Και S-500 και Su-57 ζητάνε τώρα οι Τούρκοι απο τους Ρώσους

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Προκαλεί όσο ποτέ άλλοτε ο Σουλτάνος τους Αμερικανούς!Μπλοφάρει η οχι το μέλλον θα το δείξει όμως ο Τούρκος πρόεδρος τα «δίνει» όλα.Πατάει τέρμα το γκάζι και ισως οι επόμενοι μήνες δείξουν ποιος θα κάνει «ματ». Όπως αναφέρει το pronews.gr

Μια Τουρκία, τοπική υπερδύναμη με S-500 και Su-57(!) φαίνεται πως οραματίζεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς τα μηνύματα από διάφορες κατευθύνσεις είναι πολλαπλά και δεν επιδέχονται παρερμηνείας.


Τον περασμένο Μάρτιο, ο Τούρκος πρόεδρος είχε επαναλάβει τη δέσμευση της Άγκυρας για συμφωνία με τη Ρωσία σχετικά με την αγορά συστημάτων πυραύλων S-400, προσθέτοντας όμως ότι η Τουρκία μπορεί στη συνέχεια να εξετάσει την αγορά συστημάτων S-500.


Τώρα ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι η Μόσχα καλωσορίζει την επιθυμία της Τουρκίας «να ενταχθεί στο έργο για την ανάπτυξη των εξελιγμένων ρωσικών συστημάτων S-500.»


«Η ανάπτυξη των S-500 βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα συστήματα αυτά, θα αποτελέσουν ένα ρωσικό υπερσύγχρονο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας χωρίς άλλο ανταγωνιστικό αντίπαλο σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Τσεμέζοφ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει την απαραίτητη τεχνολογική ικανότητα να συνεισφέρει σε ένα τέτοιο έργο.

Την ίδια στιγμή σχολίασε τη συμφωνία των S-400 μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, λέγοντας ότι «υπογράψαμε το συμβόλαιο για το S-400 το 2017 και πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε όλες τις παραδόσεις».
Η δήλωση έρχεται μετά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Άγκυρας να εξετάσει το ενδεχόμενο να αγοράσει τα συστήματα S-500 κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, τον Μάρτιο.
Να σημειωθεί, ότι παρά το γεγονός ότι οι λεπτομέρειες για τους S-500 παραμένουν απόρρητες, το σύστημα φέρεται να μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση έως και 600χλμ., ενώ θεωρείται ότι μπορεί να εντοπίσει και ταυτόχρονα να πλήξει έως και 10 βαλλιστικούς στόχους (από αυτούς που δεν έχει η Ελλάδα βέβαια) κινούμενο με ταχύτητα έως 7χλμ/δευτερόλεπτο.

Δεν είναι όμως μόνο τα αντιαεροπορικά. Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως έχει την υπόσχεση από τον Ρώσο ομόλογό του Β.Πούτιν ότι θα λάβει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει και στον τομέα των μαχητικών αεροσκαφών.

Την 1η Μαΐου ο ο υποδιευθυντής της Rosoboronexsport Sergey Ladiga ανέφερε για πρώτη φορά επίσημα ότι Ρωσία και Τουρκία έχουν δεν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την αγορά του μαχητικού Su-57.

Την επόμενη ακριβώς ημέρα στις 2 Μαΐου ένας ο Τσεμέζοφ επανέλαβε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία για την προμήθεια του μαχητικού Su-57 σε περίπτωση που η συμφωνία με τα F-35 καταρρεύσει.

«Αυτά τα μαχητικά 5ης γενιάς , έχουν εκπληκτικές ικανότητες και πολύ καλές προοπτικές εξαγωγών»
, είπε ο Chemezov στο πρακτορείο Anadolu για να συμπληρώσει ότι «τα αεροσκάφη είναι έτοιμα πως πώληση»!

Σε ερώτηση για πιθανή παραγωγή στην Τουρκία τμημάτων των S-400 και των Su-57 το αφεντικό της Rostec δήλωσε ότι η Ρωσία ευχαρίστως θα αξιολογήσει οποιαδήποτε τουρκική πρόταση για συμπαραγωγή στην Τουρκία αυτών των συστημάτων όπως και για την παροχή της σχετικής τεχνογνωσίας.

Ο Τσεμέζοφ έδωσε μάλιστα τα εύσημα στην Τουρκία για την προσπάθειά της αναπτύξει την δική της εγχώρια αμυντική βιομηχανία, λέγοντας πως η χώρα έχει γίνει πλήρως ανταγωνιστική στα τρ=υφέκια μάχης ή στα τεθωρακισμένα οχήματα και τα UAV: «Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Τουρκία στην ανάπτυξη της δικής της αμυντικής βιομηχανίας», συμπλήρωσε.

Για S-400 και S-500

Ο Τσεμέζοφ είπε ακόμη ότι η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που υπογράφει για τα S-400 και μάλιστα παρά τις χωρίς προηγούμενο πιέσεις για την ακύρωση της συμφωνίας, η χώρα αντέχει και συνεχίζει τη δική της ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.

«Υπογράψαμε ένα συμβόλαιο για τους S-400 το 2017 και πριν το τέλος του έτους σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε τις παραγγελίες. Ταυτόχρονα είμαστε πολύ αισιόδοξοι στο ενδεχόμενο να συνεργαστούμε και για τους S-500 στο αμέσως προσεχές μέλλον», είπε.

«Το S-500 είναι σύστημα που βρίσκεται σε ανάπτυξη τώρα και δεν θα έχει άλλο ανταγωνιστή στον κόσμο. Η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει στο πρόγραμμα αυτό», κατέληξε.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template