ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ Σε 30 μέρες επιστρέφουν στα καφενεία!

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Εφιάλτης! Σε 30 μέρες (οι κατσιαπλιάδες της εξουσίας) επιστρέφουν στα καφενεία. Για πάντα. Τα παιδιά που έκαναν ρεσάλτο στην διακυβέρνηση
της χώρας με την εγχώρια ελίτ παραδομένη να τους έχει στα πούπουλα διαπιστώνουν ότι τους έχουν απομείνει πλέον μόνο 30 μέρες και νύχτες στην εξουσία.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Και τι κάνουν; Καίνε τα πάντα και ναρκοθετούν τα εδάφη. Μετά από ένα ρεσάλτο παροχολογίας που δεν συγκίνησε τον κόσμο καταφεύγουν στα τελευταία χιμπατζίδικα κόλπα.

Στο μεταξύ οι Βρυξέλλες αποτιμούν το κόστος της παροχολογίας Τσίπρα σε έως 3 δισ. ευρώ ετησίως.Καθιστούν σαφές ότι μαζί με τη μείωση του αφορολογήτου (που θα κοστίσει 2 δισ. ευρώ επιπλέον) μηδενίζονται τα δημοσιονομικά περιθώρια για παρεμβάσεις/αντίμετρα που θα ενίσχυαν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη μέσω της μείωσης των φορολογικών και των ασφαλιστικών βαρών προς τον επιχειρηματικό κόσμο.

Αξιολογούν επίσης την ποιότητα της παροχολογίας (μειώσεις συντελεστών ΦΠΑ, επιδόματα σε συνταξιούχους και ρύθμιση 120 δόσεων), κάνοντας λόγο για μέτρα χαμηλής ποιότητας και μικρού αναπτυξιακού αποτελέσματος.


Οι θεσμοί αφήνουν επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επιβάρυνση και στο χρέος και παραπέμπουν σε νέο απολογισμό που θα γίνει το Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, αμφισβητούν τη θέση της κυβέρνησης για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Υπολογίζουν σε χαμηλότερες αναπτυξιακές πτήσεις, τις οποίες επιβεβαιώνει και η έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα (που ανακοινώθηκε χθες). Αναφέρονται και σε διαφορετικές δημοσιονομικές καταμετρήσεις στα κονδύλια του ΠΔΕ αφήνοντας “αιχμές” για τον τρόπο υπολογισμού των πλεονασμάτων.
Από την πλευρά του το ελληνικό ΥΠΟΙΚ σε άτυπη ενημέρωσή του επιμένει για πολύ μικρότερο κόστος των μέτρων που εξήγγειλε (0,6% του ΑΕΠ ετησίως) και για υψηλότερα πλεονάσματα.

Συνολικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκει αποκλίσεις σε 22 προαπαιτούμενα, τα οποία αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει “κατεβάσει μολύβια” και ότι η χώρα τελεί “εκτός” των στόχων της μετα -προγραμματικής Ενισχυμένης Εποπτείας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα εκτροχιασμού είναι ότι έχει τοποθετηθεί μόνο ο ένας από τους 69 Γενικούς Γραμματείς και πλέον θεωρείται ανέφικτο να ολοκληρωθεί εντός του έτους η διαδικασία, ότι καθυστερούν νευραλγικές ιδιωτικοποιήσεις και παρεμβάσεις για την μείωση των NPLs, αλλά και ότι δεν έχει μειωθεί ούτε κατά 1 ευρώ το υπόλοιπο των κρατικών οφειλών προς ιδιώτες μέσα στο 2019. Καθυστερεί και η διαδικασία clawback στην υγεία, αλλά και η νέα “δόση” αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες και στον ΕΝΦΙΑ.

