ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ: Έτοιμες να μετακομίσουν εγκληματικές οργανώσεις στην Ελλάδα!

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Τι θα αλλάξει απο αύριο 1 Ιουλίου;Μετακόμιση» εγκληµατικών οργανώσεων διαρρηκτών από χώρες του εξωτερικού στην Ελλάδα φοβούνται ανώτατοι
αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ., µετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, και συγκεκριµένα της αναθεώρησης του άρθρου 374 που αφορά τις διακεκριµένες περιπτώσεις κλοπής. 

Αρµόδιες πηγές εξήγησαν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι τα κυκλώµατα διεθνικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγµα η γεωργιανή µαφία, παρακολουθούν σε όλες τις χώρες του κόσµου τους ποινικούς κώδικες και «διαλέγουν» πού θα δραστηριοποιηθούν.

«Οι επαγγελµατίες διαρρήκτες, που ανήκουν σε οµάδες µε ιεραρχική δοµή, ανέκαθεν επέλεγαν τις χώρες στις οποίες ήξεραν ότι εάν συλληφθούν δεν θα καταλήξουν στη φυλακή. Ξέρουν επ’ ακριβώς τι ισχύει σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Μελετούν τις νοµοθεσίες.
Πειραιάς: Colpo grosso με Γεωργιανή οικιακή βοηθό και τρεις διαρρήκτες (pic)

Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα δεν θα περάσουν απαρατήρητες από τα µεγάλα κεφάλια. Για παράδειγµα, οι οργανωµένες σπείρες των Γεωργιανών, οι οποίες βρίσκονται πίσω από το 50% των επαγγελµατικών διαρρήξεων στη χώρα µας, γνωρίζουµε ότι συνηθίζουν να εγκαταλείπουν τη χώρα τους και να µετακοµίζουν από χώρα σε χώρα. Αν σε αυτό συνυπολογίσουµε και τις αποφυλακίσεις… έµπειρων διαρρηκτών που επίκεινται, καταλαβαίνεται ότι τα πράγµατα είναι ακόµα πιο δυσοίωνα».

Τι, όµως, αλλάζει από την 1η Ιουλίου στον Ποινικό Κώδικα; Μέχρι σήµερα η κλοπή διωκόταν σε βαθµό κακουργήµατος στις περιπτώσεις που «είχε τελεστεί από δύο ή περισσότερους δράστες που είχαν ενωθεί για να κάνουν κλοπές», που «η πράξη τελέστηκε από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελµα ή κατά συνήθεια» και που η λεία υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ.

Οι διατάξεις

Ο αναθεωρηµένος κώδικας καταργεί τις πρώτες δύο διατάξεις και θέτει ως µοναδική προϋπόθεση για την άσκηση κακουργηµατικής δίωξης η αξία των κλοπιµαίων να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ. Αστυνοµικοί που έχουν υπηρετήσει στο Τµήµα ∆ιαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής εξηγούν ποιο είναι το πρόβληµα: «Κατά µέσο όρο η λεία από κάθε επίθεση σε σπίτι είναι 5.000 ευρώ. Οι διαρρήκτες δεν µπαίνουν συνήθως σε βίλες. Σε σπίτια απλού κόσµου µπαίνουν. 

Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι πρέπει να ταυτοποιηθούν από την Αστυνοµία 25 διαρρήξεις για να καταλήξει κάποιος δράστης στη φυλακή. Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, ιδιαίτερα όταν η εµπειρία έχει δείξει ότι όταν έρθει η ώρα να γίνει το δικαστήριο, πολλές φορές τα κλοπιµαία αποδεικνύονται λιγότερα σε σχέση µε αυτά που είχαν δηλωθεί».

Η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, όµως, φέρνει ανακατατάξεις και στις προανακριτικές πράξεις, στις έρευνες δηλαδή που κάνει η Ασφάλεια για την εξάρθρωση των κυκλωµάτων.

