Champions League: Στον θρόνο της η Λίβερπουλ.Κέρδισε την Τότεναμ 2-0

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Δεν κερδίζει πάντα όποιος έχει την κατοχή της μπάλας η έχει τις περισσότερες ευκαιρίες.

Δεν ήταν ο καλύτερος τελικός
που έχουμε παρακολουθήσει... Για την ακρίβεια ήταν από τους πιο μέτριους ποιοτικά.

Ωστόσο, ειδικά στο Β' ημίχρονο, είχε όλα τα στοιχεία ενός αγγλικού ντέρμπι, με την Λίβερπουλ να χτυπά στην αρχή και στο τέλος του αγώνα και να ρίχνει στο καναβάτσο την, πρωτάρα σε τελικούς, Τότεναμ που θα μείνει με την απορία του τι θα μπορούσε να πετύχει αν και εφόσον δεν στράβωνε το ματς στο 27ο δευτερόλεπτο!
Πριν από 15 χρόνια η Λίβερπουλ στον επικό τελικό με την Μίλαν είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με γκολ του... Μαλντίνι στο... 2', σήμερα κέρδισε πέναλτι στα 27 δευτερόλεπα.
Στην πρώτη επίθεση του αγώνα ο Μανέ κινήθηκε στα όρια της περιοχής, ο Σισοκό έτρεξε πάνω του και σήκωσε το χέρι για να κατευθύνει την υπόλοιπη άμυνα με τον Σενεγαλέζο να κάνει την σέντρα και η μπάλα αφού βρήκε το στήθος του Γάλλου στη συνέχεια βρήκε και το απλωμένο χέρι του.

Οι παίκτες της Λίβερπουλ έκαναν σα να τους χτύπησε ρεύμα, με τον Σλοβένο διαιτητή Νταμίρ Σκόμινα να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα.

Οι παίκτες της Τότεναμ διαμαρτυρήθηκαν, μέσα τους ήλπιζαν ο Σκόμινα να δει το VAR, ο Σλοβένος όμως (προφανώς είχε ενημέρωση από την ενδοεπικοινωνία) δεν άλλαξε γνώμη κι ο Σαλάχ νίκησε τον Γιορίς (που έπεσε σωστά, αλλά η μπάλα πέρασε από πάνω του) για το 1-0 στο 2' (για την ακρίβεια στο 1'46'')...

Αυτό ήταν το πιο γρήγορο πέναλτι που έχει υποδειχθεί στην ιστορία του Champions League, ενώ κι ο Σαλάχ έγινε ο πρώτος Αιγύπτιος που σκοράρει σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά δεν ήταν το πιο γρήγορο πέναλτι που εκτελέστηκε καθώς το 2006 ο Γιοάν Μικού είχε σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 1'40''.

Κυρίως όμως μ' αυτή την εξέλιξη ότι κι αν είχε σχεδιάσει ο Ποτσετίνο είχε πάει περίπατο από πολύ νωρίς και το χειρότερο ήταν ότι οι παίκτες του σοκαρίστηκαν σε τέτοιο βαθμό που σ' όλο το πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν...

Και πως να συμβεί αυτό όταν Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Κέιν ήταν... χαμένοι και μόνο ο συγκινητικός Σισοκό έκανε κάτι στα χαφ, ενώ κι ο Σον δεν μπορούσε να βοηθήσει ιδιαίτερα με την Λίβερπουλ να δίνει γήπεδο και να περιμένει να χτυπήσει στην κόντρα...

Οι «κόκκινοι» αν και είχαν ουκ ολίγες ευκαιρίες από τα συνεχόμενα λάθη των αντιπάλων τους, δεν έδειξαν να καίγονται για ένα δεύτερο γκολ και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ελάχιστες συγκινήσεις.

Ενα σουτ του Ρόμπερτσον στο 38' που έδιωξε ο Γιορίς σε κόρνερ κι ένα σουτ του Έρικσεν στην... κερκίδα ήταν όλες κι όλες οι φάσεις που σήκωσαν τον κόσμο από τις θέσεις τους..

Στο β' ημίχρονο η αλήθεια είναι ότι η εικόνα της Τότεναμ βελτιώθηκε αισθητά κυρίως λόγω των Ρόουζ, Σον αλλά και γιατί οι παίκτες του Ποτσετίνο έπαιζαν πιο γρήγορα με τη μπάλα προσπαθώντας να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.