Δεν χαμπαριάζει όμως απ΄αυτά ο ανεκδιήγητος Μπαλαφίνιο για παράδειγμα που κάνει παρατηρήσεις στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ επειδή δεν αποκαλούν το πεπετζίδικο επίδομα στους συνταξιούχους 13η σύνταξη. Είναι ο ίδιος Μπαλαφίνιο που το 2017 στη Σάμο και όταν ήταν στα κυβερνητικά ντουζένια του δεν άντεχε να τον επικρίνει ένας πολίτης της Σάμου για τον ΕΝΦΙΑ που πλήρωσε και άρχισε να του λέει:

-Αντε πάενε από δω…

Είχε κολλήσει η βελόνα.

Το κυβερνητικό στέλεχος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αποδέκτης των παραπόνων ενός πολίτη σε καφετέρια, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον ΕΝΦΙΑ, τις συντάξεις και τις δεσμεύσεις που δεν τήρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Μπαλάφας ξεκίνησε ψύχραιμα τη συζήτηση, αλλά μόλις άκουσε τον πολίτη να του λέει ότι με την παραίτηση τριών βουλευτών, θα πέσει η κυβέρνηση, ανέβασε τους τόνους του και είπε: «Τους τραμπούκους δεν τους φοβηθήκαμε ποτέ. Εμείς δεν φοβηθήκαμε στη δικτατορία, θα φοβηθούμε τώρα;».

«Δεν είμαι τραμπούκος, εγώ δεν προσκύνησα ούτε τη ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ, είμαι αγανακτισμένος» τόνισε ο πολίτης, με τον υφυπουργό να απαντά: «άντε πάενε από δω», φράση την οποία επανέλαβε αρκετές φορές.

Σας θυμίζουμε ότι το «πόθεν έσχες» του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα περιλαμβάνει καταθέσεις 449.754 ευρώ για το 2014 (χρήση 2013). Ακόμη, αγόρασε ακίνητα, μερίδια σε διαμερίσματα, καταστήματα, και το 2014 είχε εισοδήματα ύψους 20.911 ευρώ και ένα ΙΧ 1.390 κ.ε.


Στο μεταξύ όπως μεταδίδει το protothema.gr μαζικό βόλεμα θυγατέρων, ημέτερων και κομματικών αφισοκολλητών στη Βουλή πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύοντας στην πράξη ότι πραγματικό μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η ανακούφιση της μεσαίας τάξης αλλά η τακτοποίηση του κομματικού στρατού εις βάρος των φορολογούμενων και των συνταξιούχων.

Επίσημες αποφάσεις δείχνουν ότι η αποδρομή της κυβέρνησης από την εξουσία συνοδεύεται από πλιάτσικο σε κρατικές θέσεις.

Κόρες, πρώην σύζυγοι, μετακλητοί, σύντροφοι και συνεργάτες που πανηγύριζαν πριν από λίγα χρόνια στην πλατεία Συντάγματος για το υπερήφανο «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα σπεύδουν σήμερα να βρουν ασφαλές καταφύγιο στη ΒουλήΉδη, το όργιο ρουσφετολογικών τακτοποιήσεων μετρά δεκάδες προσλήψεις και 32 μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου προς το ασφαλές και προνομιακό καταφύγιο της Βουλής. Αρκετοί δε, από τους μεταταχθέντες προέρχονται από το υπουργείο Παιδείας και είναι δάσκαλοι ή καθηγητές και θα μπορούσαν να καλύψουν ορισμένα από τα κενά που αντιμετωπίζουν τα σχολεία.

Την ίδια ώρα η εικόνα που εμφανίζει υπουργούς και κυβερνητικούς βουλευτές να διαπληκτίζονται δημόσια στην Ολομέλεια της Βουλής για τον τρόπο που θα ψηφιστούν δεκάδες ρουσφετολογικές τροπολογίες έρχεται να επιβεβαιώσει τον συντριπτικό εκφυλισμό που επέφερε στον ΣΥΡΙΖΑ η διαχείριση της εξουσίας και το άγχος των στελεχών του στην προοπτική απώλειας των προνομίων της.

