«Ύμνος» άνεσης και πολυτέλειας η νέα McLaren GT των 620 ίππων

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Επιδόσεις αγωνιστικού αυτοκινήτου, εύκολος χειρισμός και η ικανότητα για μεγάλα ταξίδια είναι τα χαρακτηριστικά του νέου
μοντέλου της McLaren με το όνομα «GT», το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις της βρετανικής φίρμας υπόσχεται να μεταφέρει τα τυπικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Woking, δηλαδή την ελαφριά κατασκευή και τον οικείο όσο και πανίσχυρο twin-turbo V8 σε ένα γενναιόδωρο σε χώρους GT, το οποίο φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα της κατηγορίας των Grand Τourer.

 Η νέα McLaren GT υπόσχεται επίσης και επιδόσεις που, όπως σημειώνει η ΜcLaren, είναι αντάξιες supercar.


Πέρα από τις επίσημες συστάσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα ΜcLaren GT η οποία μοιράζεται τα γονίδια της με την εκκεντρική Speedtail
, αποτελεί το τέταρτο νέο μοντέλο που παρουσιάζει η βρετανική φίρμα στο πλαίσιο του νέου πενταετούς πλάνου το οποίο ανακοίνωσε το 2018 και αφορά τις νέες προσθήκες στην γκάμα της έως το 2025.
Επίσης με δεδομένα τα χαρακτηριστικά της, η GT αναμένεται να διευρύνει το κοινό της McLaren προς μια νέα κατεύθυνση, στοχεύοντας στους αγοραστές της niche κατηγορίας που επιθυμούν να συνδυάσουν το σπορ γονιδίωμα των βρετανικών προτάσεων με τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα άνεσης.





Έχοντας ως αφετηρία το monocoque ανθρακονημάτινο πλαίσιο MonoCell II-T, η GT υπόσχεται εξαιρετικά επίπεδα ακαμψίας, αλλά και εξαιρετικά χαμηλό βάρος το οποίο διαμορφώνεται σε μόλις 1.530 κιλά.
Πέρα από τις τεχνικές της προδιαγραφές, κρίσιμη «λεπτομέρεια» στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί ο χώρος αποσκευών των 420 λίτρων πίσω ο οποίος είναι προσβάσιμος μέσω μιας γυάλινης θύρας αποσκευών, προαιρετικά ηλεκτρικά ανοιγόμενης. Παράλληλα, η GT διαθέτει και έναν ακόμα χώρο αποθήκευσης δυναμικότητας 150 λίτρων στο μπροστινό τμήμα, στοιχείο που αυξάνει το διαθέσιμο όγκο φόρτωσης σε 570 λίτρα.
Αντιστοίχως γενναιόδωρα έχει διαμορφωθεί και ο θάλαμος επιβατών ο οποίος έχει σχεδιαστεί υπό το σκεπτικό μετακίνησης για μεγάλες αποστάσεις, περιλαμβάνοντας στον εξοπλισμό της νέου σχεδιασμού ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα τα οποία δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην σωστή στήριξη.



Παράλληλα, η McLaren έχει εξοπλίσει την GT με το πιο εξελιγμένο σύστημα infotainment που διαθέτει σο οπλοστάσιό της, ατμοσφαιρικό LED φωτισμό ενώ στις προαιρετικές επιλογές της συγκαταλέγεται και η ηλεκτροχρωματική οροφή. Το εξοπλιστικό της παλμαρέ συμπληρώνει η δυνατότητα επιλογής ηχοσυστήματος Bowers & Wilkins με 12 ηχεία, ανθρακονημάτινο subwoofer και ηχεία για τα μεσαία από Kevlar.
Για λόγους που αποσκοπούν στην μείωση του θορύβου και την ενίσχυση της άνεσης, η GT διαθέτει μια διαφορετικής λογικής λιγότερο άκαμπτη βάση στήριξης του κινητήρα ο οποίος είναι ο γνώριμος V8 των 4,0 λίτρων σε εκδοχή ισχύος 620 ίππων και 630 Nm ροπής.



Ο κινητήρας συνδυάζεται με επτά σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη εξασφαλίζοντας στη GT τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα ενώ όπως σημειώνει η McLaren, η χαρτογράφηση του κινητήρα είναι πολύ διαφορετική, έχοντας τη δυνατότητα να αποδώσει έως και το 95% της ροπής μεταξύ 3.000 και 7.250 σ.α.λ. Τις προδιαγραφές της GT συμπληρώνει μια βελτιωμένη εκδοχή του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου του πλαισίου, Optimal Theory, το οποίο αξιοποιεί μια σειρά πολλαπλών αισθητήρων, διαμορφώνοντας τις ρυθμίσεις των αμορτισέρ αυτομάτως σε δύο milliseconds.
Αν κάνετε την παραγγελία σας τώρα θα παραλάβετε την δική σας McLaren GT στο τέλος του 2019 με τιμή από 187.400 ευρώ (ή 163.000 λίρες).




































ΠΗΓΗ: IN.GR
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template