Ο Κινέζος που πλήρωσε 4,57 εκατ. δολάρια για ένα γεύμα με τον Warren Buffett

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ο Sun δημιούργησε το Tronix, γνωστό και ως Tron, το 2017. Η αξία του ανέρχεται στα 2,56 δισ. δολάρια και είναι το 10ο
μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.com. O Buffett δήλωσε ότι ανυπομονεί να συναντήσει τον 28χρονο Κινέζο επιχειρηματία και τους φίλους του.

«Είναι πολύ συνηθισμένο στους επενδυτικούς κύκλους οι άνθρωποι να αλλάζουν απόψεις», δήλωσε ο Sun σε τηλεφωνική του συνέντευξη. Για να προσθέσει: «Οι επενδυτικές ευκαιρίες είναι καλύτερες όταν πολλοί άνθρωποι υποτιμούν την τεχνολογία».





Ο Buffett και ο επί σειρά ετών επιχειρηματικός του συνεργάτης, Charles Munger, έχουν επικρίνει πολλάκις τα κρυπτονομίσματα κατά το παρελθόν. Μάλιστα ο 95χρονος Munger έχει χαρακτηρίσει το Bitcoin «ολέθριο δηλητήριο». Παρ’ όλα αυτά, ο Buffett, ο οποίος λέει ότι δεν παράγεται καμία αξία από το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο, αναφέρθηκε θετικά στην τεχνολογία blockchain χαρακτηρίζοντας τη «σημαντική» σε συνέντευξή του στο CNBC πριν από κάποιο διάστημα.

«Ακόμη και ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές όλων των εποχών μπορεί να χάσει μερικές φορές το κύμα που έρχεται», έγραψε ο Sun σε μια ανοιχτή επιστολή προς την κοινότητα κρυπτονομισμάτων. «Ο Buffett έχει παραδεχθεί ότι πλήρωσε υπερβολικά χρήματα για την μεγάλη επένδυση του στον κολοσσό τροφίμων Kraft Heinz Co, ενώ αδυνατεί να συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες της Amazon.com, της Alphabet, που θεωρείται γονέας της Google, ακόμα και της Apple», συμπλήρωσε.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Glide


Η ετήσια δημοπρασία συγκεντρώνει χρήματα για την φιλανθρωπική οργάνωση Glide που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, την οποία στηρίζει η τελευταία σύζυγος του Buffet, Susan. Περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια έχουν συγκεντρωθεί με την πάροδο των ετών, καθώς τα ποσά των προσφορών στις δημοπρασίες έχουν αυξηθεί. Το Glide προσφέρει γεύματα στους άστεγους της πόλης, στηρίζει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και βοηθά τους ανθρώπους να βρουν καταφύγιο.

«Είμαι ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι ο Justin κέρδισε το μεσημεριανό γεύμα και ανυπομονώ να συναντηθώ μαζί του και με τους φίλους του», δήλωσε ο Buffett σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. «Θα περάσουμε καλά και η Glide θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα που έδωσε για να βοηθήσει πολλές χιλιάδες ανθρώπους».
Το φετινό τίμημα ήταν κατά 38% υψηλότερο από αυτό του 2018.



O Sun ίδρυσε προηγουμένως το Peiwo, μια εφαρμογή τύπου Snapchat για την Κίνα, με εκατομμύρια χρήστες. Στη συνέχεια ξεκίνησε το δημοφιλές νόμισμα γνωστό ως Tron. Πέρυσι εξαγόρασε τη δημοφιλή εφαρμογή BitTorrent για την κοινή χρήση αρχείων λογισμικού, έναντι 120 εκατ. δολαρίων.

Η δημοπρασία για το γεύμα ξεκίνησε στις 26 Μαΐου, κινήθηκε έντονα στις αρχές της εβδομάδας και μετά το ενδιαφέρον μετριάστηκε μέχρι την τελευταία ημέρα, που μία χούφτα προσφορές ξεπέρασαν τα 4 εκατ. δολάρια.

Αν και ασχολείται φανατικά με τα κρυπτονομίσματα, ο Sun δήλωσε ότι επενδύει και στις παραδοσιακές μετοχές και διαβάζει τις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις των εταιρειών τεχνολογίας. Παράλληλα τόνισε ότι ελπίζει να μάθει περισσότερα από το Buffett για τη στρατηγική επένδυσης.

Η ώρα και το μέρος του γεύματος δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Συνήθως πραγματοποιείται στο steakhouse Smith & Wollensky, στη Νέα Υόρκη.

Ο Sun, ο οποίος έχει το δικαίωμα να πάρει μαζί του μέχρι επτά άτομα, είπε ότι θα επιλέξει αυτούς με τη μεγαλύτερη πειθώ, καθώς και τους πιο σημαντικούς της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων, καθώς θα είναι δύσκολο να πείσουν τον 88χρονο δισεκατομμυριούχο επενδυτή να αλλάξει γνώμη.

«Τα κρυπτονομίσματα θα έχουν κακό τέλος»
, είχε πει ο Buffet το 2018, στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας του.

Bloomberg   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template