Μεταξύ των δεκάδων τακτοποιήσεων εντοπίζεται και η πρόσληψη της κυρίας Αλεξάνδρας Αλεξανδροπούλου που αποκάλυψε το protothema.gr στις αρχές της εβδομάδας. Η κυρία Αλεξανδροπούλου ήταν μέχρι πρόσφατα μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση που σημαίνει ότι με την προκήρυξη των εκλογών την ερχόμενη εβδομάδα θα έχανε την θέση της.

Παράλληλα όμως όπως αποκαλύπτουν τα dikaiologitika news είναι και κόρη της κυρίας Βασιλικής Τσιακανίκα, διευθύντριας του γενικού γραμματέα του κοινοβουλίου Κώστα Αθανασίου.

Η κυρία Τσιακανίκα φρόντισε ώστε η κόρη της να διοριστεί στο Ιδρυμα της Βουλής στις 31 Μαΐου 2019, με σύμβαση ενός έτους. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η κυρία Τσιακανίκα είναι συνταξιούχος στενογράφος της Βουλής και τον Νοέμβριο του 2015 διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος. Είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Ρένας Δούρου επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου θέτοντας σε αναστολή την σύνταξή της.

Παράλληλα ήταν και συντονίστρια στον φάκελο της Κύπρου, υπηρεσία για την οποία είχε αποζημιωθεί με το ποσό των 5.000 ευρώ. Έίχε όμως και άλλες δραστηριότητες, καθώς ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής, από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Μαΐου, μία ημέρα, δηλαδή, πριν τον διορισμό της κόρης της. Και αυτό, διότι αρμόδια για τον διορισμό είναι η εκτελεστική επιτροπή του Ιδρύματος της Βουλής και άρα δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της επιτροπής που διόρισε την κόρη της.

Την κόρη της, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, «βόλεψε» και η προϊσταμένη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Πανταλού, στην ίδια υπηρεσία (Ιδρυμα της Βουλής). 

Η Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη, όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο, διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 31 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι η κυρία Σκουρογιάννη ήταν μέχρι πρόσφατα μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη
Εκτός αυτών μεταξύ των δεκάδων ρουσφετολογικών αποφάσεων εντοπίζεται και η μετάταξη της θυγατέρας της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Σύμφωνα, δε, με άλλα έγγραφα, που φέρνει στο φως το protothema.gr, στο προνομιακό μισθολογικά περιβάλλον της Βουλής μετατάσσονται, από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, και η πρώην σύζυγος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, κυρία Σοφία Βογιατζή, η διευθύντρια του γραφείου του πρώην υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, Άλκηστη Ματθίλδη-Μιχαηλίδου, η ειδική σύμβουλος του κ. Γιώργου Σταθάκη, κυρία Αικατερίνη Μπούμπα, και η προϊσταμένη της Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες, Σταματία Γαρεδάκη. 

Επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έσπευσε να μετατάξει και την ιδιαιτέρα του, Δήμητρα Κούτσουρα και να την τοποθετήσει αναπληρωματικό μελος του ΔΣ στη Σιβιτανίδειο σχολή.

Επιπροσθέτως, η Βουλή ανέθεσε την παροχή υπηρεσιών νομικής φύσης για 2 έτη (από 30.5.2019 εως 29.5.2021) στην Μαρία Θεοδωροπούλου του Ιωάννη με μισθό 2.950 ευρώ πλέον ΦΠΑ μηνιαίως. Προχώρησε σε πρόσληψη με με 2ετή σύμβαση σε δημοσιογράφο που στο πρόσφατο παρελθόν είχε θητεύσει στο γραφείο τύπου της πρώην υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά και στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Χορήγησε 2ετή σύμβαση στον κ. Ιδομενέα Μανωλιτσάκη
που τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας ενώ ήταν και περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου. Τέλος, διόρισε σε μόνιμη θέση τον δημοσιογράφο της Αυγής Ευστράτιο Μπουρνάζο.  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template