Μύκονος: 418.000 ευρώ πρόστιμο από την... Πολεοδομία στο εστιατόριο με τα «χρυσά» καλαμαράκια

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

απο τον Φρίξο Δρακοντίδη
Στο στόχαστρο και των πολεοδομικών αρχών βρίσκεται το εστιατόριο στον Πλατύ Γιαλό που χρέωσε τον Αμερικανό τουρίστα 836 ευρώ

για έξι μερίδες καλαμαράκια και έξι μπύρες.

Πριν την έφοδο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ στο εστιατόριο που αποτιμούσε το καλαμάρι... σε χρυσάφι, με αποτέλεσμα να γίνει αποδέκτης κάκιστων κριτικών στον παγκόσμιο τουριστικό οδηγό στο ίντερνετ tripadvisor, το ίδιο μαγαζί, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr, είχε απασχολήσει και την Πολεοδομική Αρχή της Σύρου, που ελέγχει τη Μύκονο.


 Έπειτα από καταγγελίες για παραβάσεις στην ανεγειρόμενη τότε οικοδομή στην παραλία Πλατύς Γιαλός, ακολούθησε επιτόπια αυτοψία από κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου τα μέλη του οποίου εντόπισαν ένα σωρό αυθαιρεσίες.





Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού προστίμων που συνέταξαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης της Πολεοδομίας Σύρου με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2018, εντοπίστηκαν να έχουν αποπερατωθεί χωρίς άδεια και εγκρίσεις οι παρακάτω κατασκευές:

Ανελκυστήρας κατ' επέκταση του υπάρχοντος κτίσματος και στους ορόφους (ισόγειο, α, β όροφος, δώμα).

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος - εστιατόριο στο δώμα.

Πάνω στο δώμα εντοπίστηκε μια μεταλλική κατασκευή - κλειστός χώρος.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ, κάτι που ενδεχομένως... δικαιολογεί και την τσουχτερή τιμή στο καλαμάρι, το οποίο απ’ ό, τι μαθαίνουμε δεν πωλείται με το κιλό αλλά με τα γραμμάρια, όπως συμβαίνει συνήθως με το κρέας στα καλά εστιατόρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του παραθαλάσσιου εστιατορίου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί προκειμένου να διατηρήσει την επιχείρηση του και να μην πληρώσει το βαρύτατο πρόστιμο.

Τι απαντούν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου: Μας πολεμάει γειτονικό ξενοδοχείο

Την δική τους εκδοχή δίνουν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου σχετικά με την αρνητική κριτική του Αμερικανού τουρίστα στο tripadvisor, αλλά και σχετικά με την επιβολή του βαρύτατου προστίμου από την Πολεοδομία Σύρου, καθώς κλιμάκιό της εντόπισε, πριν από ένα χρόνο, όταν η οικοδομή είχε ήδη αναγερθεί, σειρά πολεοδομικών παραβάσεων.

Συγκεκριμένα, για την κριτική που ανέβασε ο Αμερικανός τουρίστας, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου αναφέρουν: "Για τα χρυσά καλαμαράκια, θα σας προσκομίσουμε τις αποδειξεις της VISAS που πλήρωσαν οι έξι απο τους εννέα και μάλιστα όλοι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι και άφησαν συνολικά φιλοδώρημα 46,00 ευρώ. Άρα θα πρέπει να εξετάσετε ότι τους πελάτες μας τους διέβαλαν γειτονικό μας ξενοδοχείο για να ανεβάσουν αυτά τα αρνητικά-δυσφημιστικά σχόλια".

Για το θέμα της επιβολής του επιβεβαιωμένου προστίμου από την Πολεοδομία Σύρου, λένε στην επιστολή τους: "Για το πρόστιμο των 418 χιλιάδων ευρώ και για το πρόστιμο διατήρησης των 209.115 χιλιάδων ευρώ δεν υφίσταται τίποτα μα τίποτα από τα ανωτέρω. Μπορείτε να ελέγξετε τις αρμόδιες Αρχές αν όντως υφίστανται εν έτη 2019".

Διαβάστε όλη την επιστολή:






Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template