ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ-Μίλησε μετά απο 10 χρόνια ο Κώστας Καραμανλής!

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σχεδόν δέκα χρόνια μετά την τελευταία του δημόσια ομιλία, μετά την ήττα του στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009
επέστρεψε στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο Κώστας Καραμανλής συμμετέχει πιο ενεργά στη μάχη των εκλογών, αποφασίζοντας να ανέβει στο βήμα και να μιλήσει στα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης, σε μία δυναμική επιστροφή του στο πολιτικό προσκήνιο.

Η πρώτη ομιλία σε κομματικό ακροατήριο μετά το 2009, έγινε σε εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, στην οποία παρουσιάζονται τα ψηφοδέλτια της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

H εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο με ιστορικές μορφές της παράταξης σε διάφορες κρίσιμες στιγμές του τόπου. Τη μερίδα του λέοντος όπως είναι φυσιολογικό είχε η παρουσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Για αρκετά λεπτά οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούσαν όρθιοι τον πρώην πρωθυπουργό. Εκεί και μπροστά σε πλήθος στελεχών της ΝΔ και φίλων του κόμματος ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε:

«Είμαι βέβαιος ότι όλες και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που εκπροσωπούμε την παράταξή μας στον αγώνα αυτό.

Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την επαύριο της μεταπολίτευσης, τον Σεπτέμβριο του 1974. Σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια πρωταγωνιστεί στο δημόσιο βίο, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Στον σχεδόν μισό αιώνα που πέρασε, άλλαξαν πάρα πολλά στο δημόσιο βίο. Κόμματα, ιδεολογίες και βέβαια πρόσωπα. Η παράταξή μας όμως παραμένει όλα αυτά τα χρόνια ο κύριος πυλώνας της δημόσιας ζωής μας. Και σήμερα είναι στο κατώφλι μιας νέας μεγάλης νίκης.

Δεν έγινε τυχαία αυτό! Δεν είναι συμπτωματικό! Έγινε διότι μείναμε πιστοί και σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας. Έγινε διότι μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές των συνθηκών, διότι μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις αγωνίες και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Έγινε γιατί η παράταξή μας έχει βαθιές ρίζες στην Ελληνική κοινωνία. Έγινε διότι την παράταξή μας την στηρίζει σταθερά και διαχρονικά ένα πολύ μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού. Ελληνίδες και Έλληνες που ξέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία υπάρχει για να τους υπηρετεί. Πως λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το εθνικό και το λαϊκό συμφέρον.

Δεν είμαστε αλάνθαστοι ούτε τέλειοι. Και λάθη κάναμε και αδυναμίες έχουμε. Στις αξίες μας όμως μείναμε σταθεροί. Πιστεύουμε και υπηρετούμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Ξέρουμε ότι η Ευρώπη έχει αδυναμίες και απέχει πολύ από το όραμα των ιδρυτών της. Ξέρουμε όμως ότι ευρωπαϊκή οικογένεια ο μοναδικός χώρος για την ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας.

Παραμείναμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Πρέπει να κάνουμε την Ευρώπη πιο αλληλέγγυα. Αλλά να μην βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Το 2015 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μετά το πρώτο εξάμηνο και την κυβερνητική πλειοψηφία σε αποσύνθεση. Κρατήσαμε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον.

Θέλουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Πιστεύουμε στις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως απειλές και εκβιασμοί δεν γίνονται δεκτές και επιστρέφονται στον αποστολέα. Συστάσεις, προτροπές δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον. Εμείς φοράμε μία φανέλα. Της Ελλάδας. Είμαστε εδώ για να σφυρηλατούμε την εθνική ενότητα.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ορθώς την καταψηφίσαμε. Λυπάμαι γιατί δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου το 2008. Το πετύχαμε με μεγάλη προσπάθεια και βαρύ κόστος. Παραταξιακό και προσωπικό. Έπρεπε να πετύχουμε πολλά περισσότερα.

Ζούμε σε μία περίοδο που η ευρύτερη γειτονιά μας χαρακτηρίζονται από αστάθεια. Ζούμε σε μια φάση που οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική σταθερότητας αίσθημα ασφάλειας και ορίζοντα 4ετίας. Ευκαιρίες για όλους και τους νέους. Οι Έλληνες έχουν ανάγκη να ανορθώσουν την αυτοεκτίμησή τους. Για να γίνουν αυτά υπάρχει σαφή προϋπόθεση. Ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρο πρόγραμμα και ορίζοντα 4ετιας. Μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Μία κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».


Ενώ στο τέλος προσέθεσε:

«Σας καλώ όλους και όλους σε αυτό το προσκλητήριο. Σας καλώ να βρεθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη. Σας καλώ στην πρώτη γραμμή. Στις 7 Ιουλίου πάμε μαζί, πάμε μπροστά πάμε για τη νίκη. Για την Ελλάδα για τη ζωή μας για τα παιδιά μας. Καλό αγώνα σε όλους».

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template