Pinault και Arnault :Δυο τώρα οι Κροίσοι που προσφέρουν 300 εκατ ευρώ για την Παναγία των Παρισίων

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Pinault και Arnault :Δυο μεγιστάνες προσφέρουν 300 εκατ ευρώ για την Παναγία των Παρισίων και σίγουρα θα υπάρξουν και άλλοι.

Οι μεγιστάνες δυο γαλλικών εταιρειών που πωλούν πολυτελή αγαθά δεσμεύτηκαν να προσφέρουν 300 εκατομμύρια ευρώ (339 εκατομμύρια δολάρια) προκειμένου να βοηθήσουν στην ανακατασκευή του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, αφού το κτήριο- έμβλημα του Παρισιού είχε καταστραφεί από τη φωτιά τη Δευτέρα. Αυτή ήταν η απάντηση των επιχειρηματιών στην πρόσκληση του προέδρου Emanuel Macron για εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Ο Francois-Henri Pinault, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kering SA, ιδιοκτήτριας εταιρείας των προϊόντων Gucci και ο πατέρας του, Francois Pinault, θα δωρίσουν 100 εκατομμύρια ευρώ από την επενδυτική εταιρεία Artemis, δήλωσε η οικογένεια την Τρίτη σε μια ηλεκτρονική ανακοίνωση
. Ο βασικός τους ανταγωνιστής, η οικογένεια Arnault, απάντησε μερικά λεπτά αργότερα με δέσμευση 200 εκατομμυρίων ευρώ και τους αρχιτεκτονικούς και σχεδιαστικούς πόρους του ομίλου μόδας LVMH.

"Αυτή η τραγωδία έχει πλήξει ολόκληρο το γαλλικό λαό, και πέρα από αυτόν, όλους εκείνους που συνδέονται με πνευματικές αξίες", δήλωσε ο Francois-Henri Pinault, 56 ετών. "Αντιμέτωποι με αυτή την τραγωδία, όλοι επιθυμούν να ξαναδώσουν ζωή σε αυτό το κόσμημα της κληρονομιάς μας το συντομότερο δυνατό".

Ο πρόεδρος Macron υποσχέθηκε να ανοικοδομήσει την Notre Dame στο κέντρο του Παρισιού μετά την πυρκαγιά που έπληξε το γοτθικό μνημείο 850 ετών. Ζήτησε δωρεές για την ανακατασκευή του κτιρίου και είπε ότι θα αντλήσει μερικά από τα καλύτερα ταλέντα του κόσμου για το έργο.

Ο γηραιότερος Pinault, 82 ετών σήμερα, είναι ο 23ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία εκτιμώμενη στα 37,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires.

Η περιφερειακή κυβέρνηση του Ile-de-France γύρω από το Παρίσι θα διαθέσει 10 εκατομμύρια ευρώ σε επείγουσα βοήθεια προς την Αρχιεπισκοπή για τις πρώτες επισεκυαστικές εργασίες, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Radio Classique η Valerie Pecresse, η εκλεγμένη επικεφαλής της περιοχής. Οι άνθρωποι που επιθυμούν να κάνουν δωρεές μπορούν να το κάνουν μέσω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Fondation du Patrimoine, δήλωσε η Pecresse.

Ο Bernard Arnault, ο κύριος μέτοχος της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, και η οικογένειά του θα δωρίσουν χρήματα "αφιερωμένα στην κατασκευή αυτού του αρχιτεκτονικού έργου, το οποίο αποτελεί μέρος της ιστορίας της Γαλλίας." Είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μια περιουσία 90,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

"Ο Όμιλος LVMH θα θέσει στη διάθεση του κράτους όλες τις ομάδες του - δημιουργικές, αρχιτεκτονικές, οικονομικές - για να βοηθήσουν αφενός με τα μακρά κατασκευαστικά έργα και αφετέρου με την προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων"
, δήλωσε η οικογένεια. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template