Bloomberg Το πρώτο ιπτάμενο ταξί βρίσκεται… καθ’ οδόν

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Η γερμανικής start up εταιρεία Lilium σκοπεύει να δημιουργήσει μέχρι το 2025 ένα στόλο με πενταθέσια αεροσκάφη -τα οποία θα
μπορούν θα λειτουργούν με πιλότο ή χωρίς όπως τα drones- που θα πραγματοποιούν πτήσεις μέσα στις πόλεις, παρέχοντας υπηρεσίες μεταφοράς επί πληρωμή, ανά διαδρομή. Τα αεροσκάφη δεν θα επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα με εκπομπές, θα είναι πέντε φορές γρηγορότερα από τα αυτοκίνητα και θα κάνουν λιγότερο θόρυβο από τις μοτοσυκλέτες.

Η Lilium έχει κεφάλαια 100 εκατομμυρίων δολαρίων και πρέπει να εξασφαλίσει τουλάχιστον άλλα τόσα προκειμένου να θέσει σε λειτουργία το νέο μοντέλο στην αγορά, προσθέτοντας εκατοντάδες επιπλέον θέσεις εργασίας στα 300 άτομα που έχει ήδη προσωπικό»,
δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daniel Wiegand στο Bloomberg TV.

Το αεροπλάνο θα κινείται με ταχύτητα μέχρι και 300 χιλιομέτρων (186 μίλια), συνδέοντας τη Νέα Υόρκη με τη Βοστώνη.
Μια σύντομη διαδρομή από το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedyμέχρι το Μανχάταν θα κοστίζει περίπου 70 δολάρια ανά επιβάτη, καθιστώντας το φθηνότερο από ένα ελικόπτερο και πολύ ανταγωνιστικό συγκριτικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι λιμουζίνες, δήλωσε ο CCO της εταιρείας Remo Gerber σε συνέντευξή του.

Flying Taxi

Οι δοκιμαστικές πτήσεις ξεκίνησαν στις 4 Μαΐου και πραγματοποιούνται από τη βάση της Lilium κοντά στο Μόναχο. Το σκάφος διαθέτει αεριωθούμενους κινητήρες, δεν έχει ουρά, ούτε πηδάλιο και ο σχεδιασμός του το καθιστά ιδιαίτερα ασφαλές, αναφέρει η εταιρεία.

Airbus, Uber

Ο Wiegand επισήμανε ότι πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τις νέες υπηρεσίες, αλλά αρχικά η Lilium θα δραστηριοποιηθεί σε δύο ή τρεις τοποθεσίες με περίπου 20 αεροσκάφη. Στόχος είναι η επιχείρηση να παραμείνει ανεξάρτητη και όχι να αναζητήσει αγοραστή, ενώ η ίδια κατασκευάζει τους δικούς της κινητήτες και μπαταρίες.

Η Lilium επδιώκει να εξασφαλίσει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, καθιστώντας το μοντέλο το πρώτο ηλεκτρικό τζετ στην ιστορία που θα έχει πιστοποίηση.

Υπάρχουν περισσότερα από 100 διαφορετικά προγράμματα ηλεκτροκίνητων αεροσκαφών, σύμφωνα με την εταιρεία Roland Berger, που αναπτύσσονται παγκοσμίως από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Lilium, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Joby Aviation και Kitty Hawk. Επίσης, υπάρχουν προγραμματισμένες προσφορές από την Airbus SE, τη Boeing Co και τη Bell Helicopter, σε συνεργασία με την Uber Technologies Inc.



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template