Στο μαγικό κόσμο του Lenny Kravitz, στη βραζιλιάνικη ζούγκλα

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Ο 54χρονος ρόκερ Lenny Kravitz υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε
ολόκληρο τον κόσμο, μεσουρανόντας με τις μεγάλες rock/soul/funk/jazz/blues επιτυχίες του κυρίως μέχρι τα τέλη της περασμένης δεκαετίας, αλλά παράλληλα αποτελώντας και ένα fashion icon, ρετρό στυλ, με δεκάδες εξώφυλλα σε περιοδικά.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Αμερικανός με ρίζες από την Ουκρανία (πατέρας) αλλά και από την Καραϊβική, τις Μπαχάμες (μητέρα), από τις οποίες είναι σαφώς πιο επηρεασμένος, κατέβασε ταχύτητες και αποτραβήχτηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, συνεχίζοντας παρ’ όλα αυτά, να βγάζει δίσκους και να κάνει περιοδείες.



Παράλληλα με τη μουσική, ο Kravitz είχε τρέλα και με τα ακίνητα, όπως και με το design, συλλέγοντας έργα τέχνης διασήμων αλλά και πιο περιθωριακών καλλιτεχνών. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πρότζεκτ του όμως είναι σίγουρα η διαμόρφωση μιας φυτείας καφέ του 18ου αιώνα στα δάση έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, στην Βραζιλία, με την οποία ασχολείται εντατικά τα τελευταία χρόνια.

Το βραζιλιάνικο ειδύλλιό του ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία περίπου όταν βρισκόταν σε περιοδεία στη χώρα και είχε παρατείνει την διαμονή του, γοητευμένος από το φυσικό κάλλος, τους ανθρώπους, την κουλτούρα. Μια μέρα πριν από την επιστροφή του στην Αμερική, ένας γνωστός του επέμενε να δει μια έκταση στην εξοχή που πίστευε ότι θα τον ενδιέφερε.

«Φτάσαμε τη νύχτα. Το επόμενο πρωί ξύπνησα στο πιο θεαματικό καταπράσινο τοπίο που μπορείτε να φανταστείτε. Ήμασταν σε μια κοιλάδα, περιτριγυρισμένη από βουνά, με καταρράκτες, αγελάδες, άλογα, μαϊμούδες, οπωροφόρα δέντρα και λαχανόκηπους -όλο το οπλοστάσιο της φύσης»
θυμάται σήμερα ο Kravitz. Βλέποντας αυτήν την εικόνα, πήρε την αυθόρμητη απόφαση να παραμείνει για 6 μήνες.





«Ήταν εξαιρετικά. Απλώς ξέφυγα, έμαθα να ιππεύω άλογα από τους καουμπόηδες, έμαθα για τη γεωργία και επανασυνδέθηκα με τη φύση. Ποτέ δεν ένιωθα πιο ήσυχος, ήρεμος και πιο κοντά στον Θεό. Ήταν ένας μαγικός χρόνος. Νόμιζα ότι τελείωσα με τη φασαρία, ότι θα γινόμουν αγρότης» εξήγησε. Τελικά, ο τραγουδιστής επέστρεψε στα stages, ωστόσο η περιοχή αυτή είχε μείνει καρφωμένη στο μυαλό του.

Δύο χρόνια αργότερα, αγόρασε το αγρόκτημα, σχεδόν 4.000 στρεμμάτων, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει «ένα μέρος για να αποσυνδεθείς, να τακτοποιήσεις τη ζωή σου και να αφιερώσεις χρόνο για να είσαι ήσυχος και να ακούς τον εαυτό σου». Ξεκίνησε την ανακαίνιση του σπιτιού των ονείρων του με ξενώνες, πισίνα, γυμναστήριο και στούντιο ηχογράφησης. «Η διαδικασία είχε πολύ αυτοσχεδιασμό, όπως η μουσική» τόνισε επίσης.


























Με στοιχεία και φωτογραφίες από το Architectural Digest  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template