Μητσοτάκης: Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Με σφοδρή αντιπαράθεση και αιχμηρές προσωπικές επιθέσεις που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασαν τα συνηθισμένα πολιτικά όρια έληξε ο πρώτος
γύρος της μονομαχίας των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτώντας την ακραία πόλωση που θα ακολουθήσει έως τις κάλπες της 26ης Μαΐου.

«Από το «νάτος ο πρωθυπουργός» πήγατε στο «νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις πρόσφατες φωτογραφίες που εμφανίζουν τον Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου.




Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε δε, ότι ο κ. Τσίπρας απολάμβανε τις θερινές του διακοπές με το κότερο στο Ιόνιο τον Αύγουστο του 2018 όταν η χώρα μετρούσε ακόμα τις πληγές της από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πάνω στο κατάστρωμα του σκάφους κατέστρωσε το αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια που παρουσίασε λίγες ημέρες μετά στην Ιθάκη.

- «Ο κ.Τσίπρας πήγε διακοπές κρυπτόμενος σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμα νεκρούς στο Μάτι. Αυτή είναι η αισθητική και αυτή είναι η ηθική της εξουσίας όπως την αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός. Αυτός είναι ο λιτός βίος στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής» ανέφερε μεταξύ άλλων στην πρωτολογία του ο αρχηγός της ΝΔ.

- «Αφου το επιθυμείτε ας μιλήσουμε ανοικτά ας μιλήσουμε. Είμαι 11 χρόνια στην πολιτική. Δεν μπήκα πλούσιος ούτε έγινα πλούσιος. Δεν ανήκω σε οικογένεια που είναι στην πολιτική και είναι ζάπλουτη» αντέδρασε ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας τον αρχηγό της ΝΔ «Στέφανο Χίο της πολιτικής». Επιχειρώντας δε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις σκαφάτες διακοπές είπε ότι η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου είναι συνεργάτιδά του. Ενώ επαναλαμβάνοντας τις αναφορές περι «ξαναζεσταμένου φαγητού» για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, υποστήριξε ότι με την ατυχή φράση εννοούσε την προσπάθεια του ΣΚΑΙ και της ΝΔ να εκμεταλλευτεί πολιτικά την τραγωδία.


Είπε απαντώντας στην ομιλία του κ.Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός:
Έχω συνειδητοποιήσει όπως και ο λαός το βαθύ πολιτικό και στρατηγικό σας αδιέξοδο. Δεν περίμενα όμως ποτέ πραγματικά ότι θα φτάνατε στο σημείο εδώ στο κοινοβούλιο να παρειστάνετε το Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα. Η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος.. Τον πιάνετε σήμερα
Αφού το επιθυμείτε ας μιλήσουμε ανοικτά. Είμαι 11 χρόνια στην πολιτική. Δεν μπήκα πλούσιος, δεν έγινα ούτε ανήκω σε οικογένεια που είναι στην πολιτική

Είσαι πολύ λίγος για να μιλας για ηθική σε εμένα.
Σε ό,τι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω ούτε έκρυψα ποτέ. Ουτε μετοχές Αφήστε τα ψέματα και τα fake news. Δεν ντρέπεστε λιγάκι.

Ακούστε με προσοχή. Είμαι 11 χρόνια αρχηγός κόμματος και 4,5 πρωθυπουργός. Τίποτα δεν μένει κρυφό. Είναι γνωστό σε όλους και όλες ότι εδώ και 3 χρόνια έχω συνεργάτιδα την Παναγοπούλου που ήταν σύζυγός του θανόντος Παναγόπουλου που ποτέ δεν ασχολήθηκε με την διαπλοκή. Κοινής εκτίμησης. Αμέμπτου ηθικής. Η σχέση αυτή είναι συνεργατική. Ο κ. Παναγόπουλος δεν ήταν φτωχός. Πλούσιος ήταν. Σε όλους είναι γνωστός ότι τον δεκαπενταύγουστο σε ελικόπτερα ήσασταν και πηγαίνατε σε εφοπλιστές καναλάρχες. Είναι γνωστό ότι για 3 ημέρες φιλοξενήθηκα στο σκάφος συνεργάτιδάς μου. Γράφηκε τέλη Σεπτέμβριου 2018. Δεν το διέψευσα γιατί δεν κρύβω. Αν το θέλατε θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες. Εχω και μια με ψαροντούφεκο και είναι καλύτερες από αυτές που βάζετε το παρακράτος να βγάζει παραβιάζοντας την προσωπική μου ζωή. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Ουτε συνεργάτες ούτε φίλους. Δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με Χριστοφοράκο. Ούτε διαμέρισμα στο Παρίσι. Δεν χρηματοδοτεί τον οικογενειακό μου πρϋπολογισμό άγνωστη off shore αγνώστων στοιχείων που χρηματοδοτεί και το Πρώτο Θέμα. Δεν έχω κουμπάρο ούτε έχω κουμπάρο τον Μαρινάκη που έχει 7 εφημερίδες και θέλει και τηλεοπτικό σταθμό και κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών.

