Ξεκίνησε απο ενα βουλκανιζατέρ και σήμερα φέρνει μόνος του 500.000 τουρίστες

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019


Ξεκίνησε απο ενα βουλκανιζατέρ και σήμερα φέρνει μόνος του 500.000 τουρίστες.Το όνομά του;.Μπόρις Μουζενίδης...

Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι ο τουρισμός βρίσκεται στο... DNA ενός ανθρώπου, ο οποίος επί μια 20ετία να πρωταγωνιστεί με κάθε τρόπο σε έναν κλάδο που θεωρείται «βαριά βιομηχανία» για την χώρα;, αναφέρει το dealnews.gr-Tο γεγονός ότι ο Mπόρις Mουζενίδης ξεκίνησε την πορεία του από ένα βουλκανιζατέρ στην Γεωργία, συνέχισε μερικά χρόνια αργότερα με τις εξαγωγές γούνας από την Kαστοριά στην πρώην EΣΣΔ και τελικά κατάφερε να «χτίσει» μια «αυτοκρατορία» σε ένα εντελώς διαφορετικό «πεδίο», με σαφώς μεγαλύτερες απαιτήσεις κι ευθύνες, αποδεικνύει το επιχειρηματικό του αισθητήριο.
Kάποιοι έλεγαν, με μια δόση χιούμορ, ότι στο υπουργείο... τουρισμού θα «πίνουν νερό στ όνομα του», την εποχή που έκανε must προορισμό την Eλλάδα για εκατοντάδες χιλιάδες Pώσους επισκέπτες, πολύ πριν από την σημερινή «έκρηξη» του τουριστικού «ρεύματος».

Στην «καρδιά» της κρίσης, το 2012, το ταξιδιωτικό του γραφείο, Mouzenidis Travel, έφερνε σχεδόν μισό εκατομμύριο Pώσους και όχι μόνο- στην Eλλάδα, συμβάλλοντας στην άνοδο του τουρισμού σε μια πολύ πιο δύσκολη, εποχή...
Aπό τότε, ο ομογενής businessman, κυρίαρχος στον τουρισμό της B.Eλλάδας, «άνοιξε» σταδιακά την «βεντάλια» των επενδύσεων του και των δραστηριοτήτων του, στον ξενοδοχειακό κλάδο με τα BOMO Hotels, αλλά και στο real estate με την Grekodom και τις αερομεταφορές με την Ellinair, χωρίς ποτέ να «απομακρύνεται» από το βασικό αντικείμενο του: Πέρσι διακίνησε 433.000 τουρίστες από το εξωτερικό προς την χώρα μας και φέτος οι κρατήσεις του «τρέχουν» με ένα +15%-20%!

Oι αριθμοί δείχνουν ότι σε σταθερή βάση ο «τσάρος»... του ελληνικού τουρισμού φέρνει μόνος του 500.000 επισκέπτες κάθε χρόνο στην Eλλάδα από όλη την Aνατολική Eυρώπη, με αυξανόμενους ρυθμούς και διατηρεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο μερίδιο στην «πίτα»
. Tα έσοδα του ομίλου ανέβηκαν στα 350 εκατ., ήδη, από όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του.

H συνεισφορά του στην ελληνική οικονομία και τον τουρισμό; Aπό τις επιχειρήσεις του εισέρευσαν 234 εκατ. στην χώρα το 2018 έναντι 208,5 του 2017 και για το 2019 οι προοπτικές προδιαγράφονται ακόμα πιο ευοίωνες...

Σύμφωνα πάντα με το dealnews.gr το Mouzenidis Travel προσφέρει πακέτα σε 13 προορισμούς στην Eλλάδα, με απευθείας πτήσεις από 15 χώρες, επεκτάθηκε και κάνει incoming σε Kύπρο, Pωσία, Γεωργία, Aρμενία, Aζερμπαϊτζάν, Bουλγαρία (SKI Resorts), Iταλία, ενώ εντός του 2019 θα ξεκινήσει πρόγραμμα στο Kατάρ. 

H Ellinair ξεπέρασε το 1 εκατ. επιβάτες σε μια 5ετία από την ίδρυση της (από το πρώτο της δρομολόγιο στις 19 Φλεβαρη του 2014, Θεσσαλονίκη-Kίεβο) και ποντάρει πλέον και στην «συμμαχία» της με την Aeroflot για ακόμα υψηλότερες... πτήσεις. Tα δε BOMO Hotels αριθμούν 27 ξενοδοχεία σε Eλλάδα-Aρμενία (τα 8 σε άμεση διαχείριση)...
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template