Τραγικό! Ο Λευκός Οίκος «απαντά» στη φωτογραφία-σοκ με διάσωση 13χρονου

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Ένας πατέρας από το Ελ Σαλβαδόρ και η μόλις δύο ετών κόρη του ξεβράζονται στην ακτή του ποταμού Ρίο Γκράντε. Ο φωτογραφικός φακός
αποτυπώνει την τραγωδία. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών «πέφτει από τα σύννεφα» και δηλώνει ότι η εικόνα αυτή του «προκαλεί τρόμο». Λίγες ώρες μετά τον παγκόσμιο σάλο που προκλήθηκε από τη φωτογραφία του νεκρού πατέρα από το Ελ Σαλβαδόρ και της κορούλας του, ο Λευκός Οίκος δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από σημερινή διάσωση ενός 13χρονου αγοριού και πάλι στον ποταμό Ρίο Γκράντε. Έπρεπε να «βγάλουν» κάτι για αντιστάθμισμα...




Ο 13χρονος προσπάθησε να διασχίσει τον ποταμό και να βρεθεί στην άλλη άκρη, εκεί, που είναι αμερικανικό έδαφος.
Γιατί κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του; Διότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποφασίσει να κλείσει τα σύνορα των ΗΠΑ στους μετανάστες. Ανθρώπους δίχως τίποτα, κατατρεγμένους, που απλώς θέλουν μία δουλειά και την ευκαιρία να ζήσουν το αμερικάνικο όνειρο. Όχι αυτό που σε κάνει δισεκατομμυριούχο, αλλά κάτι πολύ πιο απλό. Αυτό που σου δίνει ελπίδα, προοπτική και ένα πιάτο φαγητό για την επιβίωση τη δική σου και των παιδιών σου.


Ο 13χρονος σώθηκε διότι στον ποταμό Ρίο Γκράντε είχαν μαζευτεί όλες οι επίλεκτες δυνάμεις. Έστω και έτσι, ο πατέρας και η κορούλα του από το Ελ Σαλβαδόρ, πρόσφεραν με τη θυσία τους ζωή σε ένα άλλο παιδί.


Ο δε Λευκός Οίκος, στη λογική των... social media και της προβολής των εντυπώσεων, έσπευσε να δώσει τις φωτογραφίες στη δημοσιότητα, ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη φωτογραφία-σοκ του πατέρα και της κορούλας.

Όλα τα παραπάνω, καθώς και δεκάδες άλλα που ενδεχομένως δεν θα μάθουμε ποτέ, αλλά και ο Αϊλάν στις ακτές της Αλικαρνασσού και οι χιλιάδες μετανάστες που πνίγηκαν ή σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη και να φύγουν μακριά από τον πόλεμο, όλοι τους, θα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν, αν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη αναλάμβαναν τις ευθύνες τους ως οι ισχυροί του πλανήτη. Αν παρείχαν άσυλο, βοήθεια, ανθρωπισμό, σε αυτούς τους ανθρώπους. Οι οποίοι εγκλημάτισαν διότι θέλησαν να φύγουν μακριά από την ανέχεια, τη φτώχεια, την πείνα, τον πόλεμο, τις βόμβες, τους βιασμούς, τις εκτελέσεις, τους τζιχαντιστές...
Όμως οι φωτογραφίες του Λευκού Οίκου για τον 13χρονο που διασώθηκε -και καλώς διασώθηκε- σήμερα στα νερά του Ρίο Γκράντε, έχουν μεγαλύτερη αξία για τον Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του, από τους χιλιάδες μετανάστες που στοιβάζονται στα σύνορα με το Μεξικό, προσδοκώντας σε ένα καλύτερο αύριο. Διότι για τον Αμερικανό πρόεδρο και τα «γεράκια» του, που παίζουν με τη φωτιά ενός πολέμου στο Ιράν, το παν είναι η επικοινωνία.

Ιδού λοιπόν η «επικοινωνιακή» διάσωση του 13χρονου, για να φανεί το «καλό πρόσωπο» των ΗΠΑ.

grande1
grande2
grande3




View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

YESTERDAY: Agents rescued and performed CPR on a 13-year-old boy found submerged and unresponsive in the Rio Grande River.

Thanks to their efforts, he began breathing and regained consciousness before being transported to a local hospital.

Congress must act to end this crisis.

1,396 people are talking about this
Μία ώρα νωρίτερα, το όλο σκηνικό είχε γίνει αντικείμενο πίεσης για την ψήφιση του μεταναστευτικού νομοσχεδίου που θέλει να περάσει ο Τραμπ από το Κογκρέσο, στο οποίο περιλαμβάνεται, βεβαίως, και η κατασκευή του Τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό.


View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

On June 22 and 24, @CBP arrested 2 large groups that crossed the Rio Grande River into the United States illegally—one group of 105 migrants and one group of 205 migrants.

Congress must act to end this crisis.

708 people are talking about this





























πηγή-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template