LIVE Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ: Αγώνας να διασωθούν τα έργα τέχνης

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες... Συγκλονισμένη η Γαλλία, το Παρίσι, ολόκληρος ο κόσμος, παρακολουθεί τις αγωνιώδεις προσπάθειες των
εκατοντάδων Γάλλων πυροσβεστών να διασώσουν ό,τι μπορούν από τον καθεδρικό ναό των εννέα αιώνων, καθώς η στέγη έχει ήδη καεί ολοσχερώς και έχει καταρρεύσει, όπως και το ένα κωδωνοστάσιο και η φωτιά επεκτείνεται ταχύτατα στον έναν από τους δύο πύργους.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Παρισιού, Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, η καταστροφή είναι «κολοσσιαία». Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στη διάσωση των έργων τέχνης που κοσμούν για αιώνες την Παναγία των Παρισίων, καθώς πρόκειται για ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα, τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δείτε live από το σημείο:


Οι γαλλικές αρχές ανέφεραν ότι οι εργασίες ανακατασκευής σταμάτησαν στις 18:45 το απόγευμα (ώρα Παρισιού) και μετά από πέντε ή έξι λεπτά, ξέσπασε από άγνωστη αιτία η φωτιά.

Όπως φαίνεται από τα βίντεο και τις φωτογραφίες, οι φλόγες έχουν τυλίξει τη σκεπή στο πίσω μέρος του γοτθικού καθεδρικού ναού, στο σημείο, όντως, που διεξάγονταν εργασίες.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, η στέγη που άρπαξε φωτιά έχει σχεδόν καταστραφεί ολοσχερώς και έχει καταρρεύσει, ενώ κατέρρευσε και το ένα από τα δύο κωδωνοστάσια. Η φωτιά έχει ήδη επεκταθεί και στον έναν από τους δύο πύργους, παρά τις προσπάθειες των 400 και πλέον πυροσβεστών που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Η πυροσβεστική ενημέρωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός πυροσβεστών έχει μπει μέσα στον καθεδρικό ναό, με στόχο να σβήσει τιος φλόγες που απειλούν τα έργα τέχνης και να στρέψει το μέτωπο προς το εξωτερικό του ναού.




Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν θύματα από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων, ενώ έχει αποκλειστεί περιμετρικά σε μεγάλη ακτίνα η περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό, στο κέντρο του Παρισιού.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Παναγίας των Παρισίων, μόλις την Πέμπτη είχαν μετακινηθεί 16 θρησκευτικά αγάλματα που δημιουργήθηκαν πριν από πολλούς αιώνες, προκειμένου τα ίδια να συντηρηθούν και ο χώρος να καθαριστεί.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template