ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ H Φώφη τρυπώνει στον Σύριζα! Η περίπτωση του Ανδρέα Στοϊμενίδη

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Επειδή ο κίνδυνος να μην μπει το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή είναι μεγάλος η Φώφη Γεννηματά και η αυλή της επιχειρούν μέσω Σπίρτζη να τρυπώσουν
στις τάξεις του Σύριζα. Έτσι ο υπουργός Υποδομών πιάστηκε στα πράσα να κάνει μια χαριστική μετάταξη σε άνθρωπο της αυλής της Φώφης και συγκεκριμένα τον Ανδρέα Στοϊμενίδη τον οποίο η Φώφη προόριζε για γραμματέα του κόμματος!

Την αποκάλυψη κάνει το Capital.gr>

Απρόσκοπτα συνεχίζονται τα ρουσφέτια των μετατάξεων, με τον υπουργό Υποδομών Χρ.Σπίρτζη να υπογράφει μία ακόμη σχετική απόφαση. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, εκτός από το χαρακτήρα της… εξυπηρέτησης, η μετάταξη έχει και πολιτική χροιά, καθώς, όπως αναφέρουν αναλυτές, μέσω της εν λόγω απόφασης ο υπουργός Υποδομών φαίνεται να διεμβολίζει την αυλή της Φώφης εκτός, βέβαια, εάν έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες συνεννοήσεις…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ Γ 1067 / 10-06-2019, που περιέχει τη σχετική απόφαση του Χρήστου Σπίρτζη (σημ: έχει υπογραφεί την ίδια ημέρα που δημοσιεύεται, γεγονός σπάνιο στη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου) μεταφέρεται ο Ανδρέας Στοϊμενίδης του Δημητρίου, υπάλληλος με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, ειδικότητας ΠΕ Μηχανικών, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης στη Διεύθυνση Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης, Υπηρεσία Συντήρησης Ηλεκτροκίνησης, Τμήμα Θεσσαλονίκης (ΔΙΣΗΣΗΚ/ΥΣΗΚ/ΤΘ) του ΟΣΕ, σε κενή οργανική θέση ειδικότητας ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών του κλάδου Μηχανικών.


Ωστόσο, όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν, ο κ. Στοιϊμενίδης αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση του “βαθέως” ΠΑΣΟΚ. Συνδικαλιστικό στέλεχος με τέσσερις – πέντε ιδιότητες και “απαραίτητος” στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Είναι επί χρόνια συνδικαλιστής στο ΤΕΕ, έχει διατελέσει πρόεδρος των Πανελλήνιων Συλλόγων των υπαλλήλων τεχνικών εταιρειών (ΟΣΕΤΕΕ και ΣΤΥΕ), εκπρόσωπος σε ευρωπαϊκό όργανο για την υγεία και τη ασφάλεια στην εργασία κ.ο.κ. Παράλληλα αποτελεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Η πολιτική χροιά του εν λόγω ρουσφετιού έγκειται στο γεγονός, όπως αναφέρουν αναλυτές, ότι ο υπουργός Υποδομών κάνει ρουσφέτια στην αυλή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Σημειώνουν δε ότι ο κ. Στοϊμενίδης είναι γνωστό “προεδρικό” στέλεχος του ΚΙΝΑΛ: σύμφωνα με παλαιότερες διαρροές, θα αποτελούσε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για γραμματέας του Κινήματος, θέση την οποία τελικώς ανέλαβε ο νυν Γραμματέας.

Ο κ. Στοϊμενίδης, λοιπόν, κατά τα φαινόμενα, έχει και ιδιαίτερες σχέσεις με τους πρώην συντρόφους του που επήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζουν ορισμένοι κύκλοι, όπως αποδεικνύει η μετάταξη “πάνω στο φώτο φίνις” της κυβέρνησης. Με αφορμή και τη συγκεκριμένη μετάταξη, οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι φαίνεται να ανοίγει ένας νέος δρόμος συνεργασίας, μετά τη στροφή του ΚΙΝΑΛ προς τα αριστερά και την αποπομπή Βενιζέλου.

Αλλά και “μετά τη σοσιαλδημοκρατική στροφή του Αλέξη Τσίπρα με την “Προοδευτική Συμμαχία” και τη σοσιαλδημοκρατική όχι αριστερή πλέον, ατζέντα στο πρόγραμμα που παρουσίασε ενόψει εκλογών”. Πηγές με γνώση αναφέρουν ότι ο κ. Στοϊμενίδης, παρότι έχει εκλεγεί με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο ΤΕΕ, δημιουργεί γέφυρες συνεργασίας με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσκεινται στον πρώην Πρόεδρο Χρήστο Σπίρτζη. Και αναμένεται να προσχωρήσει στη συνεργασία και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών ΤΕΕ τον Νοέμβριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Στοϊμενίδης, σε ανάρτησή του Facebook, δηλώνει ικανοποιημένος, σημειώνοντας (η μορφοποίηση του αρχικού κειμένου έχει διατηρηθεί): “Εχθές κυνηγήσαμε ένα διαδικαστικό θαύμα.

Ότι δεν έγινε σε 5 μήνες να γίνει σε μία ημέρα. Μου έλεγαν όλοι “σιγά μην το προλάβεις”. Ευχαριστώ φίλους, συνεργάτες και εργαζόμενους σε Αποκεντρωμένη, ΥΠΟΜΕΔΙ, και ΓΛΚ για την πλήρη κατανόηση και την απίστευτα μεγάλη βοήθεια. Το συμπέρασμα είναι ότι με πίστη, στόχο, σκληρή προσπάθεια και δεμένη παρέα, μπορούμε “ΝΑ ΓΥΡΊΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΠΟΔΑ”. Το παρόν μήνυμα είναι και κοινωνικό- πολιτικό, όχι κατ’ ανάγκη εκλογικό. #comebacktotrain”

Την ίδια στιγμή, παράγοντες της δημόσιας διοίκησης θέτουν σοβαρά ερωτηματικά για την πρακτική των μετατάξεων της τελευταίας στιγμής, οι οποίες έλαβαν μορφή “καταιγίδας” τις τελευταίες ημέρες. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση ερωτηματικά προκαλούνται και από ορισμένα άλλα γεγονότα. 


Για πόσους και ποιου είδους υπαλλήλους, για παράδειγμα, είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η μετάταξη μέσα σε μία μόλις ημέρα;
Και πως γίνεται ιδίως τη συγκεκριμένη μετάταξη να συνυπογράφουν ο υπουργός Υποδομών και ο Γενικός Γραμματέας (Αποκεντρωμένης Διοίκησης), όταν η απόφαση μιας μετάταξης είναι Υπουργική; Δεν θα έπρεπε να υπογράφει ο Υπουργός Εσωτερικών, ως ο έχων την αρμοδιότητα των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων;   

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template