Αναρωτιέμαι όμως κ. Μητσοτάκη. Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε παριστάνοντας τον Στέφανο Χίο; Συνεχίστε μας κάνετε δώρο. Επιχειρηματολογείτε με κίτρινο τύπο. Μετατρέψατε την ΝΔ σε κίτρινο τύπο.

Επειδή κ. Μητσοτάκη πέραν της προσπάθειας διαμόρφωσης εντυπώσεων υπάρχει και η πολιτική. Είπατε ότι εγώ μιλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό για τους θάνατους των ανθρώπων. Μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό για την επαναλαμβανομενη χυδαιότητα και τυμβωρυχία με ευγενική χορηγία του ΣΚΑΙ. Ενός εφοπιστή που παλιά ήταν σε αντιπαράθεση με την οικογένειά σας γιατί έλεγε ότι του ζήτησαν μίζες. Κιτρινισμός και αθλιότητες. Γι αυτά μιλησα για ξαναζεσταμέο φαγητό. Με αυτά θέλετε να αποπροσανατολίσετε την συζήτηση. Γίνατε κήνσορας της ηθικής εσείς κ. Μητσοτάκη που παλαιότερα πριν λίγους μήνες τον Νίκο Γεωργιάδη που καταδικάστηκε για ασέλγεια κατά ανηλίκου τον κρατήσατε στην άκρη και δεν τον αποπέμψατε. Αυτή είναι η ηθική σας; Στείλατε την μισή κοινοβουλευτική ομάδα να τον υπερασπιστεί και έχετε μικρά παιδιά. Εχουμε μικρά παιδιά. Ντροπή. Αφου επιλέξατε αυτή την οδό χρησιμοποιώ και εγώ την φράση του Σαμαρά «θα σας πάω μέχρι τέλους».


Μητσοτάκης: Η διαπλοκή μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου

Στους ίδιους υψηλούς τόνους απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ:


Το ποιος έχει καθορίσει εδώ και 3,5 χρόνια το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης το γνωρίζετε καλά. Όταν βάζετε τα άθλια έντυπά σας να χτυπανε αμείλικτα όχι εμένα, αλλά την σύζυγό μου. Δεν τολμούσατε να χτυπήσετε εμένα αλλα την σύζυγό μου και τολμάτε σημερα να επικαλείστε τις οικογένειες. Ολοι έχουμε παιδιά και μην πηγαίνετε την συζήτηση εκεί. Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια ας αναζητήσουμε και τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέτησε την περιουσία και με ποιους έκανε δουλειές στην χούντα.

Κατανοώ το δικό σας εκνευρισμό και την έντονη αμηχανία σας γιατί το ζήτημα της ιδιωτικότητας και της δημόσιας ζωής ενός πολιτικού προσώπου είναι πολιτικό ζήτημα. Αν ήσασταν τόσο κουρασμένος που μας είπε η κυρία Παναγοπούλου είχατε δικαίωμα να το κάνετε. Δεν είχατε δικαίωμα να το κρύψετε.

Το κρύψατε. Το κρύψατε γιατί έγινε 25 ημέρες μετά το Μάτι και θα σας έκραζαν. Επειδή νομίζετε ότι είστε πρώτη φορά Αριστερά όλοι σας χρωστούν. Ε, δεν σας χρωστάμε. Με τα ίδια μέτρα θα κριθείτε. Εχετε χτίσει ένα αφήγημα για δήθεν διαχωριστικές γραμμές για την διαπλοκή. Ας μην μπούμε στην συζήτηση για το ποιοι μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου και με ποιους συναντιέται ο κ. Φλαμπουράρης και τα δωράκια στον ΟΠΑΠ. Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι κουμπάρος μου. Ούτε στα σκάφη του μπαίνω. Υπάρχει μια διαφορά με εμάς. Προερχόμαστε από διαφορετικές ιστορίες. Εχω την τύχη ή ατυχία να έχω ζήσει την πολιτική από μικρός . Πράγματι η οικογένειά μου εξορίστηκε στην χούντα. Άλλες οικογένειες έκαναν δουλίτσες με την χούντα. Απομυθοποίησα την εξουσία. Κατανοώ ότι σας σαγηνεύει μόνο που δεν ταιριάζει με το δήθεν αριστερό προφίλ.

ΤΣΙΠΡΑΣ: Ένας στίχος από Αναγνωστάκη: «Δεν έφταιγε αυτός. Τόσος ήταν»






  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template