Τον πόλεμο στην Αγκυρα κήρυξε ο Χ.Χαφτάρ: «Βυθίστε πλοία, καταρρίψτε αεροπλάνα & συλλάβετε Τούρκους» (βίντεο, φωτό)

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Χαφτάρ: «Εχουμε τουρκική εισβολή - Τουρκικές στρατηγικές θέσεις, εταιρείες και έργα στη Λιβύη που ανήκουν στο τουρκικό κράτος είναι νόμιμοι στόχοι από τις ΕΔ»

Γράφει ο Βασίλης Καπούλας

Toν πόλεμο στην Τουρκία κήρυξε επίσημα ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ καθώς ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης και διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) διέταξε τις δυνάμεις του να στοχεύουν τουρκικές θέσεις, εγκαταστάσεις και όλα τα πλοία τουρκικών συμφερόντων ενώ ζήτησε να τεθεί σε ισχύ απαγόρευση πτήσεων από και προς την Τουρκία.Την ανακοίνωση αυτή έκανε την Παρασκευή το βράδυ ο εκπρόσωπός του, στρατηγός Αχμεντ αλ Μισμάρι. 



Η διαταγή αυτή προς τις δυνάμεις του Στρατάρχη Χ.Χαφτάρ έρχεται λίγες ώρες μετά την απώλεια της πόλης Garyan και την στήριξη που παρείχε η Αγκυρα στον GNA με μη επανδρωμένα οχήματα και τουρκικές ειδικές δυνάμεις.
Οι δυνάμεις του Χαφτάρ οπισθοχώρησαν με αποτέλεσμα να πέσει στα χερια του αντιπάλου πολύτιμο φορτίο όπλων όπως αμερικανικοί ΑTGM FGM-148 Javelin, ρωσικοί 9M133-1, 9M14M Malyutka-M, κινεζικά βλήματα πυροβολικού GP-1 155mm, M79 Osa. Όμως το πιο σημαντικό ήταν ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ έχασαν το κέντρο διοίκησης του ΛΕΣ στη δυτική Λιβύη.
Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Χ.Χαφτάρ να εμφανιστεί για πρώτη φορά μαζί με τον γιο του, Khaled, στο πεδίο της μάχης στην πόλη Τarhuna 60 χλμ νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

«Να στοχεύουν τουρκικά πλοία»

«Εχουν δοθεί εντολές στις αεροπορικές δυνάμεις να στοχεύουν τουρκικά πλοία και σκάφη που πλέουν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης. H Λιβύη είναι υπό τουρκική εισβολή», δήλωσε ο Μισμάρι.

«Τουρκικές στρατηγικές θέσεις, εταιρείες και έργα (στη Λιβύη) που ανήκουν στο τουρκικό κράτος θεωρούνται νόμιμοι στόχοι από τις ένοπλες δυνάμεις», συμπλήρωσε.

«Ολοι οι τούρκοι υπήκοοι στην επικράτεια της Λιβύης θα συλληφθούν» και «όλες οι πτήσεις προς και από την Τουρκία θα απαγορευτούν», πρόσθεσε, τονίζοντας "ότι οποιοδήποτε αεροσκάφος από την Τουρκία επιχειρήσει να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα Τρίπολη, θα αντιμετωπιστεί ως εχθρικό"

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού θα επιτεθούν σε κάθε τουρκική στρατιωτική παρουσία στη χώρα.




General Haftar’s LNA is angry at Turkey because allegedly Ankara had provided air cover to UN-backed Tripoli government to re-take key town Gharyan this week.

Last week Erdogan acknowledged selling weapons to UN-backed Tripoli gov, he didn’t specify the equipment
LNA Spokesman also says:

• They will arrest all Turkish citizens in Libya
• Also deal with any entities working with Turks
• And claims Libya is under Turkish invasion









BREAKING — UAE/Egypt-backed Libyan National Army Spokesman Al-Mismari:

• We issued orders to target Turkish ships in Libyan territorial waters

•Turkish targets in Libya are hostile targets

• We ordered a ban on flights from any Libyan airport to Turkey





Η παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη

Η Τουρκία έχει προμηθεύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τεθωρακισμένα και οπλισμό, όπως έχει ήδη ενημερώσει το pronews.gr, στις δυνάμεις πιστές στον πρωθυπουργό της Λιβύης, Φάγιεζ αλ Σάρατζ, ενώ ο ΛΕΣ λαμβάνει στήριξη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία και Αίγυπτο, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Ο Μισμάρι τόνισε ότι οι δυνάμεις του ΛΕΣ έχασαν 43 στρατιώτες στη μάχη για την πόλη Γαριάν. Κατηγόρησε την Τουρκία για τη στήριξη που παρείχε στις δυνάμεις της ΚΕΕ για να καταλάβουν την πόλη.

Λιβυκές εταιρείες παρέχουν αεροπορικές συνδέσεις με την Τουρκία από τα αεροδρόμια της Τρίπολης και της Μισράτα (δυτικά).

Οι πτήσεις προς τη Λιβύη των τουρκικών αεροπορικών γραμμών Turkish Airlines ανεστάλησαν τον Ιανουάριο του 2015 για «λόγους ασφαλείας» όμως η Αγκυρα από τότε προχώρησε σε παράνομες επιχειρήσεις αποστολής φορτίων όπλων.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες πετούσαν τουρκικά AWACS στην ευρύτερη περιοχή της Λιβύης που μετέδιδαν πληροφορίες για τις κινήσεις των δυνάμεων του Στρατάρχη Χ.Χαφτάρ.




Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πολύ σημαντική καθώς οι τουρκικές δυνάμεις υποστηρίζουν με κάθε μέσο τον GNA(ΚΕΕ) και σκοπεύουν να ανακηρύξουν ΑΟΖ αφού έρθουν σε συνεννόηση με την διοίκηση του όπως έχει ήδη ενημερώσει το pronews.gr.












Spox of warlord Khalifa Haftar says any Turkish ships and airplanes approach Libyan territories will become a target for their forces. He also threatened to attack any airplanes coming from to , adding that Haftar had issued an order to stop Libyan flights to Turkey









video sums up Haftars offensive on Tripoli. GNA ops room counter attacked and took Gharyan. Major C&C hub for the LNAs operation and if they dont retake it will threaten all their forces.









Gharyan Protection Force of the Libyan Army under GNA releases a video from Qawasim district, the largest area in the mountain city of Gharyan, after defeating the armed groups of warlord Khalifa Haftar




Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template