ΘΡΙΛΕΡ με νοθεία και την Palmos Analysis να μειώνει τη διαφορά στα όρια στατιστικού λάθους!

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Θρίλερ λίγο πριν από την κάλπη καθώς η ΝΔ κάνει λόγο για βία και νοθεία! Την ίδια στιγμή δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το ΤVXS
δίνει τη διαφορά στις 3,5 μονάδες, δηλαδή στα όρια του στατιστικού λάθους!

Στο μεταξύ παίρνει άδεια και ο Δημήτρης Κουφοντίνας δια παν ενδεχόμενο.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου (μέσα σε παρένθεση τα ποσοστά της προηγούμενης μέτρησης): η ΝΔ συγκεντρώνει 25,9% (23,4%), ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4% (17,5%), το ΚΚΕ 5,5% (5,8%), η Χρυσή Αυγή 4,9% (3,6%), το Κίνημα Αλλαγής 4,7% (6,2%) και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3,1% (2,5%).



 Κάτω από το όριο του 3% κινούνται το ΜΕΡΑ25 με 2,2%, το Ποτάμι με 1,9% (0,5%), η Ένωση Κεντρώων με 1,2% (1,3%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% (1,1%), η Λαϊκή Ενότητα με 0,8% (1,1%), η Δημιουργία Ξανά 0,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 0,5% (1%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 0,4% (0,3%).

 Η «μετέωρη ψήφος» ανέρχεται στο 23,2%, έναντι 31,4% που είχε καταγραφεί στην προηγούμενη μέτρηση, με το 16,6% να δηλώνει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει τί θα ψηφίσει.



Η ανάλυση της «μετέωρης ψήφου» δείχνει και την κρισιμότητά της στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς το 30% είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό της ΝΔ είναι μόλις 10%. Πρόκειται για έναν παράγοντα που θα μπορούσε να επιφυλάσσει εκπλήξεις.

 Είναι ενδεικτικό και το γεγονός πως η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη σημαντική μείωση της διαφοράς με τη ΝΔ, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 49%, την ώρα που η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 78%.
Στο μεταξύ ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο Σκάι τόνισε ότι δε θα σταματήσει η μάχη μέχρι την ώρα της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων και στις κάλπες, στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ερωτηθείς τι εννοεί είπε: 

“Υπάρχει ο φόβος και διάχυτη η πληροφόρηση ότι -δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ- αλλά υπάρχει διαχυτη πληροφόρηση ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, αν τα καταφέρουν, αν τους επιτρέψουμε να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Η ΝΔ θα είναι εκεί με εκλογικούς αντιπροσώπους για να διασφαλιστεί ότι η ψήφος των Ελλήνων θα αποτυπωθεί στη κάλπη.”

Η αναφορά αυτή προκάλεσε όπως ήταν λογικό αίσθηση και κληθείς να εξηγήσει πιο αναλυτικά τι εννοεί ο κ.Αυγενάκης επανέλαβε: “Υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση -επαναλαμβάνω δεν έχουμε, ούτε πιστεύουμε ότι υπάρχει συντονισμένη ενέργεια από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ- αλλά υπάρχει η διάθεση από ορισμένους, που κινούνται σε αυτό τον χώρο, να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα” και τόνισε: “Αυτό δεν θα επιτραπεί”.


Υπενθυμίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΠΕ του κόμματος τον Ιανουάριο είχε κάνει την εξής αναφορά: “Μιλάω και για διάφορα σενάρια που ακούγονται και γράφονται. Για κάποιες άλλες εταιρείες που δήθεν θα αναλάβουν τις εκλογές και για κάποιες νέες προδιαγραφές που τάχα θα εφαρμοσθούν. Θέλω λοιπόν σήμερα από το βήμα αυτό να προειδοποιήσω τους πάντες με τον πιο επίσημο τρόπο: Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους, με ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα και με τρόπο που θα διασφαλίζει απόλυτα την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας. Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που γίνουν τετραπλές εκλογές το Μάιο. Αν κάποιοι έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους και θέλουν να προκαλέσουν σκόπιμα σύγχυση με την εκλογική διαδικασία να το ξεχάσουν”.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η ΝΔ είχε καλέσει το Φεβρουάριο δια της τότε εκπροσώπου Μαρίας Σπυράκη την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα τους ακριβείς όρους διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών , με αφορμή την ποσόστωση των γυναικών που ακόμη δεν είχε τότε ανακοινωθεί.

Εμμέσως πλην σαφώς η αξιωματική αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ για σχέδιο αλλαγής των όρων διεξαγωγής όλων των πολιτικών αναμετρήσεων, με στόχο να μπει τρικλοποδιά στη ΝΔ και να δυσκολέψει όσο μπορεί την κατάρτιση των γαλάζιων ψηφοδελτίων και συνδυασμών και στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.

Ζήτημα είχε εγείρει η ΝΔ και για την ψήφο των αποδήμων ειδικότερα δε για την ψήφο των Ελλήνων που κατοικούν στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ προβληματισμός υπήρχε για τα δύο ξεχωριστά εκλογικά τμήματα στις εκλογές της 26ης Μαϊου.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template