοχεία ιδιοκτησίας του Σουλτάνου του Μπρουνέι στην Ευρώπη / Φωτογραφία: ΑΡ
Διαδήλωση στο Λονδίνο κατά της αυστηρής εφαρμογής της σαρία που διέταξε ο Σουλτάνος στο Μπρουνέι.


Διαδήλωση στο Λονδίνο κατά της αυστηρής εφαρμογής της σαρία που διέταξε ο Σουλτάνος στο Μπρουνέι / Φωτογραφία: ΑΡ

Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση του σουλτάνου του Μπρουνέι για εφαρμογή της σαρία

Η δέσμη των νομοθετικών μέτρων, που θα ισχύει εφεξής στο μικρό πλην πλούσιο σε αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σουλτανάτο, περιλαμβάνει ακόμη και τον ακρωτηριασμό χεριού για τους ενόχους κλοπής.
Το τέμενος του σουλτάνου  Omar Ali Saifuddien στο Μπρουνέι.

Το τέμενος του σουλτάνου Omar Ali Saifuddien στο Μπρουνέι / Φωτογραφία: ΑΡ




Οι τοπικές Αρχές είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να εισαγάγουν τη νομοθεσία της σαρία από το 2013, όμως ανέστειλαν την κύρωσή της έως τις 3 Απριλίου φέτος, οπότε και ο Σουλτάνος του Μπρουνέι ανακοίνωσε την τελεσίδικη ισχύ της.


Διεθνής κατακραυγή για τον «Μεσαίωνα» στο Μπρουνέι: Λιθοβολισμοί για gay και μοιχούς, μαστίγωση για αμβλώσεις


Η απόφαση του Σουλτάνου, που είναι μετά την βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ ο μακροβιότερος μονάρχης στον κόσμο με 52 χρόνια στον θρόνο του, προκάλεσε ομοβροντία αντιδράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναλυτές το συνδέουν με την οικονομική συγκυρία που έχει δημιουργήσει η πτώση των τιμών του πετρελαίου. Αν και η προσωπική περιουσία του Σουλτάνου του Μπρουνέι εκτιμάται από το news.com.au πως αυξάνεται κατά 147 δολάρια το λεπτό, δεν ζουν όλοι οι κάτοικοι του σουλτανάτου με πληθυσμό 435.000 υπό συνθήκες ευμάρειας. Ο Χάσαναλ Μπόλκια ενδέχεται να κατέφυγε στην θέσπιση της σαρία προκειμένου να κατευνάσει μία πιθανή λαϊκή δυσαρέσκεια, αλλά και για να ενισχύσει την εικόνα του στις πιο συντηρητικές και ισλαμιστικές ομάδες του πληθυσμού του. Πράγματι, το 70% του πληθυσμού δηλώνει απερίφραστα ότι στηρίζει τα μέτρα του Σουλτάνου.


Από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ο σουλτάνος του Μπρουνέι

Όταν ο Χάσαναλ Μπόλκια ανήλθε στον θρόνο του Μπρουνέι, η χώρα ήταν ακόμη βρετανική αποικία. Ο ίδιος σπούδασε σε βρετανική στρατιωτική ακαδημία προτού γίνει σουλτάνος του Μπρουνέι και, όταν το 1984 η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της, ήδη θεωρείτο μία από τις πλουσιότερες περιοχές στον κόσμο, χάρη στο πετρέλαιο. Τότε το κατά κεφαλήν εισόδημά της, 48.650 δολάρια, ήταν από τα υψηλότερα στον κόσμο.

Ο σουλτάνος του Μπρουνέι διαμένει στη μεγαλύτερη βασιλική έπαυλη στον κόσμο, το Παλάτι Ινστάνα Νουρούλ Ιμάν, που διακρίνεται στις φωτογραφίες.






Ο σουλτάνος του Μπρουνέι διαμένει στη μεγαλύτερη βασιλική έπαυλη στον κόσμο, το Παλάτι Ινστάνα Νουρούλ Ιμάν, που διακρίνεται στις φωτογραφίες / Φωτογραφίες: ΑΡ

Ο Χάσαναλ Μπόλκια για πολλά χρόνια θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, που ξοδεύει τεράστια ποσά για την προσωπική του καλοπέραση. Ο σουλτάνος του Μπρουνέι διαμένει στη μεγαλύτερη βασιλική έπαυλη στον κόσμο, το Παλάτι Ινστάνα Νουρούλ Ιμάν, ένα οικοδόμημα στις όχθες του ποταμού Μπρουνέι με 1.800 δωμάτια και αξία 1,8 δισεκ. δολάρια. Διαθέτει πέντε πισίνες, ένα τεράστιο τέμενος, στάβλο για πόνι με εξαερισμό και μία τραπεζαρία για 5.000 καλεσμένους. Επιπλέον, τα διακοσμητικά στοιχεία στους τοίχους του παλατιού είναι από χρυσό και διαμάντια.

Η μεγαλομανία του σουλτάνου


Ο Χάσαναλ Μπόλκια είναι γνωστός για το πάθος του για τ’ αυτοκίνητα. Έχει μία συλλογή από Ρολς Ρόις, Φεράρι, Μπέντλεϊ, Λαμποργκίνι, Άστον Μάρτιν και Τζαγκουαρ, αξίας 9 δισεκ. δολαρίων. Όμως η ‘ναυαρχίδα’ του στόλου αυτοκινήτων του είναι μια επενδεδυμένη με χρυσό Ρολς Ρόις.

H ναυαρχίδα του στόλου αυτοκινήτων του σουλτάνου του Μπρουνέι, μια επενδεδυμένη με χρυσό Rolls Royce που χρησιμοποιείται κυρίως σε γαμήλιες τελετές της οικογένειας του μονάρχη.