Στις µεγάλες υποθέσεις η Αστυνοµία ζητούσε την άρση του απορρήτου για να µπορεί να παρακολουθεί τα κινητά τηλέφωνα των διαρρηκτών, ενώ έπαιρνε και άδεια από τον εισαγγελέα για να µπορεί να τους βιντεοσκοπεί. 



Οι δύο αυτές ενέργειες, οι οποίες, σύµφωνα µε τους αστυνοµικούς, εµπλούτιζαν µε στοιχεία τις σχετικές δικογραφίες, δεν θα γίνονται πλέον, καθώς δεν προβλέπονται για πληµµελήµατα

Το γεγονός ότι οι αστυνοµικοί δεν θα «ακούν» πλέον τους διαρρήκτες θα τους κάνει να βρίσκονται ένα βήµα πίσω από αυτούς, καθώς οι «ειδικές ανακριτικές πράξεις», όπως εξηγούν, τους έδιναν την «ώθηση» να πάνε τις έρευνες ένα βήµα παρακάτω.

Ίδιος είναι ο φόβος και στις περιπτώσεις των «πορτοφολάδων», που κατ’ επάγγελµα διαπράττουν κλοπές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους δρόµους µε συνωστισµό. Σε ακόµα ένα αδίκηµα, δηλαδή, που αγγίζει µεγάλα κοµµάτια του πληθυσµού.

Αστυνοµική πηγή αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «σπείρα που εξαρθρώθηκε πρόσφατα για δεκάδες κλοπές πορτοφολιών κατέληξε στη φυλακή. ∆ρούσε οργανωµένα. Ηταν επαγγελµατίες και ζούσαν από αυτό. Επαιρναν, ωστόσο, λίγα χρήµατα από πολλούς. Είκοσι άτοµα κατέληξαν στη φυλακή. Αν κάναµε τώρα την ίδια έρευνα κανείς από αυτούς δεν θα προφυλακιζόταν. Επίσης, δεν θα υπήρχε η δυνατότητα βιντεοσκοπήσεων, που αποδεικνύει τις πράξεις τους. Τα άτοµα αυτά δεν είχαν καλυµµένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους». Σύµφωνα µε πληροφορίες, για τις συγκεκριµένες αλλαγές έχουν… δυσανασχετήσει και οι εισαγγελείς, οι οποίοι καταλαβαίνουν τα «εµπόδια» που µπαίνουν στις προανακριτικές πράξεις.
Αποφυλακίσεις
Μια άλλη παράµετρος είναι η αναδροµική ισχύ που θα έχει ο νέος Ποινικός Κώδικας. Πρακτικά αυτό σηµαίνει ότι οι διαρρήκτες που έχουν καταδικαστεί και βρίσκονται στη φυλακή θα µπορέσουν να αποφυλακιστούν. Αστυνοµικές πηγές εκτιµούν ότι περίπου 200 «επαγγελµατίες» διαρρήκτες θα αφεθούν ελεύθεροι µέσα στο 2019.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγµα σπείρα Γεωργιανών που είχε εξαρθρωθεί πριν από τρεις µήνες για περισσότερες από 20 διαρρήξεις σε σπίτια σε όλη την Αθήνα. Ο αρχηγός της έφερε το «αξίωµα» της γεωργιανής µαφίας «Vor V Zakone» (κλέφτης του νόµου). Αντρες της Ασφάλειας ανησυχούν από τώρα ότι τα µέλη τους κυκλώµατος µπορεί σε λίγο καιρό να αναπνέουν αέρα ελευθερίας.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγµα σπείρα Γεωργιανών που είχε εξαρθρωθεί πριν από τρεις µήνες για περισσότερες από 20 διαρρήξεις σε σπίτια σε όλη την Αθήνα. Ο αρχηγός της έφερε το «αξίωµα» της γεωργιανής µαφίας «Vor V Zakone» (κλέφτης του νόµου). 

Αντρες της Ασφάλειας ανησυχούν από τώρα ότι τα µέλη τους κυκλώµατος µπορεί σε λίγο καιρό να αναπνέουν αέρα ελευθερίας.

