Γ. Βρούτσης: Όχι στις 120 δόσεις και στις ρυθμίσεις-Υπονομεύουν την οικονομία!!!

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

«Το εκλογικό αποτέλεσμα που προέκυψε, έφερε αποτελέσματα στην οικονομία»
,
ισχυρίστηκε ο τομεάρχης

Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σήμερα στο 12th Insurance Conference (όπου είχε μιλήσει νωρίτερα ο Γιάννης Στουρνάρας), επισημαίνοντας ότι οι αγορές, η παγκόσμια οικονομία και η ιδιωτική πρωτοβουλία, «προεξοφλούν νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, πολιτική και οικονομική σταθερότητα, με ένα νεοφιλελεύθερο και, ταυτόχρονα, λαϊκό πρόγραμμα, που θα ενισχύσει την ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία δημιουργεί πλούτο.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε ότι απορρίφθηκε και καταδικάστηκε η πρόταση του ασφαλιστικού, όπως είναι σήμερα, ενώ σημείωσε ότι οι πολίτες δεν αποδέχτηκαν την παροχολογία.

Συντάσσεται έτσι με τον Γ. Στουρνάρα ο οποίος προανήγγειλε περικοπή των συντάξεων, αν τυχόν η ΝΔ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας: «Τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα».

Όχι στις 120 δόσεις

Αναφορικά με τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Γ. Βρούτσης τόνισε ότι, με αυτούς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, το φαινόμενο θα επαναληφθεί και υποστήριξε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και το συνεπή πολίτη.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως λίγο πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου η ΝΔ είχε υπερψηφίσει τις 120 δόσεις και το πακέτο των θετικών μέτρων.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Εργασίας το οποίο σε ανακοίνωσή του, του υπενθυμίζει τα χρέη των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχαν αφήσει στους ασφαλισμένους.

Ασφαλιστικό Πινοσέτ

Σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό, ο Γ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι η ΝΔ υπερασπίζεται τους τρεις πυλώνες του ασφαλιστικού, «που πρέπει να τους διευρύνει και να τους ενισχύσει». Όπως είπε, αδιαπραγμάτευτα, ο πρώτος πυλώνας είναι δημόσιος, καθολικός και υποχρεωτικός. «Μέσα από ένα απόλυτα διαφανές σύστημα, ο δεύτερος πυλώνας πρέπει να έχει χαρακτήρα κεφαλαιοποιητικού συστήματος και ο τρίτος πυλώνας είναι τα επαγγελματικά Ταμεία», ανέφερε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ.
Σχολιάζοντας την υφιστάμενη κατάσταση στο ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Βρούτσης σχολίασε ότι, στην τωρινή φάση, τα χαρακτηριστικά του ασφαλιστικού δεν είναι ευχάριστα. «Σήμερα, εκκρεμούν πάνω από 250.000 κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ», σημείωσε ο κ. Βρούτσης, λέγοντας ότι το πρόβλημα που δημιούργησε η κυβέρνηση, είναι ότι μετέτρεψε το ασφαλιστικό σε φορολογικό. «Αυτό το θέμα θα το αντιμετωπίσει η ΝΔ», διαβεβαίωσε ο κ. Βρούτσης.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template