ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-Ανατριχιαστικοί οι διάλογοι των δολοφόνων του Κασόγκι

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

Σοκ προκαλούν οι διάλογοι των δολοφόνων του Τζαμάλ Κασόγκι, οι οποίοι αποκαλύπτουν τι ακριβώς συνέβη στον Σαουδάραβα δημοσιογράφο στις 2 Οκτωβρίου του 2018 στο
προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Το πτώμα είναι βαρύ. Πρώτα θα το κόψω στο πάτωμα»

«Θα μπορέσουμε να βάλουμε τον κορμό σε σακούλα;», αναρωτήθηκε ο Μάχερ Αμπντουλαζίζ Μούτρεμπ, Σαουδάραβας αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος εργάστηκε για ανώτερο σύμβουλο του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με την έκθεση της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ Ανιές Καλαμάρ.

«Όχι. Είναι πολύ βαρύς», του απάντησε ο Σαλάχ Αλ Τουμπάιγκι, ιατροδικαστής του υπουργείου Εσωτερικών της Σουδικής Αραβίας, του οποίου η αποστολή ήταν να διαμελίσει και να ξεφορτωθεί το πτώμα του Κασόγκι. Ήλπιζε ότι η δουλειά «θα ήταν εύκολη». Απευθυνόμενος στον Μούτρεμπ, του είπε: «Οι αρθρώσεις θα διαχωριστούν. Δεν είναι πρόβλημα. Το πτώμα είναι βαρύ. Πρώτα θα το κόψω στο πάτωμα. Αν πάρουμε πλαστικές σακούλες και το κόψουμε σε κομμάτια θα έχουμε τελειώσει. Θα τα τυλίξουμε χωριστά».
Σήμερα, ο Μούτρεμπ όπως και άλλοι δέκα από την ομάδα του δικάζονται κεκλεισμένων των θυρών στη Σαουδική Αραβία για τον ρόλο τους στην υπόθεση.


«Ο αμνός για τη θυσία»
Στο τέλος του διαλόγου του με τον Τουμπάιγκι, ο αρχηγός των δολοφόνων του Κασόγκι, Μούτρεμπ ρωτά αν έφτασε στο προξενείο «ο αμνός για τη θυσία». Το όνομα του Κασόγκι δεν αναφέρεται ούτε μία φορά, αλλά δύο λεπτά μετά μπαίνει στο κτίριο και υπάλληλοι του προξενείου τον συνοδεύουν στο γραφείο του γενικού πρόξενου, όπου τον περιμένει ο Μούτρεμπ, τον οποίο γνώριζε από την εποχή που συνεργάζονταν, στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο.

Εκεί ο Μούτρεμπ του λέει να στείλει στον γιο του ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό.«Τι να του πω; Θα σε δω σύντομα; Δεν μπορώ να του πω για απαγωγή», απαντά ο Κασόγκι. «Συντόμευσέ το», του απαντά ο Μούτρεμπ. «Βγάλε το σακάκι σου». «Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό μέσα σε μια πρεσβεία; Δεν θα γράψω τίποτα», απαντά ο Κασόγκι. «Γράψτε το μήνυμα κ. Τζαμάλ. Κάντε γρήγορα. Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε επειδή στο τέλος θα σας πάρουμε πίσω στη Σαουδική Αραβία και αν δεν μας βοηθήσετε ξέρετε τι θα γίνει στο τέλος. Επιτρέψτε σε αυτή την υπόθεση να έχει ένα καλό τέλος», λέει ο Μούτρεμπ.

Ήχοι βασανισμού
Σύμφωνα με την έκθεση, το υπόλοιπο ηχητικό περιλαμβάνει , ήχους βασανισμού και ήχους από πλαστικές σακούλες που τυλίγονται. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κατέληξαν ότι οι ήχοι αυτοί ακούγονται μετά από την δολοφονία του δημοσιογράφου, καθώς τα μέλη του σαουδαραβικού αποσπάσματος τεμαχίζουν το πτώμα του, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Τι λέει το Ριάντ
Χθες η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ δημοσίευσε την έκθεση η οποία «έδειχνε» το Ριάντ ως υπεύθυνο για τη δολοφονία του Κασόγκι. Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι η έκθεση δεν έφερε τίποτα καινούργιο στην έρευνα, ενώ έκανε λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς.    
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template