Οι Γεωργιανοί δεν είναι μια τυχαία κατηγορία κακοποιών. Έχουν αναμιχθεί στα πιο ειδεχθή εγκλήματα κατά Ελλήνων ενώ είναι αυτοί που ληστεύουν και απειλούν με καυτά σίδερα τα ανήμπορα θύματά τους, κομμάτι μιας ανήμπορης γενικότερα κοινωνίας.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δολοφονίες Ελλήνων από τους γεωργιανούς «οικονομικούς μετανάστες».


Στις 3 Ιουλίου του 2011 στην Κυψέλη στην συμβολή των οδών Δράκου και Δοϊράνης δολοφονείται οδηγός ταξί από τρεις γεωργιανούς.

Στις 2 Μαΐου 2012 η φρικτή δολοφονία της 67χρονης Καίτης Δούβλη στα Ιωάννινα. Οι δολοφόνοι, πέντε γεωργιανοί (τέσσερις άνδρες μια γυναίκα) βασάνισαν πρώτα και στη συνέχεια σκότωσαν την άτυχη γυναίκα

Στις 10 Ιουλίου 2012 στη Φιλοθέη όπου ένας γεωργιανός δολοφονεί 68χρονη μέσα στο σπίτι της

Στις 4 Οκτωβρίου 2012 Χαλάνδρι.
Δολοφονία 71χρονης γυναίκας –με τη μέθοδο της ασφυξίας- μπροστά στα μάτια του 85χρονου συζύγου της με υπαίτιους τη γεωργιανής οικιακή βοηθού του ζεύγους μαζί με δύο ακόμη γεωργιανούς

Στις 3 Απριλίου του 2013
στην Κυψέλη δύο γεωργιανοί αφού ληστεύουν δολοφονούν μέσα στο διαμέρισμά της 67χρτονη γυναίκα. Θα συλληφθούν μερικές ημέρες αργότερα στην Ομόνοια.

3 Σεπτεμβρίου 2013: Δολοφονία 56χρονου εστιάτορα στην Καλλιθέα Χαλκιδικής από 5 γεωργιανούς,

Τον Ιούνιο του 2013 με το σύνηθες κόλπο της οικιακής βοηθού τέσσερα συνολικά άτομα, όλοι «οικονομικοί μετανάστες» από τη Γεωργία δολοφόνησαν μια 95χρονη στην Θεσσαλονίκη.

Ιούλιος 2013:
Δολοφονία 83χρονης στα Πατήσια. από δύο γεωργιανούς έναν άνδρα και μια γυναίκα

4 Μαρτίου 2014:
Άγριος βασανισμός γυναίκας συζύγου γιατρού στο Χαλάνδρι από τρεις γεωργιανούς. Την ‘έκαψαν με ηλεκτρικό σίδερο για τους αποκαλύψει που είχε κρυμμένα χρήματα

28 Απριλίου 2014: Δολοφονία Έλληνα επιχειρηματία στην Αλεξανδρούπολη

Ιούνιος 2014: Τρεις γεωργιανοί συλλαμβάνονται για την δολοφονία 56χρονου που διαπράχθηκε, στον Άγιο Παντελεήμονα.

11 Ιουλίου 2015: Δολοφονία δύο Ελλήνων από γεωργιανό σε beach bar στη Χαλκιδική.

16 Αυγούστου 2015. Συμμορία τεσσάρων γεωργιανών δολοφονεί 67χρονο εστιάτορα στην Ύδρα

8 Σεπτεμβρίου 2015: 27χρονος κοσμηματοπώλης δολοφονείται από γεωργιανό ληστή. Ο άτυχος νέος κατέληξε την επομένη νοσηλευόμενος σε σοβαρή κατάσταση

7 Φεβρουαρίου 2016: Δολοφονία 59χρονης Ελληνίδας από τρεις γεωργιανούς στον Πειραιά
με στοιχεία απο ethnos και pronews φωτο eurokinisi
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template