Arcadia: Βραβεύτηκε ως η εταιρεία με τον ασφαλέστερο στόλο παγκοσμίως

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Μία μεγάλη διάκριση με παγκόσμια εμβέλεια και πρωτιά πέτυχε η ναυτιλιακή εταιρεία Arcadia των

Κωνσταντίνου, Παναγιώτη, Γιώργου Αγγελόπουλου.
Βραβεύτηκε από τον αμερικανικό νηογνώμονα ABS για την καλύτερη επίδοση στις επιθεωρήσεις πλοίων το 2018 και αφορά στόλους από 14 πλοία και πάνω.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του ABS που απονέμεται αυτό το βραβείο αποτελώντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Τα πλοία της εταιρείας πέρασαν μέσα στο 2018 από 34 εξονυχιστικές επιθεωρήσεις σε διάφορα λιμάνια ανά τον κόσμο, χωρίς να καταγραφεί καμία παρατήρηση, με αποτέλεσμα ο στόλος της να θεωρείται ο ασφαλέστερος στον κόσμο. Μία τεράστια διάκριση τόσο για την Arcadia όσο και για την ελληνική ναυτιλία.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε ότι βασικός στόχος της εταιρείας ήταν, είναι και θα είναι η ασφάλεια, το safety.

Η Arcadia είναι η μόνη ναυτιλιακή εταιρεία, παγκοσμίως, η οποία διαχειρίζεται στόλο που αποτελείται αποκλειστικά από νεότευκτα πλοία. Στον ιστό των δεξαμενόπλοιων της είναι κυματίζει η ελληνική σημαία ενώ οι αξιωματικοί είναι Έλληνες. Το 2018 «γιόρτασε» τα 20 της χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.
Διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους στόλους δεξαμενοπλοίων τύπου aframax και suezmax παγκοσμίως.

Αποτελεί την μοναδική εταιρεία που έχει αυξήσει τον στόλο της μόνο με νεότευκτα πλοία, που ναυπηγήθηκαν από την HYUNDAI και την SAMSUNG στην Κορέα.

Το 100% του στόλου της να είναι εγγεγραμμένο στο ελληνικό νηολόγιο ενώ οι Έλληνες κυριαρχούν στα πληρώματα.

Με φιλοσοφία που έχει στο επίκεντρο έννοιες όπως πατρίδα, οικολογική ευαισθησία και συνείδηση και πάνω από όλα την προστασία της ανθρώπινης ζωής η Arcadia ακολουθεί τη δική της ρότα στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ως πρωτοπόρος στις θαλάσσιες μεταφορές, αναγνωρίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη θαλάσσια μεταφορά πετρελαιοειδών έχει δεσμευθεί για την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των εργαζομένων της και την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης. Και όλα αυτά με έργα. Παράλληλα έχει προηγμένες απόψεις πάνω στη διαχείριση των πλοίων και αυτό την καθιστά ως μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο.



Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος με τον πρόεδρο του Αμερικανικού Νηογνώμονα Christopher J. Wiernicki και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Arcadia και πρόεδρο του Green Awards Foundation Capt.Δημήτρη Ματθαίου

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα πλοία της που επισκέπτονται τις ΗΠΑ έχουν επιβραβευθεί με Qual Ship 21 για την ποιότητά τους και την ασφάλεια, ενώ και είναι μέλος της Helmepa. Εχει εγκαταστήσει σύστημα αξιολόγησης κινδύνων (risk assessment) με σκοπό την αξιολόγηση των κινδύνων τη λήψη προληπτικών μέτρων.

Λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την προφύλαξη από τραυματισμό και ασθένειες των εργαζομένων της τόσο επάνω στα πλοία όσο και στα γραφεία (σύμφωνα με τις απαιτήσεις του OHSAS 18001 Occupational Health and Safety Assessment με το οποίο είναι πιστοποιημένες και οι δύο εταιρείες από τον Νορβηγικό Νηογνώμονα)

Προστατεύει το περιβάλλον και συμμορφώνεται με τους διεθνής και εθνικούς κανονισμούς προστασίας του περιβάλλοντος, με τις Οδηγίες και τις απαιτήσεις που προτείνονται από τον ΙΜΟ, από τους Νηογνώμονες και τους Οργανισμούς της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΙSO 14001 για το περιβάλλον με το οποίο είναι πιστοποιημένος.
Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην επιμόρφωση των πληρωμάτων του. Για τον λόγο αυτό από τον Μάρτιο του 2005 είναι εγκατεστημένο στα γραφεία της ειδικό Ναυτιλιακό Εκπαιδευτικό κέντρο ( Maritime Training Center) πιστοποιημένο από τον Νορβηγικό Νηογνώμονα (DNV) σύμφωνα με το πρότυπο «DNV Standards for certification of maritime training centers”.

Η Arcadia διαθέτει στόλο με 14 δεξαμενόπλοια υπό ελληνική σημαία και ελληνικά πληρώματα ενώ η άλλη εταιρεία του ομίλου η Aegena Bulk έχει στόλο με 11 φορτηγά πλοία.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template