Σε Έλληνα ξενοδόχο ο 5άστερος «Ηριδανός» στον Κεραμεικό

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Της Στεφανίας Σούκη

Μετά από ουκ ολίγες προσπάθειες, ο «Ηριδανός» στον Κεραμεικό, η 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα η οποία

παρέμενε κενή την τελευταία εξαετία, βρήκε μισθωτή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πλειοδότης βρέθηκε τελικά στο πρόσωπο εγχώριου ξενοδοχειακού «παίκτη» της αγοράς, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Probank Leasing, του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. 


Πρόκειται για γνωστό όμιλο ο οποίος «τρέχει» αυτή την στιγμή πέντε ξενοδοχεία σε Αθήνα και νησιά, του οποίου μάλιστα πρόθεση είναι να λειτουργήσει όσο το δυνατόν συντομότερα το ξενοδοχείο του Κεραμεικού, από την στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της μίσθωσης. 

Σημειωτέον ότι ο «Ηριδανός» μισθώνεται με τον εξοπλισμό του από την Probank Leasing κι επομένως είναι εύκολο να λειτουργήσει άμεσα ακόμη και μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν, αν κι εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Όσον αφορά το μίσθωμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «έκλεισε» στην τιμή κοντά στα 37 χιλ. ευρώ το μήνα, που ήταν και το ελάχιστο τίμημα που είχε τεθεί από την Probank Leasing. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το προηγούμενο τίμημα που ζητούσε σε προηγούμενο διαγωνισμό η Εθνική ήταν στα 42 χιλ. ευρώ, νούμερο ωστόσο το οποίο είχε θεωρηθεί υψηλό από τους ενδιαφερόμενους ενοικιαστές και γι’ αυτό το λόγο οι προηγούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες είχαν κηρυχθεί άγονες.

Το ξενοδοχείο «Ηριδανός» είναι δυναμικότητας 39 δωματίων και 81 κλινών, διαθέτει εστιατόριο, γυμναστήριο, spa, bar στο δώμα με θέα την Ακρόπολη και αίθουσα συνεδριάσεων 60 ατόμων

Είναι συνολικής επιφάνειας 2.372 τ.μ. και βρίσκεται στην περιοχή του Κεραμεικού και συγκεκριμένα επί της συμβολής της οδού Πειραιώς 78 με την οδό Σαλαμίνος 14 (πεζόδρομος) στην Αθήνα.



Το ακίνητο αποτελείται από δύο τμήματα συνενωμένα μεταξύ τους, ένα πενταώροφο διατηρητέο επί της οδού Πειραιώς και ένα τριώροφο κτίσμα συμβατικής κατασκευής. Το αρχικό τμήμα κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, ανακατασκευάστηκε και επεκτάθηκε το 2003, ενώ το νέο τμήμα αποπερατώθηκε το 2006

Το 2017 ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας είχε προσπαθήσει να πουλήσει το ακίνητο στην τιμή των 6,5 εκατ. ευρώ ωστόσο δεν είχε βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Τώρα, η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου μπορεί να επηρεάσει θετικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα στελέχη της αγοράς, την ευρύτερη περιοχή, η οποία έχει ανάγκη από τέτοιου είδους δραστηριότητες και «τονωτικές ενέσεις» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναβάθμισή της.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template