Amancio Ortega: Βγάζει πολλά δις δολάρια ο mister ZARA,αλλά που τα επενδύει;

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ο Amancio Ortega είναι ένας Ισπανός που κατακτά τις ΗΠΑ τον 21ο αιώνα.
Αυτό το μήνα, το επενδυτικό όχημα του πολυδισεκατομμυριούχου

ιδιοκτήτη της μητρικής της Zara, Inditex SA, ολοκλήρωσε μια συμφωνία ύψους 72,5 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης του Σικάγου. 
Η κίνηση αυτή ακολουθεί αγορές εντός των τελευταίων έξι μηνών ενός κτιρίου στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή της Ουάσινγκτον και δύο γραφεία του Σιάτλ μισθωμένα από την Amazon.com Inc. για το συνολικό ποσό των 1,1 δισ. δολαρίων.
Οι δαπάνες του Ortega στις ΗΠΑ αυξάνει την αξία της παγκόσμιας αυτοκρατορίας ακινήτων του σε πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires, δίνοντάς του το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ακινήτων μεταξύ των υπερ-πλούσιων στην Ευρώπη.


Ο Ortega – ο οποίος διαφοροποιείται από την περιουσία του στη βιομηχανία της μόδας προκειμένου να διατηρήσει τον τεράστιο πλούτο του – έχει επενδύσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική ακίνητη περιουσία τα τελευταία έξι χρόνια, αποκτώντας ιδιοκτησίες όπως το ιστορικό Haughwout Building του Μανχάταν και τον ψηλότερο πύργο γραφείων του Μαϊάμι.

"Εάν ήμουν ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτής που προσπαθεί να διατηρήσει τον πλούτο του μακροπρόθεσμα, θα έψαχνα βασικά κτίρια σε μεγάλες πόλεις"
, δήλωσε ο Alex James, συνεργάτης της εταιρείας Knight Frank με έδρα το Λονδίνο.

Η οικονομική σταθερότητα των ΗΠΑ τις έχει καταστήσει δημοφιλή προορισμό για ξένους επενδυτές σε ακίνητα. Οι διασυνοριακές εξαγορές εμπορικών ακινήτων των ΗΠΑ ανήλθαν συνολικά σε 94,9 δισ. δολ. πέρυσι, κοντά σε υψηλό ρεκόρ, με κύριους αγοραστές από τον Καναδά, τη Γαλλία και τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με την Real Capital Analytics.
Η ιδιοκτησίες στις ΗΠΑ αποτελούν το μεγαλύτερο μερίδιο των ακινήτων εκός Ισπανίας από το κύριο επενδυτικό όχημα του Ortega, την Pontegadea Inversiones SL. Τον Μάρτιο, η εταιρεία πλήρωσε 740 εκατομμύρια δολάρια για τις ιδιοκτησίες που μισθώνονται στην Amazon, τις οποίες η τοπική κομητεία αξιολόγησε στα 550 εκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν οι Seattle Times. To deal είναι μεταξύ των μεγαλύτερων της Pontegadea και ξεπερνά το ποσό που πλήρωσε πέρυσι για να αποκτήσει ένα κτίριο γραφείων στο Λονδίνο από την Blackstone Group LP.

Πέρα από τις Η.Π.Α., η Pontegadea έχει επενδύσει σε ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Ισπανία, με επίκεντρο τις μεγάλες πόλεις όπως η Μαδρίτη και το Τορόντο.
 Σε μια σπάνια κίνηση που δεν αφορούσε την ακίνητη περιουσία, η επενδυτική συμφώνησε πέρυσι να αποκτήσει μερίδιο στη μονάδα Telxius Telecom ΑΕ της Telefonica SA - για 378,8 εκατομμύρια ευρώ (423 εκατομμύρια δολάρια).

Η Ortega, 83, έχει περιουσία αξίας 63,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg, καθιστώντας τον τον έκτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προέρχεται από το πλειοψηφικό του μερίδιο στην Inditex, τη μεγαλύτερη εταιρία αλυσίδας ειδών ένδυσης «fast-fashion» στον κόσμο. Η Ortega, αντίθετα με άλλους πολυδισεκατομμυριούχους, χρηματοδοτεί τα επενδυτικά της οχήματα μέσω των μερισμάτων της Inditex αντί να δεσμεύει μετοχές για τη χρηματοδότηση δανείων για άλλες εξαγορές.   

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template