Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού: Ποια κόμματα «τελειώνουν» και δεν θα κατέβουν στις εθνικές εκλογές - Ποιοι επωφελούνται

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό στην χώρα καθώς οι ευρωεκλογές απετέλεσαν «ταφόπλακα» για σωρεία
μικρών κομμάτων τα οποία όχι μόνο απέτυχαν στους εκλογικούς τους στόχους όχι μόνο να εκλέξουν ευρωβουλευτή (έτσι κι αλλιώς δύσκολο) αλλά και να έχουν ένα αξιοπρεπές ποσοστό που να επιτρέπει σε μελλοντικές εκλογικές προσδοκίες.

Δεδομένου ότι οι ευρωεκλογές είναι η χαρά των μικρών κομμάτων λόγω της χαλαρής ψήφου, γίνεται κατανοητό ότι στις εθνικές εκλογές δεν μπορούν να περιμένουν πολλά πράγματα και η έλλειψη πόρων και ελπίδων θα τα αναγκάσει να «κατεβάσουν ρολά»


Έτσι Ποτάμι, Νέα Δεξιά, ΛΑΕ, ΛΑΟΣ και ΑΝΕΛ δεν θα κατεβούν στις πρόωρες εθνικές εκλογές.
Αυτό που μπορούν να κάνουν τα δεξιά κόμματα είναι να συγχωνευθούν σε έναν ευρύτερο δεξιό σχηματισμό και να αποκτήσουν έτσι μια εκλογική χρησιμότητα.

Να πούμε ότι ευνοούνται τα δεξιά κόμματα κυρίως η «Ελληνική Λύση» του Κ.Βελόπουλου από την μη κάθοδο του ΛΑΟΣ.

ΑΝΕΛ, ΛΑΕ, ΠΟΤΑΜΙ και ΛΑΟΣ δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν πόρους ενώ η ΛΑΕ θα συμπιεστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στις πολωτικές εθνικές εκλογές.
Το ΛΑΟΣ διαπραγματεύεται με κάποιους την συγχώνευσή τους ενώ και η Νέα Δεξιά συνομιλεί με τον Λαϊκό Σύνδεσμο και αν δεν προσχωρήσει σε έναν ευρύτερο «καθαρό» δεξιό συνασπισμό θα περάσει στο πολιτικό «χρονοντούλαπο» της Ιστορίας

Η μη κάθοδος του Ποταμιού θα ευνοήσει τη ΝΔ. Όλοι οι ψηφοφόροι του εκεί θα εκφραστούν.

Η μη κάθοδος ΛΑΟΣ και ΑΝΕΛ θα ευνοήσει κατά κύριο λόγο τον Κ.Βελόπουλο κατά δεύτερο λόγο τον Λαϊκό Σύνδεσμο και κατά τρίτο λόγο τη ΝΔ.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στις εθνικές εκλογές δεν υπάρχει χώρος για «μικρούς» διότι επικρατεί η τάση «καμία ψήφος χαμένη».


Σήμερα το Ποτάμι αποφάσισε να μην κατέβει στις πρόωρες εθνικές εκλογές μετά την απόφαση που έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του κόμματος κατόπιν της πολύ κακής επίδοσης στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής.
Υπενθυμίζεται ότι το Ποτάμι συγκέντρωσε ποσοστό 1,51% έναντι 6,61% στις ευρωεκλογές του 2014 χάνοντας κάτι λιγότερο από 300.000 ψήφους (85.045 πολίτες ψήφισαν ποτάμι την Κυριακή έναντι 377.662 που ψήφισαν το Ποτάμι στις ευρωεκλογές του 2014).
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση «το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών».

Η ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού έχει ως εξής:
Απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού της 28ης Μαΐου, το οποίο συνεδρίασε σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή Βουλευτών και Ευρωβουλευτών

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν αρνητικό για το Ποτάμι και αυτό δεν επιδέχεται εξωραϊσμούς. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του αρνητικού αποτελέσματος, ανακοίνωσε στο Πολιτικό Συμβούλιο την απόφασή του να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο του Κινήματος Γιώργος Μαυρωτάς.

Επειδή όμως με βάση το καταστατικό, το συνέδριο για την εκλογή νέου Eπικεφαλής πρέπει να συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου Eπικεφαλής, η παραίτηση του Σταύρου Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου.

Το Πολιτικό Συμβούλιο προσδιόρισε το χρόνο του συνεδρίου για το Φθινόπωρο του 2019, ώστε να δοθεί ο χρόνος στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος σε όλη τη χώρα, να αποτιμήσουν ψύχραιμα και νηφάλια το αποτέλεσμα των Eυρωεκλογών και την πορεία του Κινήματος.

Το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών. Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών.

Το Πολιτικό Συμβούλιο ταυτόχρονα επαναβεβαιώνει την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου του Ποταμιού σύμφωνα με την οποία: «Η Ελλάδα χρειάζεται μία συμμαχία της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να ακούσει τον ψύχραιμο λόγο και τη διαφορετική άποψη. Της Ελλάδας που θέλει φιλελεύθερες, ευρωπαϊκές, προοδευτικές λύσεις».
Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου τίθεται προς έγκριση στα μέλη της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ), τα οποία καλούνται να τοποθετηθούν ηλεκτρονικά, όπως το καταστατικό του Ποταμιού προβλέπει. #potami

Σημειώνεται ότι προ 3 ημερών την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον απόηχο των ευρωεκλογών.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο ίδιος γράφει πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκλογική επίδοση, λέγοντας πως "η ευθύνη του αποτελέσματος ανήκει στην ηγεσία του κόμματος".

Αναλυτικά γράφει:

"Ο Ελληνικός λαός έκανε τις επιλογές του οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές απ’ αυτές σε όλη την Ευρώπη. Μακάρι να είναι ωφέλιμες για την Ελλάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους σε όλη την Ελλάδα που προσπάθησαν σκληρά για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Η ευθύνη του αποτελέσματος ανήκει στην ηγεσία του κόμματος και η οποία θ’ ανοίξει τον δρόμο στην Νέα Γενιά.


Η νέα ηγεσία του κόμματος θα σχεδιάσει την στρατηγική εν’ όψει των Εθνικών εκλογών".


Επίσης για πολύ βαριά ήττα της ΛΑ.Ε. στις Ευρωεκλογές έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ανέλαβε πλήρως και ακέραια την ευθύνη.

«Ευχαριστώ θερμότατα από καρδιάς όσες και όσους ηρωικά και παρά τις μύριες αντιξοότητες, μας επέλεξαν στην κάλπη, όπως ευχαριστούμε όσα στελέχη και μέλη της ΛΑ.Ε. - και κυρίως τους φίλους και φίλες της παράταξης, που μόχθησαν στις εκλογές» είπε, προσθέτοντας πως η επόμενη ημέρα για την ΛΑ.Ε. θα πρέπει κατά τη γνώμη του να είναι ημέρα επανεξέτασης εκ θεμελίων της πορείας της και μεγάλων επανατοποθετήσεων.


Σημείωσε επίσης πως το νέο «πολύ πιο βαθιά συντηρητικό σκηνικό, που προδιαγράφει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το οποίο διαμόρφωσε ο λαός με την ψήφο του και τις επιλογές του, είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει θετική απάντηση στην χώρα, τον λαό και την νεολαία αλλά θα φέρει μεγαλύτερες περιπέτειες στην πατρίδα μας» 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template