H ναυαρχίδα του στόλου αυτοκινήτων του σουλτάνου του Μπρουνέι, μια επενδεδυμένη με χρυσό Rolls Royce που χρησιμοποιείται κυρίως σε γαμήλιες τελετές της οικογένειας του μονάρχη / Φωτογραφία: The Sun

Αλλά και στα προσωπικά του αεροσκάφη, ο σουλτάνος του Μπρουνέι δεν κάνει εκπτώσεις. Έχει έναν ολόκληρο στόλο, που περιλαμβάνει ένα Αίρμπας αξίας 138 εκατ. δολαρίων, ένα Μπόινγκ 767 251 εκατ. δολαρίων και ένα προσωπικής παραγγελίας Μπόινγκ 747 με επένδυση χρυσού, αξίας 431 εκατ. δολαρίων.





Ο προπονητής του στο μπάντμιντον αμοίβεται με 2 εκατ. δολάρια, ενώ το ίδιο ποσόν δαπανά ο σουλτάνος του Μπρουνέι για βελονισμό και μασάζ. Όταν θέλει να κόψει τα μαλλιά του μεταβαίνει στον αγαπημένο του στυλίστα με το προσωπικό του αεροσκάφος και όποτε θέλει να ντυθεί, τα παπούτσια, που πρέπει να ταιριάζουν με το όλο σύνολο, του αποστέλλονται με ελικόπτερο. 


Όμως για να αντιληφθεί κανείς την έκταση της μεγαλομανίας και του πλούτου του σύγχρονου αυτού Κροίσου, αρκεί να κοιτάξει το πώς γιόρτασε τα 50ά του γενέθλια το 1996. 
Οι διάρκειας δύο εβδομάδων εκδηλώσεις, που περιλάμβαναν έναν αγωνα πόλο και ένα δείπνο με άφθονο χαβιάρι μπελούγκα στο μενού, επιστέφθηκαν από μία προσωπική συναυλία του Μάικλ Τζάκσον για τον σουλτάνο του Μπρουνέι, ο οποίος τον πλήρωσε 25,8 εκατ. δολάρια για την μοναδική του εμφάνιση. Η νεότερη κόρη του σουλτάνου του Μπρουνέι, πριγκίπισσα Χαφιζά Σουρουλούλ Μπολκιάχ  με τον άνδρα της Pengiran Muhd Ruzaini Pengiran Mohd Yakub στο γάμο τους τον Σεπτέμβριο του 2012.


Η νεότερη κόρη του σουλτάνου του Μπρουνέι, πριγκίπισσα Χαφιζά Σουρουλούλ Μπολκιάχ με τον άνδρα της Pengiran Muhd Ruzaini Pengiran Mohd Yakub στο γάμο τους τον Σεπτέμβριο του 2012 / Φωτογραφία: ΑΡ

Ο Χασανάλ νυμφεύθηκε το 1965 την εξαδέλφη του Ράτζα Ιστέρι Πενγκιράν Ανάκ Χάτζαχ Σαλέχα και δεδομένου ότι η πολυγαμία είναι νόμιμη στο Μπρουνέι, αυτή παραμένει ως πρώτη κυρία του σουλτανάτου, παρά το γεγονός ότι μετέπειτα εκείνος συνήψε γάμο και πήρε διαζύγιο από δύο άλλες.
Ο σουλτάνος του Μπρουνέι με τον γιο του, πρίγκιπα Αλ Μουχτάντι Μπίλαχ και τη νύφη του στο γάμο τους το 2004.


Ο σουλτάνος του Μπρουνέι με τον γιο του, πρίγκιπα Αλ Μουχτάντι Μπίλαχ και τη νύφη του στο γάμο τους το 2004 / Φωτογραφία: ΑΡ

Ο σουλτάνος έχει 12 παιδιά και πλήρωσε τα έξοδα για τους γάμους των πέντε από αυτά. Μάλιστα στον γάμο του πρωτότοκου και διαδόχου του πρίγκιπα Αλ Μουχτάντι Μπίλαχ το 2004, κατέβαλε 10,1 εκατ. δολάρια στη Γουΐτνεϊ Χιούστον για να τραγουδήσει στην γαμήλια τελετή.

Η κόντρα του σουλτάνου με τον αδελφό του



Ο σουλτάνος του Μπρουνέι σε μια επίσκεψή του στη Σινγκαπούρη το 2017 / Φωτογραφία: ΑΡ

Βέβαια, ο πολυτελής τρόπος ζωής είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλης της οικογένειας του σουλτάνου. Ο αδελφός του, ο Τζέφρι Μπόλκια, είναι γνωστός πλεϊμπόι και η κατοικία του στο Λονδίνο, στο Πάρκο Ρίτζεντ, είναι η ακριβότερη ιδιωτική ιδιοκτησία, αξίας 203 εκατ. δολαρίων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ο ίδιος έκτισε ένα θεματικό πάρκο διασκέδασης με ελεύθερη πρόσβαση στους επισκέπτες του, αγόρασε πολυτελή ξενοδοχεία σε όλον τον κόσμο και βρίσκεται συχνά στα εξώφυλλα περιοδικών για τα σπίτια και τις ερωμένες του. 
Όμως οι συνήθειες του Τζέφρι τον έχουν φέρει σε αντιπαράθεση με τον σουλτάνο αδελφό του, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει το 2000 για κακοδιαχείριση χιλιάδων δολαρίων και επισφαλείς επενδύσεις κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ασία στη δεκαετία του ’90, αλλά και για την αγορά, έναντι πολλών δισεκ. δολαρίων, περίπου 2.000 αυτοκινήτων, 17 αεροσκαφών και αρκετών θαλαμηγών.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template