Στο 47' ο Άλι μόνος του στο δεύτερο δοκάρι έκανε άψυχη κεφαλιά. στο 48' ο Κέιν δεν έκανε σωστή πάσα στον Σον και στο 54' ο Άρνολντ έκανε σωτήρια προβολή διώχνοντας το σουτ του Ντέλε Άλι που ήταν στα τρία μέτρα από τον Άλισον.

Ο Κλοπ βλέποντας την πίεση να μεγαλώνει έριξε στο ματς Οριγκί, Μίλνερ αποσύροντας Φιρμίνιο, Βαϊνάλντουμ κι η αλήθεια είναι ότι έριξε τον ρυθμό με τον Ποτσετίνο να απαντά με τον Λούκας στο 65', αλλά η μεγάλη φάση ήρθε για τους κόκκινους με τον Μίλνερ από την περιοχή να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Γιορίς.

Η Τότεναμ έμεινε ζωντανή, αλλά έχασε στο 74' τον Σισοκό και στο τελευταίο τέταρτο ο Ποτσετίνο έριξε στη μάχη και τον Γιορέντε.

Η πίεση ήταν πλέον ακόμη πιο έντονη, ωστόσο η διαφορά με τον περσινό τελικό του Κιέβου ήταν ότι αντί του Κάριους έπαιζε ο Άλισον.


Κι ο Βραζιλιάνος στις λιγοστές φορές που χρειάστηκε αποδείχθηκε πανέτοιμος.

Όπως στο 80' όταν ο Σον σούταρε με δύναμη κι αυτός έπεσε στην αριστερή του γωνιά και έδιωξε ενώ στη συνέχεια της φάσης μπλόκαρε το... μυτάκι του Λούκας.

Στο 83' οι οπαδοί της Τότεναμ είδαν τον Ρόουζ να ανατρέπεται από τον Μίλνερ, αλλά ο Σκόμινα σωστά αυτή τη φορά έδωσε φάουλ λίγα εκατοστά έξω από τη γραμμής.

Ο Έρικσεν έστησε τη μπάλα στη γωνιά της περιοχής, εκτέλεσε άψογα, αλλά ο Άλισον πετάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Μόουρα βρέθηκε μόνος του, όμως αιφνιδιάστηκε χάνοντας την ευκαιρία και στην επόμενη φάση τελείωσαν όλα.

Ο Ρόουζ παραχώρησε βιαστικά το κόρνερ φοβούμενος τον Σαλάχ που είχε μείνει πίσω, ο Βερτόνχεν στην προσπάθεια του να διώξει έστρωσε την μπάλα στον Ματίπ που την έσπασε στον Οριγκί κι ο Βέλγος με ξερό διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γιορίς.

Τα θαύματα της Τότεναμ είχε τελειώσει στο Άμστερνταμ, ο Ποτσετίνο δεν είχε άλλους λαγούς να βγάλει από καπέλλο του, ο τρομερός Άλισον είχε άλλες τρεις σπουδαίες επεμβάσεις στις καθυστερήσεις και το τελευταίο σφύριγμα του Σκόμινα βρήκε τους κόκκινους να πανηγυρίσουν σα μικρά παιδιά.

Ο Κλοπ είχε βγάλει από πάνω τη ταμπέλα του λούζερ (πρώτος νικηφόρος τελικός σε όλες τις διοργανώσεις μετά από 6 σερί χαμένους, τρεις εκ των οποίων με την Λίβερπουλ), οι οπαδοί της Λίβερπουλ έκλαιγαν από χαρά, αυτή της Τότεναμ από λύπη και περηφάνια για όλα όσα τους χάρισε φέτος η ομάδα τους και όλοι εμείς από σήμερα το βράδυ αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για τον επόμενο Σεπτέμβριο όταν και πάλι θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη ο ύμνος του Champions League και θα κουνηθεί ξανά το σεντόνι.

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχκεν, Ρόουζ, Γουίνκς (66' Μόουρα), Σισοκό (74' Ντάιερ), Ερικσεν, Ντέλε Αλι (82' Γιορέντε), Σον, Κέιν.
Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Αρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (62' Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ (88' Γκόμες), Φιρμίνο (58' Οριγκί).

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template