ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ-Ικανοποιημένοι πελάτες έφεραν άνοδο 9,3% στα ασφαλιστήρια συμβόλαια

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ικανοποιημένοι πελάτες έφεραν άνοδο 9,3% στα ασφαλιστήρια συμβόλαια σε μια απο τις καλύτερες ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες με ενα διαχρονικό

«brand name» που υπόσχεται σιγουριά φερεγγυότητα αλλά και αξιοπιστία. 

Όπως αναφέρει το next deal.gr όλο και περισσότεροι ασφαλισμένοι προτιμούν την Ασφάλειαι Μινέττα που έχει όραμα να αποτελεί την πρώτη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων και το όνομά της να είναι συνυφασμένο με την αξιοπιστία, φερεγγυότητα και εξαιρετική εξυπηρέτηση, κάτι που το έχει καταφέρει στα 46 χρόνια λειτουργίας της.

Η ΜΙΝΕΤΤΑ από το ξεκίνημά της, στηρίζει τις δραστηριότητες της σε ένα τρίπτυχο επαγγελματικών αξιών: Σαφήνεια στους όρους του ασφαλιστικού προγράμματος, Προσωπικές σχέσεις, Ταχύτητα στην αποζημίωση, διαβάζουμε στην Έκθεση Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής Κατάστασης 2018.

Το 2018, η Εταιρία κατάφερε να πετύχει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης καταγράφοντας άνοδο τόσο σε επίπεδο Μικτών Εγγεγραμμένων Ασφαλίστρων και συναφών Εσόδων («ΜΕΑ + Δικαιώματα») όσο και Καθαρών Δεδουλευμένων Ασφαλίστρων και συναφών Εσόδων («ΚΔΑ +Δικαιώματα»), ενώ σημείωσε αύξηση 9,3% στον αριθμό ασφαλιστηρίων συμβολαίων φτάνοντας στα 239.993 συμβόλαια, έναντι 219.551 συμβόλαια πέρυσι, σύμφωνα με την Έκθεση Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής Κατάστασης 2018.

Πίνακας παραγωγής

Αναφορικά με τον κλάδο Αυτοκινήτων, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου της Εταιρίας, το σύνολο των ασφαλισμένων οχημάτων κατά την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε στα 225 χιλιάδες οχήματα, αυξημένα κατά 10,8% σε σχέση με το 2017.
Η αύξηση αυτή συνοδεύτηκε από ανάλογη αύξηση της παραγωγής, καθώς ο Εμπορικός κλάδος Αυτοκινήτου παρουσίασε αύξηση ΜΕΑ+Δικαιώματα 10,2%, ισόποση αύξηση με την αύξηση του στόλου αποδεικνύοντας ότι η όποια προσπάθεια επέκτασης του μεριδίου αγοράς δεν πραγματοποιείται εις βάρος της τιμολόγησης των αναληφθέντων κινδύνων, ενώ η Αστική Ευθύνη Αυτοκινήτου παρουσίασε αύξηση +8,7% και μάλιστα ενάντια στο ρεύμα της αγοράς.
Σημειώνεται ότι ο κλάδος Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτου στο σύνολο της αγοράς, παρά την συνδρομή των ελέγχων περί ανασφάλιστων οχημάτων κατέγραψε μείωση της τάξης του 1,7%.

Αναφορικά με τους Λοιπούς Γενικούς Κλάδους, ο ρυθμός αύξησης σε επίπεδο παραγωγής ασφαλίστρων ανήλθε στο 15,1% με την παραγωγή να φτάνει τα €22,2 εκατ. έναντι €19,3 εκατ. το 2017. 
Τέλος, ο κλάδος Ζωής εμφάνισε πτώση της τάξης του 6,9% στα €2,7 εκατ. Τα Καθαρά Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν σε €1,4 εκατ. εμφανίζοντας μείωση 6,6%.

Η ικανοποίηση των πελατών παρέμεινε πολύ υψηλή το 2018 με τον δείκτη διατηρησιμότητας στον κλάδο αυτοκινήτων να ανεβαίνει στο 88% από 86% το 2017.



Η Εταιρία «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ Ανώνυμος Ελληνική Εταιρία Γενικών Ασφαλειών» με διακριτικό τίτλο «Ασφάλειαι Μινέττα», ιδρύθηκε το 1973 και διατηρεί την έδρα της στο δήμο Νέας Σμύρνης. Ιδρυτής της υπήρξε ο Παναγιώτης Μινέτας ο οποίος, έχοντας ως εργαλείο την πλούσια πείρα του, ίδρυσε το 1973 την Εταιρεία. 

Σήμερα οι μέτοχοι της Εταιρείας, η οικογένεια Θεοχαράκη, έχοντας ενστερνιστεί τις αξίες, το όραμα και τους στόχους του ιδρυτή, διασφαλίζουν με τον ίδιο ζήλο την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της. Στόχος της, βάσει του άρθρου 4 του Καταστατικού της, αποτελεί η παροχή όλων των ειδών των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών καλύψεων, τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις.

Η ΜΙΝΕΤΤΑ προσφέρει ολοκληρωμένα και ανταγωνιστικά προγράμματα για κάθε κίνδυνο. Έχει μακρόχρονη παράδοση στον Κλάδο Αυτοκινήτου ενώ ασχολείται με επιτυχία και με όλους τους Γενικούς Κλάδους (Περιουσίας, Μεταφορών, Γενικής Αστικής Ευθύνης, Σκαφών Αναψυχής, Τεχνικών Ασφαλίσεων).

Επίσης, η Εταιρία δραστηριοποιείται στους Κλάδους Ζωής και Υγείας, όπου παρέχει πληθώρα προτάσεων για ασφαλίσεις ζωής, οικογενειακής προστασίας αλλά και νοσοκομειακής / εξωνοσοκομειακής περίθαλψης. Η Εταιρεία απασχολεί 166 εργαζόμενους στα γραφεία της στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης. Διαθέτει τα προϊόντα της μέσω ενός αξιόπιστου δικτύου 1.200 και πλέον επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (ασφαλιστικοί σύμβουλοι, ασφαλιστικά πρακτορεία και μεσίτες ασφαλίσεων) σε όλη την Ελλάδα, και έχει συνάψει μακροχρόνιες συνεργασίες με διεθνούς εμβέλειας αντασφαλιστικές εταιρείες.

Το δίκτυο συνεργατών της Μινέττα



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template