Η διαχείριση μιας ψηφιακής κρίσης, κορυφαίος φόβος των εταιρειών

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019

Την προοπτική διαχείρισης μιας κρίσης ψηφιακής ασφάλειας θεωρούν οι επιχειρήσεις, παγκοσμίως, ως κορυφαίο φόβο τους για το
μέλλον. Η διαχείριση κρίσεων είναι, γενικά, μια διαδικασία, που απεύχονται όλες οι εταιρείες. Ωστόσο, η διαχείριση μιας κρίσης, που σχετίζεται με την ψηφιακή ασφάλεια, φαίνεται να αξιολογείται από τις ίδιες τις εταιρείες ως ένα εξόχως δύσκολο ζήτημα. 

Για το 2019, οι εταιρείες, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρουν τα προβλήματα ρευστότητας, την τεχνολογική αποτυχία και τις διαταραχές σε λειτουργικό επίπεδο ως τις τρεις μεγαλύτερες καταστροφικές κρίσεις, που αντιμετώπισαν. Όσον αφορά τους μελλοντικούς τους φόβους, οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο θεωρούν σε ποσοστό 38% τη διαχείριση μιας κρίσης κυβερνοασφάλειας ως το πιο δύσκολο ζήτημα. Ακολουθεί, ως δεύτερος πιο συχνά αναφερόμενος φόβος για το μέλλον, οι αναταραχές στην αγορά (37%) ή οι κρίσεις, που εμπλέκουν φαινόμενα διαφθοράς (20%).

Η έκθεση της PwC “Global Crisis Survey 2019” - στην οποία συμμετείχαν 2.000 εταιρείες, οι οποίες διαχειρίστηκαν 4.500 κρίσεις - είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική για τους φόβους και τις ανησυχίες του επιχειρηματικού κόσμου σε σχέση με το μέλλον. Τα ευρήματα είναι ενδεικτικά για τις διαφορετικές συνθήκες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπο το επιχειρείν, ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή του πλανήτη που βρίσκονται.


Τεχνολογικοί φόβοι
Οι τύποι κρίσεων, που αντιμετώπισαν οι εταιρείες, ποικίλλουν σημαντικά ανά περιφέρεια. Έτσι, στη Δυτική Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ινδία και την Ιαπωνία, οι περισσότερες μεγάλες κρίσεις είχαν να κάνουν με την τεχνολογία και με τις δυσκολίες σε λειτουργικό επίπεδο. Στο μεταξύ, οι κρίσεις ρευστότητας ήταν συχνότερες σε όλη την υπόλοιπη Ασία, τη Βραζιλία και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ενώ φυσικές καταστροφές και έγκλημα στον κυβερνοχώρο ήταν οι πιο συχνές κρίσεις με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωπες οι εταιρείες στις ΗΠΑ. Συνολικά, επτά στα δέκα στελέχη επιχειρήσεων παγκοσμίως (69%) απαντούν ότι έχουν βιώσει τουλάχιστον μια εταιρική κρίση τα τελευταία πέντε χρόνια, με μέσο ετήσιο ρυθμό τρεις ανά έτος.

Στην περίπτωση της διαχείρισης των κρίσεων, το μέγεθος μιας επιχειρήσεις μετράει. Έτσι, οι επιχειρήσεις με περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους είναι πιο πιθανό να έχουν βιώσει περισσότερες από πέντε κρίσεις κατά μέσο όρο το χρόνο. 

Στο μεταξύ, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες (95%) - συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δεν ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν κάποια κρίση - αναμένουν ότι θα πληγούν στο άμεσο μέλλον. Ένα άλλο εύρημα της έκθεσης είναι ότι οι κρίσεις δεν κάνουν διακρίσεις. Μπορούν να πλήξουν κάθε επιχείρηση, από κάθε κλάδο της οικονομίας, σε οποιοδήποτε σημείο λειτουργίας της εταιρείας.   

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template