Ερντογάν σε Τούρκους αξιωματικούς: Να είστε έτοιμοι – Συμμορίες σκότωναν τα αδέρφια μας στην Κύπρο

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Εγκλωβισμένος στην αδιέξοδη πολιτική του, απομονωμένος και χωρίς κανένα πραγματικό σύμμαχο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει απειλές
και εκφοβίζει με πόλεμο Ελλάδα και Κύπρο.

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για τις ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την ώρα που Ελλάδα και Κύπρος ετοιμάζονται να θέσουν θέμα Τουρκίας στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στη Ρουμανία, ο Τούρκος πρόεδρος προχωρά σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις και μιλά για «αυξανόμενες προσπάθειες παραβίασης των δικαιωμάτων» της χώρας του στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Απευθυνόμενος την Τετάρτη σε σπουδαστές του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας στην Άγκυρα υποστήριξε ότι υπάρχουν «αυξανόμενες προσπάθειες παραβίασης των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο».

«Εσείς θα σταματήσετε τις αυξανόμενες προσπάθειες παραβίασης των δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο»,
είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Εσείς θα αντιμετωπίσετε σαν ατσάλι κάθε απειλή σε κάθε σπιθαμή των συνόρων μας αλλά και πέρα από τα σύνορά μας διότι εσείς είστε ο εκπρόσωπος του λαού μας, η ατσάλινη γροθιά του, η σκληρή καρδιά του, το βλέμμα του που τρυπάει το σκοτάδι και που αγκαλιάζει το μέλλον», πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα σχόλια αυτά έρχονται λίγες μόλις ώρες μετά από τις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος διεμήνυσε πως η Άγκυρα θα στείλει και δεύτερο γεωτρύπανο για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε πως η ΑΟΖ που κήρυξε η Κύπρος «δεν έχει ισχύ». Κατηγόρησε δε τη Λευκωσία ότι δεν θέλει να μοιραστεί τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή.


Χαρακτήρισε, μάλιστα, τις κινήσεις της Άγκυρας «καθήκον» της Τουρκίας, με στόχο να «προστατευτούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

«Αυτή είναι η δική μας υποχρέωση και χωρίς κανένα δισταγμό θα συνεχίσουμε να κάνουμε κάθε βήμα σε αυτό το θέμα. Και όπου θέλουμε εντός της υφαλοκρηπίδας μας εμείς και σεισμικές έρευνες θα κάνουμε, και εργασίες γεώτρησης θα κάνουμε» διαμήνυσε.
Να είστε έτοιμοι…

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σε δόκιμους αξιωματικούς να είναι έτοιμοι για μια στρατιωτική επιχείρηση «καταπολέμησης της τρομοκρατίας » κατά μήκος των συνόρων με την Συρία.

«Σύντομα θα κάνετε εκκαθάριση από τρομοκρατικές οργανώσεις στην Μανμπίζ και στα ανατολικά του Ευφράτη Ποταμού»,
τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε δόκιμους στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στην Άγκυρα.

Ο τουρκικός στρατός είναι «η μεγαλύτερη δύναμη» ενάντια σε εκείνους που θέλουν να πολιορκήσουν την χώρα με τρομοκρατικές οργανώσεις, σημείωσε στην ομιλία του.

Από το 2016, η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει δύο επιχειρήσεις τις «Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελαίας» εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG και του Ισλαμικού Κράτους στην βόρεια Συρία.

Πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template